40.000 Ft feletti vásárláskor választhat ajándék termékeink közül!

Tapéta használati útmutató

Tisztelt vásárlónk! Köszönjük, hogy nálunk vásárol!

Mérje fel pontosan, hogy mennyi tapétára van szüksége, mert megmaradt tapétát nem áll módunkban visszavenni.

Biztonság

Ha valamit önmaga csinál sokszor improvizálnia kell. Kérjük azonban, hogy mindig ügyeljen a biztonságra. Soha ne álljon asztalra, székre, csakis erős kétágú létrára. A csúszásveszély miatt a lehullott ragasztós tapétadarabokat és ragasztófoltokat azonnal takarítsa fel. Az elektromos készülékeket, kapcsolókat, dugaljakat áramtalanítsa.

Tapéta ellenőrzése.

Cégünk csak I. osztályú, jó minőségű tapétát forgalmaz. Ennek ellenére előfordulhat, hogy az originált tekercsnél hibák jelentkeznek. Vizsgálja meg a tekercseket, cikkszámot, gyártási számot a felhasználás előtt. Egy falra csak azonos gyártási számú tekercseket ragasszon a színeltérés elkerülése végett.

Három csík felragasztása után vizsgálja meg a tapéta minőségét. Bármi hiba észlelése esetén hagyja abba a további munkát és jelezze a reklamációt. A gyártó és a kereskedők semmi esetben nem vállalják a csíkon túli felragasztott tapéta költségének megtérítését. Kérjük, őrizze meg a tapéta címkéket és mintadarabokat.

Tapétázandó felület

- Minél gondosabban végzi el az előkészítő munkákat, annál jobb eredményt várhat el a tapétázástól. Az alapnak tisztának, száraznak, simának, valamint teherbírónak kell lennie. A régi tapétát és a vízben oldódó festékeket maradéktalanul el kell távolítani. A régi diszperziós festékréteg szilárdságát ellenőrizni kell, ha pereg, vagy könnyen elválik a faltól le kell kaparni. A régi lakkréteget fel kell maratni és egy kötőoldattal (10% vízzel higított lemosható diszperzites festék) le kell festeni. A fal repedéseit ki kell tölteni, az egyetlenségeket ki kell glettelni. A gletteléshez csak gipsztartalmú simító masszát használjon. Az erősen nedvszívó felületet higított ragasztóval kell bekenni.

- Tapétázáskor mindig ügyeljünk a helység hőmérsékletére. Az ideális hőmérséklet 18-20 Celsius fok. Ha alacsony a hőmérséklet, akkor a tapéta lassan szárad és esetleg foltos marad. Ha túl magas a hőmérséklet akkor túl gyorsan szárad a tapéta és a keletkező feszültség széttépheti az illesztéseket. Lehetőleg kerülje a huzatot is ugyanez okból.

Papír tapéták

A tapéta ragasztásához bármelyik jó minőségű normál tapétaragasztó ajánlható. A ragasztandó csíkokat mindig ugyanabba az irányba kell letekercselni és levágni. Az előre elkészített jó minőségű ragasztót egyenletesen kenjük fel a csíkok hátoldalára. A tapétát hátoldaluk felöl 1/3-2/3 arányban visszahajtjuk. A puhulási idő minőség és papírerősség szerint különböző. Az átlagos puhulási idő 3-4 perc. Ügyeljen arra, hogy minden csík azonos ideig puhuljon. A csíkokat mindig szélt a szélhez illesztve tegye fel átfedés nélkül. A tapétát a falon kefével simítsa le, ügyelve arra, hogy a fal és a tapéta közt ne maradjon levegő. A mintaillesztésre és a mintaismétlődésre mindig figyeljen oda. A fellépő ragasztófoltokat azonnal dörzsölés nélkül törölje le. A tapéták a TÜV minősítés alapján nem tartalmaznak egészségre káros toxikus összetevőket, az EN 233 szabványban előírtaknak megfelelnek.

 

Hab és Vinyl tapéták

A tapéta ragasztásához jó minőségű erős „Extra” vagy „Speciál” tapétaragasztó ajánlott. A tapéták ragasztásához makulatúrapapír használata szükséges lehet. A ragasztandó csíkokat mindig ugyanabba az irányba kell letekercselni és levágni. Az előre elkészített jó minőségű ragasztót egyenletesen kenjük fel a csíkok hátoldalára. A tapétát hátoldaluk felöl 1/3-2/3 arányban visszahajtjuk. A puhulási idő minőség és papírerősség szerint különböző. Az átlagos puhulási idő 6-8 perc. Ügyeljen arra, hogy minden csík azonos ideig puhuljon. A csíkokat mindig szélt a szélhez illesztve tegye fel átfedés nélkül. A tapétát a falon kefével vagy tapétázó hengerrel simítsa le, ügyelve arra, hogy a fal és a tapéta közt ne maradjon levegő. A mintaillesztésre és a mintaismétlődésre mindig figyeljen oda. A fellépő ragasztófoltokat azonnal dörzsölés nélkül törölje le. A tapéták a TÜV minősítés alapján nem tartalmaznak egészségre káros toxikus összetevőket, az EN 233 szabványban előírtaknak megfelelnek.

Vlies tapéták

A tapéta ragasztásához speciális „VLIES” tapétaragasztó használata ajánlott. A ragasztandó csíkokat mindig ugyanabba az irányba kell letekercselni és levágni. Kenjük be a falat, ahova a tapétát akarjuk tenni tapétaragasztóval. Egyszerre maximum 3 csík szélességben, melegebb vagy nagyon nedvszívó fal esetében kevesebb csík szélességben. Csak a falat kell kenni, a tapétát nem! A leszabott tapétát a falon lévő ragasztóágyba fektetjük. A csíkokat mindig szélt a szélhez illesztve tegye fel átfedés nélkül. A tapétát a falon kefével vagy tapétázó hengerrel simítsa le, ügyelve arra, hogy a fal és a tapéta közt ne maradjon levegő. A mintaillesztésre és a mintaismétlődésre mindig figyeljen oda. A fellépő ragasztófoltokat azonnal dörzsölés nélkül törölje le. A felesleget a mennyezetnél és a padozatnál tapétavágókéssel távolítsa el! Felújításkor a tapéta szárazon maradék nélkül eltávolítható. A tapéták a TÜV minősítés alapján nem tartalmaznak egészségre káros toxikus összetevőket, az EN 233 szabványban előírtaknak megfelelnek.

 

Fűrészporos tapéták

A tapéta ragasztásához „Rauhfasr ragasztó” vagy „Speciál” tapétaragasztó használata ajánlott. A tapétát hátoldaluk felöl 1/3-2/3 arányban visszahajtjuk. A puhulási idő minőség és papírerősség szerint különböző. Az átlagos puhulási idő 3-4 perc. Ügyeljen arra, hogy minden csík azonos ideig puhuljon. A csíkokat mindig szélt a szélhez illesztve tegye fel átfedés nélkül. A tapétát a falon kefével vagy tapétázó hengerrel simítsa le, ügyelve arra, hogy a fal és a tapéta közt ne maradjon levegő. A fellépő ragasztófoltokat azonnal dörzsölés nélkül törölje le. A teljes száradás (min. 24 óra) után diszperziós festékkel átfesthető. A tapéták a TÜV minősítés alapján nem tartalmaznak egészségre káros toxikus összetevőket, az EN 234 szabványban előírtaknak megfelelnek.

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány