Egyszínű /uni/ öntapadós tapéta

Egyszínű fényes és matt öntapadós tapéta

Bár nagyon népszerűek a mintás tapéták, vannak olyan esetek, amikor kimondottan egyszínű tapétára van szükség. Egy nagyon sok egyéb dekorációt felvonultató helyiségbe például kimondottan jól illik egy harmonikus színű tapéta. Ilyenkor a tapéta kiemeli a többi dekorációt. Ezen túlmenően egy egyszínű tapéta is lehet különleges. Ezen az oldalon összegyűjtöttük az egyszínű fényes és matt öntapadós tapétákat, amely az Öntapadós tapéták alkategóriája. A felhasználásukra több kreatív ötletet is talál az oldal alján, és a felrakáshoz is adunk néhány tippet.


Lépjen ki a szürke hétköznapokból! Újítsa meg lakását, varázsoljon valami lélegzetelállítót. Tapétáink és posztereink nagy része különösebb szakértelem nélkül felhelyezhető, így játszva alkothat olyan gyönyörű falakat, amiről eddig álmodni sem mert. Ha még ennél is többre vágyna, próbálja ki üvegre való öntapadós tapétáinkat kínálatunk termékeit és garantáltan nem érheti csalódás!

Rendelkezik már falburkolattal? Dobja fel egy csodálatos vászonkép készlettel a lehengerlő hatás érdekében.

Viszont az év slágere a falpanel! Ugye Ön is hallott már róla? A 3D falpanel az egyik leglátványosabb és legkönnyebben alkalmazható burkolási módszer, mellyel újjá varázsolhatja otthoni bármely helyiségét.

147termék 150
147termék 150

Az egyszínű fényes és matt öntapadós tapéták felhasználási módjai

A régi időkben a falakat fehérre meszelték, minden fal fehér volt. Később jelentek meg a falfestékek, amelyekbe már színezéket is kevertek, de viszonylag kevés szín volt elérhető. A mintákat a festékbe mártott gumihengerrel vitték fel a falra. Ma már bármilyen színű falfestéket ki lehet keverni vagy kevertetni, és tapétákból is bámulatos a választék. Az egyszínű festék remek alternatívája az egyszínű tapéta, mivel ezt le lehet mosni. Egy kis lakás esetében óvatosan bánjon a túl erős színekkel és nagy mintákkal.

Íme néhány kreatív felhasználási mód:

 • Finom hangulatteremtés

Tapétázza ki mind a négy falat egyszínű tapétával, ha az intimitás gubóját szeretné létrehozni, ha nem a falakat, hanem a dekorációt és a bútorokat szeretné hangsúlyozni, ha a helyiségben egységes stílust teremtene.

 • Csíkos fal két egyszínű tapétából

Két egymással harmonizáló színből izgalmas falborítást hozhat létre, ha a csíkokat felváltva teszi fel. Ha mind a négy falat csíkosban képzeli el, akkor azért kicsit számolni kell, nehogy két egyforma tapéta kerüljön egymás mellé, amikor körbeér. Ezt a problémát áthidalhatja úgy, ha csak az egyik fal csíkos. 

 • Egy fal kiemelése

Ha mintás tapétát választott, de a minta túl sok lenne mind a négy falra, akkor a hangsúlyos falra tegye a mintás tapétát, a többi falra pedig tegyen egyszínű, színben harmonizáló tapétát.

 • Egy szín több árnyalatban

Nagyon kellemes hangulatú helyiséget alakíthat ki, ha egy szín kétféle árnyalatát választja, egy sötétebbet és egy világosabbat. A hangsúlyos falat emelje ki a sötétebb árnyalattal, a többi falat pedig borítsa a világosabbal.

 • Gazdaságos bútorfelújítás

Az öntapadós egyszínű tapéták kiválóan alkalmasak elöregedett, kopott bútorok felfrissítésére. Csak vágja méretre az öntapadós tapétát, és ragassza rá a bútorokra.

 • Különleges anyagok

Ha egyszínű a tapéta, de különleges a textúrája, akkor a helyiség is különleges lesz. Ma már sokféle anyagból készülhet tapéta (vlies, fűrészporos, dombornyomott, parafa vagy habtapéta). A valódi 3D tapétákból is létezik egyszínű változat, amelyet a 3D mintázat tesz izgalmassá.

 

Az öntapadós tapéta felrakása

Az öntapadós tapétákhoz nincs szükség mesteremberre, néhány alapszerszámmal (vonalzó, olló vagy vágókés, simító) Ön is fel tudja tenni:

 1. Válassza ki és rendelje meg a tapétát webáruházunkból
 2. Tisztítsa meg a felületet
 3. Ha nem a fal tetejétől indul, húzzon ceruzával egy vízszintes segédvonalat
 4. Tekerje ki a tapétatekercset
 5. Kis ráhagyással vágja le a megfelelő hosszúságot
 6. A csík egy kisebb részéről óvatosan kezdje el lehúzni a hordozóréteget
 7. Ezt a ragasztós részt helyezze a megfelelő helyre és simítsa rá
 8. Kisebb szakaszonként húzza le a hordozóréteget, és a már csupasz részeket simítsa rá a felületre
 9. Ismételje a vágás-ragasztás-simítás lépéseket addig, amíg a teljes fal el nem készül

 

Gyönyörködjön az elkészült alkotásban!

 

Rólunk mondták