Festés Számok szerint.

Elállási jog

Ha nem tetszik a színe, formája, vagy bármi más ok miatt szeretne elállni a vásárlástól

14 napon belül

jelezze, és kérdés nélkül visszavesszük!

Korrekt Webáruház

Korrekt Webáruház

TOP termékek

Hírek

2021.04.30 16:14

2021. május 01-től újból lehet személyes átvétellel leadni a rendelést.

Személyes átvétel Pécs Rigóderalja u. 32.-ben.

Munkanapokon, hétfőtől péntekig 9-16 ór között.

Ügyfélszolgálat telefonszáma: 06-72/786-332

Blog

Hogyan válassza ki a tökéletes vászonfotót?
29
Márc

Környezetünk számos okból fontos. Az a légkör, amelyben élünk és dolgozunk, sok mindent befolyásolhat. Például a környezetünk befolyásolhatja hangulatunkat, vásárlásainkat, sőt étvágyunkat is! A környezet kialakításához, szebbé tételéhez sokféle dekorációs lehetőség közül választhatunk, például bútorok, szőnyegek, drapériák, dekorációk, tapéták, poszterek, vászonképek és még sorolhatnánk. Ezek közül most a vászonfotókat vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan készülnek, milyen előnyökkel rendelkeznek, és mire érdemes odafigyelni a választásnál. 

Lélekmelengető virágos képekkel mindig tavasz van
14
Márc

Világszemléletünk, hangulatunk nagymértékben függ attól, milyen légkörben vagy körülmények között élünk. Az emberek idejük jelentős részét töltik otthon, ahol optimális esetben megnyugszanak a munkahelyi történések után, és energiát nyernek a következő napra. Más szavakkal, az otthon az a hely, ahol az emberek feltöltődhetnek, hogy semlegesítsék szakmai életük stresszét. Ezért az embereknek úgy kell díszíteniük az otthonukat, hogy az nyugalmat nyújtson nekik. A virágos képek klasszikus megoldást nyújtanak erre a problémára. 

 

Hogyan növeljük a teret óriásposzter segítségével?
24
Febr

Az óriásposzter fölöttébb kedvelt és nagyon impozáns lakásdekoráció. Több szempontból is különös figyelmet igényel. Egyrészt méretei miatt nem tehető fel bárhová, másrészt nem egyetlen darabból áll, ezért a felrakás módjáról is érdemes néhány szót ejteni. Ha szeretné viszonylag egyszerűen újjávarázsolni lakásának valamely helyiségét, olvasson tovább és szerezzen friss ötleteket!

Hogyan segíti a számfestő gyerekeknek készült változata a csemeték fejlődését?
22
Febr

Csodálatos tulajdonságai miatt a számok szerinti festés egyre népszerűbb elfoglaltság. Lenyűgöző, minden alkalommal gyönyörűnek bizonyul, és bárki átélheti ezt a tevékenységet, a gyermekektől a felnőttekig és az idősebbekig. A számfestő gyerekeknek kiváló művészeti oktatási eszköz, és többet segít a gyerekének, mint gondolná. Ez a cikk felvázolja a festés előnyeit a gyermekek fejlődésében.

Csempetapéta a fürdőszoba esztétikus kinézetéért
18
Febr

A tapéta használata a fürdőszobában olyan téma, amely sok embert foglalkoztat. Sokan tették fel azt a kérdést, lehet-e tapétázni a fürdőszobát és a jó hír, hogy igen, lehet. Szép számmal találhatunk ma már víz- és páraálló tapétát. Klasszikus hatást kelt a csempetapéta, de más fürdőszobába való dekorációt is vásárolhatunk. Ennek nézünk utána egy kicsit ebben a cikkben.

Miért kell figyelni a tapétaragasztó kiválasztásánál?
12
Febr

Ha nem öntapadós tapétával dolgozunk, akkor bizony a tapétaragasztóra oda kell figyelni. A ragasztót kicsit talán a rágógumihoz lehetne hasonlítani: ha rendeltetésszerűen használjuk, akkor nagyon klassz, de ha belelépünk, vagy a hajunkba ragad, vagy netán összeragaszt olyan dolgokat, amelyeket nem kellene, akkor bosszantó. A tapétaragasztónak több típusa van, hogy melyiket használjuk, függ a tapéta típusától és még egyéb tényezőktől. Ezeket nézzük át ebben az írásban.

Szobájában az egész világ - Föld és térkép falmatrica
08
Febr

Számtalan régi filmben láthattuk, hogy egy földgömb egészítette ki a helyiség dekorációját. Uralkodók, hadvezérek szőtték világuralmi terveiket egy földgömb vagy térkép mellett, arisztokrata családok emelték így az otthonuk dekorációjának színvonalát, vagy dicsekedtek azzal, hogy már milyen helyeken jártak. Régen a szegényebbek számára elérhetetlen és szükségtelen volt az ilyen dekoráció, ma már azonban bárkinek az otthonát díszítheti egy föld térkép falmatrica, vászonkép vagy posztertapéta.

 

Néhány ötletes hálószobafal dekor
01
Febr

Kétségtelen, hogy a hálószoba különbözik a ház többi szobájától. Ezt nem láthatja mindenki, mivel egy személyes tér, intim zóna, de ettől függetlenül fontos, hogy szép legyen, és megfeleljen az Ön ízlésének. Tehát a hálószobafal dekornál nem lényeges a szomszéd véleménye, annál fontosabb, hogy Ön jól érezze magát, nyugodtan pihenhessen egy hosszú nap után, elmélkedhessen a napi történéseken, elolvashasson egy könyvet, vagy együtt legyen a párjával. Ehhez gyűjtöttünk össze néhány gondolatot.

Milyen szempontokat mérlegeljen a gyerektapéta kiválasztásánál?
26
Jan

A gyerekszoba egy különleges hely, ahol általában a játéké a főszerep, és ez mind a dekoráció, mind a berendezés kiválasztásánál szerepet játszik. Ellentétben a ház egyéb tereivel, például a hálószobával vagy a nappalival, a gyerektapéta kiválasztásánál tekintetbe kell venni néhány különleges sajátosságot, amely a gyermekkor velejárója, és befolyásolja például a tapéta anyagát és a tapéta alkalmazhatóságának időbeli korlátját. Ebben a cikkben összeszedtük, amit a gyerekszoba tapétázásáról tudnia kell.

 Művészi dekorációk és képek a konyhába
19
Jan

Gyakran vásárolunk műalkotásokat, hogy díszítsük a nappali vagy hálószoba falát, vagy tegyünk a bejárathoz valami figyelemfelkeltőt, de a konyhában kevésbé szokványos az ilyen dekoráció. Pedig a művészet és a konyha többféleképpen is összekapcsolódik. Egyrészt a kulináris alkotások létrehozását konyhaművészetnek szokták nevezni, másrészt művészi dekorációk és képek a konyhába is kerülhetnek. Az alábbiakban megmutatunk néhány képes és képtelen konyhai dekorációs ötletet.

Mitől lesz egyedi a tapéta?
31
Dec

Ha bármikor szóba kerül az egyedi tapéta, legtöbben arra gondolunk, hogy ez egy olyan tapéta, amely a kereskedelmi forgalomban nem kapható, hanem egyedi tervezést és gyártást igényel. Nos igen, létezik ilyen is, de nem csak ettől lehet egyedi. Ha párhuzamot vonunk a tapéta és a ruházat között, akkor például egy konfekcióöltözet is lehet egyedi, ha szokatlan módon variáljuk, másképp viseljük, más célokra vetjük be, mint eredetileg tervezték. Ugyanígy a tapéta is lehet egyedi, ha más tapétával, illetve dekorációval kombináljuk, szokatlan módon helyezzük el, vagy nem tapétaként használjuk. 

Részletes útmutató a dekorációs matricák használatához
27
Dec

A modern lakásokban általában nagyon sok az üres falfelület. Ha költségtakarékos megoldást keres az üres falak díszítésére, akkor a dekorációs matricák jó választásnak bizonyulnak. Mivel egyáltalán nem bonyolult a felhelyezésük, a lakberendező segítségétől eltekinthetünk. Néhány hasznos tudnivalót azonban megosztunk Önnel a matricák használatával kapcsolatban, nehogy a matricák a kukában végezzék.

Borostyánfal - örökzöld kreativitás a lakásban
27
Dec

A növények kiválóan alkalmasak a lakás légterének frissítésére és oxigénellátására. Ha olyan növényt keres, amely felpezsdíti otthonának megjelenését, a borostyán tökéletes természetes erőforrás mind a belső tér, mind a külső tér számára. Ezért szeretnénk néhány dekorációs ötletet mutatni, amelyben a borostyán játssza a főszerepet, mint például egy borostyánfal a nappaliban.

Afrikai motívumok a lakásban - harmóniában egy idegen kultúrával
18
Dec

Afrika rengeteg mintával rendelkezik, bárhová nézünk, formák és színek, textúrák és vonalak ismétlődését látjuk a legkülönfélébb elrendezésekben. Amellett, hogy ilyen tekintetet vonzó, az afrikai mintakészítés ugyanolyan ősi dolog, mint a ritmus, a kultúra része: bárhol is járunk Afrikában, találunk mintákat a házak díszítésében, az út mellett sétáló nő fején lévő szövött kosáron, a ruhájához használt színes, nyomtatott vagy festett szöveten. Ezek az afrikai motívumok érdekes hangulatot adhatnak a lakásnak, mutatunk néhány példát.

Karácsonyi csomagkiszállítás
09
Dec

A megnövekedett csomagszámra való tekintttet a Magyar Posta és a futárszolgálatok is kérik, hogy a csomagokat legkésőbb december 18.-án adjuk postára, különben nem vállalják a garanciát, hogy kiér karácsonyig.

Néhány ötletes dekor a falra
29
Nov

Ha fel akar frissíteni egy helyiséget, új belső térre vágyik, akkor legjobb, ha választ egy stílusos dekort a falra. Az üres falak tele vannak lehetőségekkel, néhány ötletes dekorációval teljesen egyedivé teheti a helyiséget. Ha készen áll arra, hogy a csupasz falakat szemet gyönyörködtető középpontokká változtassa, olvassa tovább cikkünket! Akár műgyűjtő, akár természetrajongó, akár könyvbarát, a fala testreszabható úgy, hogy körülvehessék az Ön által szeretett dolgok.

Igazi fantasztikus űrdekoráció: Star Wars falmatrica
27
Nov

Korábban már írtunk arról, hogy a végtelen univerzum számos művészt megihletett, így a filmeseket is. A filmgyártás talán legnépszerűbb galaktikus témájú filmjei George Lucas Star Wars filmjei. A filmek utóéleteként számos hihetetlen mennyiségű ajándéktárgy, használati tárgy, relikvia került a piacra, mivel a filmek népszerűsége a mai napig sem csökkent. Ebben a cikkben a Star Wars használati tárgyak, különösképp a Star Wars falmatrica témájával foglalkozunk.

Hogyan találja meg a tökéletes faliképet a nappaliba?
20
Nov

többrészes vászonképA nappali a lakás kiemelt helye. Általában a legtágasabb helyiség, itt van lehetőség arra, hogy együtt legyen a család, és általában itt fogadjuk a látogatókat. Mivel sok időt tartózkodunk a nappaliban, egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan van dekorálva. Egy szép tapéta, néhány díszpárna, függöny és szőnyeg megadja az alaphangulatot. Ehhez választunk egy impozáns faliképet a nappali dekorációjának kiegészítésére.

Modern lakberendezés geometriai mintás tapéta segítségével
17
Nov

A geometriai mintás tapéták nem minden helyiségben mutatnak jól. A kiegészítőket és bútorokat is körültekintéssel kell összeválogatni, ha ilyen tapétával díszítünk egy helyiséget. Ha viszont odafigyelünk, nagyon érdekes, energikus, továbbá igen modern hangulatot teremthetünk. Összeállításunkban ehhez igyekszünk tanácsokkal szolgálni.

Otthoni planetárium - Lenyűgöző galaxisképek az év minden napjára
07
Nov

Ha Önt is inspirálja a galaxis végtelen mélysége, szereti a csillagokat, bolygókat vagy a zodiákus csillagképeit, akár otthonát is díszítheti csodálatos galaxisképekkel, fotóposzterekkel, tapétákkal. Nyilván nem minden lakásba illenek a galaxisról készült képek, az sem mindegy, hová és hogyan helyezzük el őket. Ennek nézünk kicsit utána.

Hogyan helyezhetők el tetszetősen a fotók a falon?
30
Okt

Sokan szeretik a szép fotókat, van, aki a családjáról készült fényképeket nézi szívesen, van, aki, az utazásai során készült képeket és vannak szép számmal olyanok is, akik hivatásos fotográfus által készített alkotásokkal díszítik inkább otthonukat. A fotók elhelyezésének rengeteg variációja van, nincsenek írott szabályok, de vannak ajánlások, megosztható praktikus tanácsok, amelyekkel a fotók a falon szemet gyönyörködtetően helyezhetők el. Ezeket osztjuk most meg Önnel.

 Miért szeretik annyian a delfines képeket?
26
Okt

Méltán mondhatjuk, hogy a delfin egy közkedvelt állat, több film is készült delfinekről, számtalan dekoráció, illusztráció, kép létezik ebben a témában, sőt ma már kimondottan delfináriumok is léteznek, ahol bárki megtapasztalhatja az ember és a delfinek különleges kapcsolatát és kommunikációját. A delfin sok kultúrában szimbólumként jelenik meg, és mint szimbólum, számos jelentése van, amelyet akár tudatosan is alkalmazhatunk a lakásdekorációban.

Filléres lakásfelújítás: dekormatrica falra
22
Okt

Napjainkban a falmatrica és faltetoválás nagy népszerűségnek örvend, hiszen kis költségvetéssel át lehet velük alakítani egy helyiséget, használatuk egyszerű, nem igényelnek szaktudást, és a hatalmas választékból adódóan szinte minden stílus és színigényt ki lehet elégíteni. Cikkünk témája tehát a falra tehető dekormatrica, milyen szempontokat érdemes a kiválasztásnál mérlegelni, és hogyan kell ezeket a csodálatos dekorációkat alkalmazni.

Hogyan teremtsen trópusi hangulatot pálmaleveles tapéta segítségével?
02
Okt

A trópusi minták manapság minden nagyobb áruházban megtalálhatók valamilyen formában. Ananászok, flamingók, papagájok, kaktuszok, pálmafák, botanikus virágok találhatók poharakon, tányérokon, füzeteken, írószereken, törölközőkön, lámpákon, párnákon, bútorszöveteken, posztereken, tapétákon és még számtalan egyéb használati tárgyon. Éppen ezért nem nehéz igazi dzsungelhangulatot varázsolni egy lakásba, sőt inkább az a nehéz, hogy ha belekezdünk, ne vigyük túlzásba. A pálmaleveles tapéta megadhatja az alaphangulatot, megmutatjuk, hogyan.

Miért különleges a vászonra festés?
28
Szept

A mai technika már annyira fejlett, hogy mindenféle felületre festenek, nyomtatnak szinte bármilyen képet, mintát, szöveget. Gondoljon csak a fényképes ajándéktárgyakra vagy a fényképes tortára, ahol ostyalapra nyomtatnak ehető festékkel, vagy meg lehet említeni akár a 3D nyomtatást is, ahol térbeli alakzatokat hoznak létre egy speciális nyomtatóval. Mindezek ellenére a művészek körében ma is a vászonra festés az igazi festészet. Erről elmélkedünk a továbbiakban.

Hová kerüljön egy nagy méretű falikép?
25
Szept

Kis méretű fali dekorációt szinte bárhová lehet tenni, azonban egy nagy méretű falikép elhelyezése komolyabb tervezést igényel. Pontosan a nagy méret miatt szinte biztosan uralni fogja azt a falfelületet, ahová kerül, de az sem kizárt, hogy az egész helyiség hangulatát meghatározza. Ezzel kapcsolatban szedtünk össze néhány gondolatot.

Hogyan lehetséges a tapéta eltávolítása a fal károsítása nélkül?
15
Szept

Tapétázni sem mindig egyszerű, de a tapéta eltávolítása néha még ennél is több gondot okoz. Bosszantó, sőt dühítő tud lenni, ha a vakolat is jön a tapétával együtt. Sokakban felmerül, hogy le kell-e szedni a régi tapétát, vagy meg lehet ezt a lépést spórolni? Léteznek olyan tippek, amelyekkel eme folyamatot zökkenőmentesebbé lehet tenni, ezeket mutatjuk meg.

Pénztárcához szabott dekor falra
25
Aug

Eddigi cikkeinkben sokféle fali dekorációról írtunk már, most abból a szemszögből mutatjuk be a különböző megoldásokat, hogy mekkora költségvetésből lehet megvalósítani őket. Lesz köztük néhány filléres dekor falra, lesznek normál árfekvésű variációk és persze exkluzív termékek is.

Ablakmatrica és más menő ablakdekorációk
23
Aug

Az ablakmatrica egy nagyon impozáns, a külvilág számára is látható dekoráció, ugyanakkor különleges is, különbözik az egyéb matricáktól. Kirakat, üvegezett bejárati ajtó, nappali, hálószoba vagy gyerekszobaablak, mind-mind feldobható ablakmatrica alkalmazásával. A friss külső kialakításának ez egy viszonylag olcsó módja, mivel nem kell az egész helyiséget kidekorálni, egyben praktikus is, mivel a megunt matrica könnyen eltávolítható.

Saját készítésű és előregyártott térelválasztó ötletek
19
Aug

Egy térelválasztó lehet funkcionális vagy dekorációs célú. Készülhet saját kezűleg vagy a kereskedelemben megvásárolható elemekből, anyagokból. Elhelyezhető lakásban, irodában, iskolában, étteremben, a lehetőségek száma végtelen. Ezekből mutatunk néhány ötletet.

Milyen az ideális 3D falpanel konyhába?
18
Aug

Korábban már írtunk arról, hogy csempematricákkal hogyan dobhatja fel a konyháját, de mi van akkor, ha nincs csempe? Mi van akkor, ha egy egyszínű meszelt vagy diszperzites fallal kell mindennap szembenéznünk? Természetesen van olyan tapéta, amely konyhai használatra is alkalmas, de a 3D falpanel konyhába való változata sokkal izgalmasabb lehetőségeket tartogat, meg is mutatjuk, miért.

Festés vászonra - nem csak a művészek kiváltsága
29
Júl

Ha a festmény szót meghallja valaki, általában egy híres festő által festett vászonkép villan be neki elsőre. Manapság a vászonképek töretlen népszerűségnek örvendenek, és nem csak a nagynevű művészeké, hanem a művészek által tervezett, de sorozatban gyártott képek is. A vászonra festés ma már az amatőr művészeknek, hobby festőknek is elérhető, minden kellék adott hozzá. Ehhez adunk néhány tippet

Akvarellképek - Tippek és trükkök kezdő és hobby művészeknek
24
Júl

Érdekes dolog ez az akvarell. Az akvarellfestés vízfestést jelent. Ugyanakkor, ha meghalljuk azt a szót, hogy vízfesték, mindjárt az általános iskolai alsó tagozatos remekműveink jutnak eszünkbe, meg a 12 darabos vízfestékkészlet, amely a rajzfelszerelés része. Ha viszont az akvarellkép szót halljuk, egy művészi alkotás képe jelenik meg előttünk, és mindjárt előkelőbb színezetet kap minden. Ez az érzéskülönbség a festékek árában is megmutatkozik, az akvarellfestékek ára körülbelül százszorosa a vízfestékének. Természetesen a speciális akvarellfestékek más minőségi kategóriát képviselnek.

Az akvarellképek készítése bár nem egyszerű, mégsem igényel szakirányú művészeti végzettséget, van azonban néhány trükkje, ezeket vizsgáljuk most meg közelebbről.

Csempematrica - Fürdőszoba frissítés takarékosan
22
Júl

Az új otthonba költözés nagyon izgalmas és örömteli tud lenni. Azt viszont már kevésbé őszinte örömmel vesszük tudomásul, ha rájövünk, mennyi mindent kellene felújítani, kicserélni, megjavítani, különösen, ha a költözés után alig maradt pénzünk. A fürdőszobai járólapok vagy csempék cseréje tetemes összegbe kerülhet, ezért olyan megoldást kell keresni, amelynél nem kell a burkolatot cserélni. Ennek egyik módja a csempematrica fürdőszobai használatra szánt változata. 

Lenyűgöző ablak dekor nem csak Karácsonykor
17
Júl

Az adventi időszakban nagyon jó sétákat tenni. Szinte minden háznál van valamilyen karácsonyi dekoráció, hangulatos ablak dekor, fényfüzér, feldíszített fenyőfa, vagy hasonló. Az ünnepek elmúltával pedig általában eltűnnek a dekorációk is. De miért ne lehetne egy ablak kidíszítve az év minden napján? Ehhez adunk néhány ötletet.

Művészetbe fojtott lázadás - Színezők nagyoknak
03
Júl

A kamaszkori lázadást sokféleképpen meg lehet élni. Néhányan a véget nem érő bulikat szeretik, mások az extrém frizurákat vagy öltözékeket, megint mások a veszélyes mutatványokat és sportokat. A lázadás párosulhat kreativitással, amikor az extrém ötleteket nem mások megbotránkoztatásával valósítjuk meg, hanem érdekes alkotásokat hozunk létre. Ebben a cikkben bemutatunk néhány ilyen ötletet, melyek közül a nagyoknak készült színezők  témáját kicsit részletesebben is kifejtjük.

Miért kerüljön dekoráció a tükörre?
29
Jún

A tükör önmagában is egy érdekes dekorációs elem, sokféle módon lehet egy lakásban felhasználni. Bár általában sík felület, mégis képes térbeli hatást kelteni. Számos ötlet létezik, amelyben a tüköré a főszerep. De miért kerüljön a tükörre dekoráció – ezt a témát járjuk körbe ebben a cikkben.

Hogyan tágítsuk ki a teret? - Tapétaötletek előszobába
16
Jún

Az előszoba a lakás egy speciális helye. Nem hosszú tartózkodásra tervezték, de legtöbbször ez az első helyiség, amit a lakásba érve meglát az ember. Egy meleg, barátságos otthonhoz nem illik egy sötét, barátságtalan előszoba. Fontos, hogy jó érzéssel lépjünk be egy ajtón, amit belépéskor látunk, legyen az is barátságos. Íme a barátságos tapétaötletek az előszoba dekorációjához.

Karanténos ötletbörze - Hol mutatna jól egy tűzoltó kép?
09
Jún

Vészhelyzet idején felértékelődnek azok a szakmák, amelyek a vész elhárításáért felelős embereket tömörítik. A médiában rengeteg szó esik a rendőrökről, katonákról, mentősökről, orvosokról és ápolókról. Naponta látjuk a beszámolót a járvány alakulásáról. Viszonylag kevés híradás van a tűzoltókról, hiszen ők ebben a helyzetben kevésbé érintettek. A karantén alatt tapasztalt extrém ötletek okozhatnak olyan helyzetet, amikor tűzoltók segítségére van szükség, láthatunk embereket, amint a háztetőn egyensúlyozva drónokat röptetnek, vagy az erkélyen táncolnak. Ha már az extrém ötleteknél tartunk, Ön mit tenne, ha egy sorsoláson nyerne egy tűzoltó képet? Elmondjuk a mi ötleteinket.

Miért remek móka és hasznos időtöltés a gyerekkifestő?
28
Máj

A gyerekeket, akárcsak a vadászó-gyűjtögető életmódot folytató ősembereket, akik életüket a barlangok falán örökítették meg, erősen vonzza a falra írás. Ön persze lehet, hogy a haját tépi, amikor meglátja a zsírkrétarajzot a frissen tapétázott nappali falán, ugyanakkor ez nagyszerűen mutatja, hogy a gyermeke kreativitása, finommotorikus képességei és szimbolikus gondolkodása fejlődik. Számos olyan módszer létezik, például gyerekkifestő és mandala formában, melyekkel jó irányba terelheti ezt a kreatív alkotóerőt, és remekül szórakozhat gyermekével együtt a karantén alatt és után is. Ehhez adunk néhány tippet.

Hogyan változtathatja meg egy öntapadós falmatrica egy ember hangulatát?
19
Máj

Kevés nyomasztóbb dolog létezik egy lakásban, mint négy díszítés nélküli, fehér fal. Ez az otthon melege helyett inkább a kórház hangulatát idézi fel az emberben, a meghitt családi együttlét helyett a rideg, szeretet nélküli világot. Már egyetlen jól kiválasztott öntapadós falmatrica is képes megtörni ezt a hangulatot, színt, egyediséget, megfelelő hangulatot varázsolni. Ezt a témát feszegetjük egy kicsit ebben a cikkben.

Nem tud választani a sok jó kép közül? Vászonképkollázs a megoldás
11
Máj

Ha több kedvenc képe van, és egyikről sem szeretne lemondani, a vászonképkollázs kézenfekvő ötlet lehet a nappalijába, hálószobájába vagy akár irodájába. A Wikiszótár szerint a kollázs: “képekből, részekből összeragasztott képszerű alkotás”, tehát amikor több különböző képből, tárgyból, anyagból egy új műalkotás születik. 

A kollázs elkészítéséhez csak egy háttérre, néhány alapanyagra, ragasztóra és némi fantáziára van szüksége. Azok számára, akik először készítenek kollázst, vagy fejleszteni akarják tudásukat, felvázoljuk az alapvető tudnivalókat.

Szokatlan és inspiráló tapéta ötletek nappaliba
11
Máj

Kérdezze meg egy belsőépítésztől, mi a legjobb módja annak, hogy egyéni stílust adjon egy helyiségnek, tíz építészből kilenc nagy valószínűséggel tapétát fog javasolni. A tapéta egy fantasztikus eszköz, amely látszólag végtelen színben, mintában és textúrában kapható, és csak az Ön választásán múlik, hogy merész, modern, klasszikus vagy művészien finom stílust választ. A nappali a lakás egyik frekventált helye. Ebben a cikkben bemutatjuk, melyek a legkreatívabb tapéta ötletek nappaliba.

Bárányszámolgatás helyett: megnyugtató faliképek a hálószobába
01
Máj

A művészi alkotások jelentős szerepet játszanak az otthon díszítésében. Használhatja egy meghatározott hangulat beállításához, valaminek a hangsúlyozásához vagy egyszerűen csak arra, hogy gyönyörködjön benne. Egy művészi alkotás ráteheti a koronát a dekorációra. Minden helyiségnek megvan a maga funkciója, berendezése, hangulata, a dekorációnak illeszkednie kell ezekhez. Ebben a cikkben azt a témát járjuk körbe, hogy milyen a legmegfelelőbb falikép a hálószobába.

Csempematrica: a konyha látványos és egyedi dekorációja
24
Ápr

Aki nem készen vásárol lakást vagy házat, szerencsés abból a szempontból, hogy maga választhatja ki a burkolatok anyagát, színét, hangulatát. A legtöbben azonban használtan vesznek ingatlant, így a burkolatok adottak, teljes cseréjük igen költséges. Ilyenkor a csempematrica a konyha díszítésénél kiváló és pénztárcabarát megoldás lehet.

Nyerő páratlan - 3 részes vászonkép dekoráció
14
Ápr

 Átélte már Ön is azt az élményt, amikor egy szobában egy falikép volt az egyetlen dekoráció, de az önmagában hangulatossá varázsolta a helyiséget? Vajon lehet ezt még fokozni? Igen, egy 3 részes vászonkép képes erre. Megmutatjuk, hogyan!

Kifestők felnőtteknek - Hasznos unaloműzés karanténban
09
Ápr

A számok szerinti festés fent van a századunk 100 legjobb hobbijának listáján. A kifestők felnőtteknek egy igen kreatív módszer a szabadidő eltöltésére, hasznos unaloműzés karanténban. A karantén ellenére is jól érezheti magát, festhet szórakozásból, kikapcsolódásképpen, vagy egyszerűen élvezheti a festés örömeit, korától vagy tapasztalatától függetlenül.

Kezdőknek a kifestő tökéletes kiindulópont lehet a művészet megtanulásához. Csak ki kell töltenie a vászon számozott részeit a megfelelő színnel. Webáruházunk kínálatában több mint száz kifestőkészlet közül választhat.

Kreatív és inspiráló tapétacsík ötletek
02
Ápr

A tapétázásnál egy dolog biztos, sohasem lehet pontosan eltalálni, hány tekercsre lesz szükség, mivel mindig ráhagyással kell számolni. Ha megmarad egy vagy akár több tekercs, sok ember bosszankodik a feleslegesen kidobott pénz miatt. De ez nem feltétlenül kell így legyen! Akár egyetlen csík tapétával is szuper dekorációkat lehet alkotni, de különböző anyagok variálásával is egyedivé lehet tenni egy falat. Íme a legkreatívabb tapétacsík ötletek.

Pénztárcakímélő egyedi dekorációk - Bordűr ötletek
24
Márc

A bordűr a francia szegély (bordure) szóból ered. Nem csak tapétának, hanem ruhának, csempének, szőnyegnek is lehet szegélye. Egy egyszínű falat is érdekessé lehet varázsolni egy jól megválasztott kivitellel. Jelen írásunkban kimondottan a fali dekorációknál alkalmazott bordűr ötleteket vizsgáljuk meg közelebbről. 

A bordűr tapéta vagy szegélycsík általában két különböző felület közötti elválasztó, amely átmenetet képez a két felület, két szín vagy 2 minta között. Egy unalmas falfelületet is fel lehet dobni egy szép mintával. A bordűr tapéta használata egyszerű, Ön is próbálja ki!

Fali dekoráció újragondolva - Többrészes vászonkép variációk
22
Márc

Ki ne tudná, hogy a festmények és vászonképek színt és stílust varázsolhatnak egy helyiségbe. A családi és művészi festmények mellett megjelentek a modern, az absztrakt és a művészek által tervezett, de sorozatban gyártott vászonképek. A többrészes vászonkép variációk viszont sokkal kevésbé ismertek a laikus otthontervezők körében, inkább dekoratőrök használják. Ezért most erre mutatunk néhány érdekes megoldást, amely az Ön otthonát is egyedivé és különlegessé teheti.

Exkluzív tapéta ötletek azoknak, akik egyedi belső terekre vágynak
13
Márc

A tapétaválasztás korántsem egyszerű feladat. Előfordul, hogy valaki menet közben megunja a választott mintát, ezért is halogatják sokan ezt a feladatot. Ha viszont Ön abban gondolkodik, hogy egyéniséget adjon a belső tereknek, érdemes belevágni ebbe a kihívásba. Egy exkluzív tapéta jó ötlet lehet a nappali, a hálószoba vagy az előtér felélénkítéséhez. Ma már számos gyártó kínál eltávolítható kivitelt, ezeknél még az sem jelent gondot, ha menet közben megunja a választott mintát.

Sok belsőépítész úgy tekint a tapétára, mint ami gyökeresen át tudja alakítani a tereket, mivel ez egy sokoldalú dizájn elem, amelynek segítségével egy hangsúlyos falnak vagy egy egész helyiségnek merész megjelenést lehet adni. Mivel nehéz meghatározni az Önnek belsőépítészeti dizájn szempontjából legmegfelelőbb mintát, összeszedtünk néhány közkedvelt exkluzív kivitelt.

Kifestők felnőtteknek = teljesen egyedivé teheti otthonát
24
Febr

Sokféle módon teheti egyedivé otthonának megjelenését, legyen szó akár egy új otthonról, akár egy megunt helyiségről. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás például a bútorok és egyéb berendezési tárgyak áthelyezése. De mi van, ha ez nem elég? A “Csináld magad!” faldekorációk számos lehetőséget tartogatnak, az egyik ezek közül a kifestők felnőtteknek. Az egyedi fali dekorációk témáját járjuk körbe ebben a cikkben.

Milyen egy ötletes gyerekszoba fali dekor?
18
Febr

Egy pillanatra csukja be a szemét, és próbálja meg felidézni, milyen volt az Ön gyerekszobája! Volt egyáltalán saját szobája? Színes volt, praktikus, szerethető? Tíz éves koromig egy egyszoba-konyhás, komfort nélküli lakásban éltünk, majd vettünk egy panellakást, ahol egy szobán osztoztam a testvéremmel. Csak kamaszkoromra lett saját szobám, de akkoriban a panellakásokban a szürke, durva szövésű szőnyegpadló és a giccses nagymintás tapéta volt a divat, így csak a berendezési tárgyakkal lehetett némileg enyhíteni ezt a szocreál hatást. Nem volt semmiféle gyerekszoba fali dekor.

Ma már számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy otthonosabbá, praktikusabbá, élvezhetőbbé tegye gyerekei életterét, hiszen az a cél, hogy a gyermekek szeressenek otthon lenni. Biztonságban, kellemes környezetben nőjenek fel, élvezzék a gyerekkort. A gyerekszoba kialakítása, díszítése döntő szerepet játszik ebben. Milyen tehát a jó gyerekszoba?

Hogyan dobja fel otthonát modern vászonképekkel?
14
Febr

Az otthon művészet nélkül olyan, mint a torta hab nélkül. Az otthonok díszítésére használt egyik leggyakoribb fali dekoráció a modern vászonkép. Klasszikus, mégis nagyon hatékony, mivel képes érzelmeket kiváltani az emberekből és egyedi hangulatot adni egy helyiségnek. Mind a kézzel festett, mind a nyomtatott vászonképek alkalmasak arra, hogy művészi megjelenést adjanak a belső tereknek, egyénivé tegyék azokat. 

Az olcsó nyomatoktól a kézzel festett művészi alkotásokig a vászonképek széles skálája érhető el. Hogyan válassza ki a megfelelőt? Ehhez segítünk néhány tippel.

7 praktikus tapéta ötlet laikus otthontervezőknek
12
Febr

A tapétázás népszerűsége manapság sem csökken, sőt, egyre újabb és újabb design ötletek és trendi minták jelennek meg a hagyományos és internetes kereskedelemben. Egy újdonsült háztulajdonosnak azonban nehézségeket okozhat a végtelennek tűnő tapéta választékból megtalálni a megfelelőt. És ha meg is van a tökéletes tekercs, vajon mi a következő teendő? Íme a trendi tapéta ötletek: