Papír poszter használati útmutató

Használati útmutató Komar papír poszterekhez

 

Felhasználás előtt még szárazon fektesse egymás mellé a részeket és ellenőrizze az esetleges szín és méreteltéréseket, illetve mintaillesztéseket!
Reklamációt minden esetben csak a tapétázás megkezdése előtt fogadunk el! Ragasztási költségeket nem áll módunkban visszatéríteni

 

A fal előkészítése és a felragasztás módja megegyezik a szokásos tapétázási műveletekkel.

Az alap legyen tiszta, sima és zsírmentes. A festék és tapéta maradványokat távolítsa el, az egyenetlenségeket javítsa ki. A jó száradás érdekében a falfelületnek jó nedvszívónak kell lennie.

 

A legtöbb poszterhez már kap ajándékba gyári ragasztót, ha mégsem, akkor használjon a kereskedelemben kapható hagyományos tapétaragasztót. 

 

 

Használati útmutató az ajándék ragasztóhoz:


Egy vödörbe kimért vízbe folyamatos keverés mellett beleszórjuk a ragasztóport. Legalább fél percig keverjük, ezzel segítve az eloszlását, majd 3 percig állni hagyjuk.
Ezek után újra átkeverjük, majd 15-20 percig állni hagyjuk, végül átkeverés után a ragasztó felhasználásra kész.

 

Mivel nem minden fal derékszögű, kezdje a ragasztást a fal közepétől. Rajzoljon fel a falra vízmérték és inga segítségével egy vízszintes és függőleges segédvonat.

A papíríveket egyenletesen kenje be ragasztóval, külön ügyelve a szélekre! Egyszerre csak egy darabot. Maximum 3 percig ázhat a papírív, ne hajtsa össze, ne rakja a ragasztóval bekent részeket egymásra!

Illessze a papírívet a falra rajzolt segédvonalhoz, majd simítsa fentről lefelé a falra. A levegőbuborékokat középről a szélek felé távolítsa el.

A poszter részletek felhelyezését 2-3 mm átfedéssel végezze, hogy elkerülje az illesztések esetleges szétnyílását.

 

A papír poszter a felrakás után enyhén felhólyagosodik, felpúposodik. Ez természetes folyamat. Száradáskor a hólyagok visszahúzódnak.

A papír a ragasztóval történő bekenése után telítődik, megnyúlik. A növekedés 1-2 % közti. Így a falra felhelyezett 1 méteres rész akár 2 cm-rel is nagyobb lehet mint a száraz, ragasztóval be nem kent részlet.

 

 

Az egyenletes száradás érdekében dolgozzon 18-20 C szobahőmérsékleten és kerülje a huzatot.

A felesleges részeket tapétavágókéssel vágja le.

 

 

Kisfilm a Komar papír poszter felrakásáról.

 

 

 

Technikailag adott minimális színeltérések előfordulhatnak.

A munka megkezdése előtt minden poszter részletet fektessen egymás mellé és vizsgálja meg az esetleges színeltéréseket, hibákat.

Reklamációt minden esetben csak a tapétázás megkezdése előtt fogadunk el!

Ragasztási költségeket nem áll módunkban visszatéríteni.

 

Köszönjük vásárlását! Lelje sokáig örömét a termékben!