Egyszínű /uni/ öntapadós tapéta

Egyszínű fényes és matt öntapadós tapéta

Bár nagyon népszerűek a mintás tapéták, vannak olyan esetek, amikor kimondottan egyszínű tapétára van szükség. Egy nagyon sok egyéb dekorációt felvonultató helyiségbe például kimondottan jól illik egy harmonikus színű tapéta. Ilyenkor a tapéta kiemeli a többi dekorációt. Ezen túlmenően egy egyszínű tapéta is lehet különleges. Ezen az oldalon összegyűjtöttük az egyszínű fényes és matt öntapadós tapétákat, amely az Öntapadós tapéták alkategóriája. A felhasználásukra több kreatív ötletet is talál az oldal alján, és a felrakáshoz is adunk néhány tippet.


73termék 150
73termék 150

Az egyszínű fényes és matt öntapadós tapéták felhasználási módjai

A régi időkben a falakat fehérre meszelték, minden fal fehér volt. Később jelentek meg a falfestékek, amelyekbe már színezéket is kevertek, de viszonylag kevés szín volt elérhető. A mintákat a festékbe mártott gumihengerrel vitték fel a falra. Ma már bármilyen színű falfestéket ki lehet keverni vagy kevertetni, és tapétákból is bámulatos a választék. Az egyszínű festék remek alternatívája az egyszínű tapéta, mivel ezt le lehet mosni. Egy kis lakás esetében óvatosan bánjon a túl erős színekkel és nagy mintákkal.

Íme néhány kreatív felhasználási mód:

 • Finom hangulatteremtés

Tapétázza ki mind a négy falat egyszínű tapétával, ha az intimitás gubóját szeretné létrehozni, ha nem a falakat, hanem a dekorációt és a bútorokat szeretné hangsúlyozni, ha a helyiségben egységes stílust teremtene.

 • Csíkos fal két egyszínű tapétából

Két egymással harmonizáló színből izgalmas falborítást hozhat létre, ha a csíkokat felváltva teszi fel. Ha mind a négy falat csíkosban képzeli el, akkor azért kicsit számolni kell, nehogy két egyforma tapéta kerüljön egymás mellé, amikor körbeér. Ezt a problémát áthidalhatja úgy, ha csak az egyik fal csíkos. 

 • Egy fal kiemelése

Ha mintás tapétát választott, de a minta túl sok lenne mind a négy falra, akkor a hangsúlyos falra tegye a mintás tapétát, a többi falra pedig tegyen egyszínű, színben harmonizáló tapétát.

 • Egy szín több árnyalatban

Nagyon kellemes hangulatú helyiséget alakíthat ki, ha egy szín kétféle árnyalatát választja, egy sötétebbet és egy világosabbat. A hangsúlyos falat emelje ki a sötétebb árnyalattal, a többi falat pedig borítsa a világosabbal.

 • Gazdaságos bútorfelújítás

Az öntapadós egyszínű tapéták kiválóan alkalmasak elöregedett, kopott bútorok felfrissítésére. Csak vágja méretre az öntapadós tapétát, és ragassza rá a bútorokra.

 • Különleges anyagok

Ha egyszínű a tapéta, de különleges a textúrája, akkor a helyiség is különleges lesz. Ma már sokféle anyagból készülhet tapéta (vlies, fűrészporos, dombornyomott, parafa vagy habtapéta). A valódi 3D tapétákból is létezik egyszínű változat, amelyet a 3D mintázat tesz izgalmassá.

 

Az öntapadós tapéta felrakása

Az öntapadós tapétákhoz nincs szükség mesteremberre, néhány alapszerszámmal (vonalzó, olló vagy vágókés, simító) Ön is fel tudja tenni:

 1. Válassza ki és rendelje meg a tapétát webáruházunkból
 2. Tisztítsa meg a felületet
 3. Ha nem a fal tetejétől indul, húzzon ceruzával egy vízszintes segédvonalat
 4. Tekerje ki a tapétatekercset
 5. Kis ráhagyással vágja le a megfelelő hosszúságot
 6. A csík egy kisebb részéről óvatosan kezdje el lehúzni a hordozóréteget
 7. Ezt a ragasztós részt helyezze a megfelelő helyre és simítsa rá
 8. Kisebb szakaszonként húzza le a hordozóréteget, és a már csupasz részeket simítsa rá a felületre
 9. Ismételje a vágás-ragasztás-simítás lépéseket addig, amíg a teljes fal el nem készül

 

Gyönyörködjön az elkészült alkotásban!

 

Rólunk mondták