40.000 Ft feletti vásárláskor választhat ajándék termékeink közül!

Öntapadó fólia (Öntapadós tapéta) használati útmutató

Gyakorlati felhasználási útmutató az öntapadós fóliákhoz.

 

Felhasználható: száraz, pormentes sima felületekre.

Szükséges szerszámok a feldolgozáshoz:

- olló, ceruza, mérőeszköz, éles barkácskés, puha ruha vagy műanyag simítókés

 

Feldolgozás:

Méretre vágás: A pontos méretre vágáshoz segítséget ad a hátoldal négyzetrácsozása.

Ragasztás: Először körülbelül 15 mm-re húzzuk le a hátoldali védőpapírt, helyezzük el a dekorálandó felületre a fóliát majd a védőpapír fokozatos eltávolításával és egy puha ruhával vagy simítókéssel folyamatosan simítva helyezzük fel a fóliát a ragasztandó felületre. A rásimítás mindig középről oldalirányokban történjen.

Egyenes szélek, szegélyek borítása; körülbelül 1 cm-rel nagyobb méretre vágjuk a fóliát a dekorálandó felületnél, alacsony hőmérsékletű vasalóval tudjuk rásimítani a szélekre, szegélyekre. Fontos, hogy a fólia ne sérüljön! Ezért a vasaló és a fólia közé helyezzünk el egy puha kendőt. Barkácskéssel vágjuk le a felesleget.

Gömbölyű felületek borítására használjunk egy hajszárítót. A felmelegített fóliát feszítsük rá a felületre. A felesleges széleket felragasztás után egy éles késsel vágjuk le, a fólia szélét újra simítsuk le.

 

Hibák javítása Rosszul ragasztottam fel?

Lehetőség van arra, hogy felszedjük és újra ragasszuk. Óvatosan, hogy ne nyúljon meg a fólia, felszedjük a felületről és már jobban odafigyelve újraragasztjuk (a fólia teljes tapadása csak órákkal a felvitelt követően alakul ki) - Légbuborékok vannak? Hegyes tűvel kiszúrjuk, a levegőt egy puha ruhával kipréseljük.

Tisztán tartás: Jellemzően elegendő langyos vizes puha ruhával áttörölni. Erősebb szennyeződés esetén mosogatószeres vízzel töröljük le, majd száraz ruhával töröljük át.

Eltávolítás: A szilárd felületekről viszonylag könnyen eltávolíthatóak. Erős tapadás esetén hajszárítóval melegítsük fel, így könnyebben eltávolítható. A ragasztó maradványokat alkoholos oldószerrel tudjuk eltávolítani.

 

Köszönjük, hogy nálunk vásárolt! Reméljük a termékkel elégedett és legközelebb is segíthetünk!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány