Keretre feszített számfestők 5.990 Ft-tól karácsonyi akcióban már csak ennyi ideig:

Blog

Festés számok szerint
Számfestő
Szűrés törlése

Trendek jönnek mennek. Minden évben más, újabb képeket keresnek az emberek. Ez éppúgy igaz a poszterekre is. Így év végéhez közeledve nézzük meg mely volt a 10 legkeresetebb poszterünk a Consalnet posztergyártól.

Ha egy izgalmas és kreatív meglepetéssel szeretnéd megörvendeztetni magad, vagy szeretteid akkor ez az egyedi és szórakoztató ajándék a Neked való! Ez pedig nem más, mint az év slágere: a számfestő! Amellett, hogy remek hatást kelt vizuálisan és díszítheti otthonunk bármely helyiségét, kiváló stresszoldó hatással bír, így egy fárasztó nap után tökéletes módszer a napi szorongások levezetésére.

A rusztikus stílus nevét az angol "rustic" szóról kapta, ami "vidéki", "otthonos", és érdekes módon ez a stílus az óceán túloldaláról érkezett hozzánk. Ez a stílus a békés életre utal egy nemesi udvarházban vagy egy fából készült vidéki házban. A természet és a kézművesség ihlette - hangulatos és meleg.

A hangulatos légkör, frissen sült kenyér illata, otthoni kandalló melegsége ... Egy belső tér, ahol békét és harmóniát találhat.

Az ilyen típusú elrendezések a régi idők szerelmeseit célozzák. 

A vintage stílust a régi stílus és a modern dizájn ügyes kombinációja jellemzi. Az uralkodó színek elsősorban a kékek, szeladonok, fehér, valamint mindenféle intenzív minták, mint például a retro pöttyös vagy csíkos tapéták.

Az elmúlt évek jellegzetes tárgyai, például a kagylófotel mindenképpen nagyszerű választás. A padlót fekete -fehér kockás táblák vagy apró fehér PRL csempe díszíti. A patchwork bútorkárpit elválaszthatatlan elem.

A modern stílust az egyszerűség és a minimalizmus jellemzi, a fő hangsúlyt a funkcionalitásra helyezik.

A legfontosabb szabály a „kevesebb a több”, de nagy és nyitott tér kívánatos. A modern stílus a 20. század első felében született, szemben a 19. századi díszítéssel és pompával.

Ez stílus a hollywoodi sztárokhoz kötődik, különösen a 40 -es vagy 50 -es évek sztárjaihoz. Ilyen például a mindig tökéletes stílusú Audrey Hepburn, Grace Kelly vagy Marilyn Monroe. Az angol glamour szót le lehet fordítani pompának, csillogásnak, bájnak vagy pompának. Ez azonban nemcsak stílus, hanem ötlet is - csodálatot kelt a gazdagság és a luxus révén. Elképesztő ízérzéket igényel, hogy elkerülje a túlzást és a giccset. Hogyan lehet elérni az egyensúlyt? Először is a régi sikk és a modernitás kombinálásával és az egyszerű formákkal.

Az ipari stílus az 1950-es években született az Egyesült Államokban, amikor a gazdasági recesszió után sok alacsony áron kiadó posztindusztriális ingatlan jelent meg a piacon. Az 1960 -as és 1970 -es években a művészek loftokban helyezték el stúdióikat, gyakran apartmanokkal és kiállítótermekkel kombinálva - erre példa Andy Warhol New York -i atelje.

A boho stílust a Virággyerekek és a Bohémia ihlették.

A boho sok kedvelőt szerzett szerte a világon. Tökéletes a bátor és lázadó individualisták számára.

Ha hálószobát vagy nappalit rendezünk be ebben az eklektikus stílusban, úgy fogjuk érezni magunkat, mintha Scheherazade palotájába léptünk volna.

Minden számfestőnkhöz akril festéket adunk.

Az akrilfestékeknek számos előnye van, többek között az élénk telített színek, amelyek nem halványulnak el az idő múlásával sem. Ha véletlenül ruhára kerül a festék, gyorsan szárad. Ellenálló a napfénnyel szemben, könnyen kezelhető, valamit környezetbarát is.

A feltöltött termék képek sok esetben a gyártó által biztosított jó minőségű kép, más esetben mi készítjük a képeket stúdióban, nagyfelbontással. Nagyképernyős TV-én ellenőrizzük vissza és ha kell digitálisan módosítunk még a színárnyalaton, fényerőn. Összegezve nálunk a képek valósághűek.

Sajnos ez sem garantálja, hogy önnél a képek pont olyanok, mint a mi gépünkön. Ezt a mai technika még nem tudja biztosítani.

Ennek főbb okai:

Az 1950-es évek elején, a háború utáni jólétnek, a szabadidőnek és a demokratikus gondolkodásmódnak köszönhetően a számokkal történő festés népszerű szabadidős tevékenységgé vált.

Környezetünk számos okból fontos. Az a légkör, amelyben élünk és dolgozunk, sok mindent befolyásolhat. Például a környezetünk befolyásolhatja hangulatunkat, vásárlásainkat, sőt étvágyunkat is! A környezet kialakításához, szebbé tételéhez sokféle dekorációs lehetőség közül választhatunk, például bútorok, szőnyegek, drapériák, dekorációk, tapéták, poszterek, vászonképek és még sorolhatnánk. Ezek közül most a vászonfotókat vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan készülnek, milyen előnyökkel rendelkeznek, és mire érdemes odafigyelni a választásnál. 

Világszemléletünk, hangulatunk nagymértékben függ attól, milyen légkörben vagy körülmények között élünk. Az emberek idejük jelentős részét töltik otthon, ahol optimális esetben megnyugszanak a munkahelyi történések után, és energiát nyernek a következő napra. Más szavakkal, az otthon az a hely, ahol az emberek feltöltődhetnek, hogy semlegesítsék szakmai életük stresszét. Ezért az embereknek úgy kell díszíteniük az otthonukat, hogy az nyugalmat nyújtson nekik. A virágos képek klasszikus megoldást nyújtanak erre a problémára. 

 

Az óriásposzter fölöttébb kedvelt és nagyon impozáns lakásdekoráció. Több szempontból is különös figyelmet igényel. Egyrészt méretei miatt nem tehető fel bárhová, másrészt nem egyetlen darabból áll, ezért a felrakás módjáról is érdemes néhány szót ejteni. Ha szeretné viszonylag egyszerűen újjávarázsolni lakásának valamely helyiségét, olvasson tovább és szerezzen friss ötleteket!

Csodálatos tulajdonságai miatt a számok szerinti festés egyre népszerűbb elfoglaltság. Lenyűgöző, minden alkalommal gyönyörűnek bizonyul, és bárki átélheti ezt a tevékenységet, a gyermekektől a felnőttekig és az idősebbekig. A számfestő gyerekeknek kiváló művészeti oktatási eszköz, és többet segít a gyerekének, mint gondolná. Ez a cikk felvázolja a festés előnyeit a gyermekek fejlődésében.

A tapéta használata a fürdőszobában olyan téma, amely sok embert foglalkoztat. Sokan tették fel azt a kérdést, lehet-e tapétázni a fürdőszobát és a jó hír, hogy igen, lehet. Szép számmal találhatunk ma már víz- és páraálló tapétát. Klasszikus hatást kelt a csempetapéta, de más fürdőszobába való dekorációt is vásárolhatunk. Ennek nézünk utána egy kicsit ebben a cikkben.

Ha nem öntapadós tapétával dolgozunk, akkor bizony a tapétaragasztóra oda kell figyelni. A ragasztót kicsit talán a rágógumihoz lehetne hasonlítani: ha rendeltetésszerűen használjuk, akkor nagyon klassz, de ha belelépünk, vagy a hajunkba ragad, vagy netán összeragaszt olyan dolgokat, amelyeket nem kellene, akkor bosszantó. A tapétaragasztónak több típusa van, hogy melyiket használjuk, függ a tapéta típusától és még egyéb tényezőktől. Ezeket nézzük át ebben az írásban.

Számtalan régi filmben láthattuk, hogy egy földgömb egészítette ki a helyiség dekorációját. Uralkodók, hadvezérek szőtték világuralmi terveiket egy földgömb vagy térkép mellett, arisztokrata családok emelték így az otthonuk dekorációjának színvonalát, vagy dicsekedtek azzal, hogy már milyen helyeken jártak. Régen a szegényebbek számára elérhetetlen és szükségtelen volt az ilyen dekoráció, ma már azonban bárkinek az otthonát díszítheti egy föld térkép falmatrica, vászonkép vagy posztertapéta.

 

Kétségtelen, hogy a hálószoba különbözik a ház többi szobájától. Ezt nem láthatja mindenki, mivel egy személyes tér, intim zóna, de ettől függetlenül fontos, hogy szép legyen, és megfeleljen az Ön ízlésének. Tehát a hálószobafal dekornál nem lényeges a szomszéd véleménye, annál fontosabb, hogy Ön jól érezze magát, nyugodtan pihenhessen egy hosszú nap után, elmélkedhessen a napi történéseken, elolvashasson egy könyvet, vagy együtt legyen a párjával. Ehhez gyűjtöttünk össze néhány gondolatot.

A gyerekszoba egy különleges hely, ahol általában a játéké a főszerep, és ez mind a dekoráció, mind a berendezés kiválasztásánál szerepet játszik. Ellentétben a ház egyéb tereivel, például a hálószobával vagy a nappalival, a gyerektapéta kiválasztásánál tekintetbe kell venni néhány különleges sajátosságot, amely a gyermekkor velejárója, és befolyásolja például a tapéta anyagát és a tapéta alkalmazhatóságának időbeli korlátját. Ebben a cikkben összeszedtük, amit a gyerekszoba tapétázásáról tudnia kell.

Gyakran vásárolunk műalkotásokat, hogy díszítsük a nappali vagy hálószoba falát, vagy tegyünk a bejárathoz valami figyelemfelkeltőt, de a konyhában kevésbé szokványos az ilyen dekoráció. Pedig a művészet és a konyha többféleképpen is összekapcsolódik. Egyrészt a kulináris alkotások létrehozását konyhaművészetnek szokták nevezni, másrészt művészi dekorációk és képek a konyhába is kerülhetnek. Az alábbiakban megmutatunk néhány képes és képtelen konyhai dekorációs ötletet.

Ha bármikor szóba kerül az egyedi tapéta, legtöbben arra gondolunk, hogy ez egy olyan tapéta, amely a kereskedelmi forgalomban nem kapható, hanem egyedi tervezést és gyártást igényel. Nos igen, létezik ilyen is, de nem csak ettől lehet egyedi. Ha párhuzamot vonunk a tapéta és a ruházat között, akkor például egy konfekcióöltözet is lehet egyedi, ha szokatlan módon variáljuk, másképp viseljük, más célokra vetjük be, mint eredetileg tervezték. Ugyanígy a tapéta is lehet egyedi, ha más tapétával, illetve dekorációval kombináljuk, szokatlan módon helyezzük el, vagy nem tapétaként használjuk. 

A modern lakásokban általában nagyon sok az üres falfelület. Ha költségtakarékos megoldást keres az üres falak díszítésére, akkor a dekorációs matricák jó választásnak bizonyulnak. Mivel egyáltalán nem bonyolult a felhelyezésük, a lakberendező segítségétől eltekinthetünk. Néhány hasznos tudnivalót azonban megosztunk Önnel a matricák használatával kapcsolatban, nehogy a matricák a kukában végezzék.

A növények kiválóan alkalmasak a lakás légterének frissítésére és oxigénellátására. Ha olyan növényt keres, amely felpezsdíti otthonának megjelenését, a borostyán tökéletes természetes erőforrás mind a belső tér, mind a külső tér számára. Ezért szeretnénk néhány dekorációs ötletet mutatni, amelyben a borostyán játssza a főszerepet, mint például egy borostyánfal a nappaliban.

Afrika rengeteg mintával rendelkezik, bárhová nézünk, formák és színek, textúrák és vonalak ismétlődését látjuk a legkülönfélébb elrendezésekben. Amellett, hogy ilyen tekintetet vonzó, az afrikai mintakészítés ugyanolyan ősi dolog, mint a ritmus, a kultúra része: bárhol is járunk Afrikában, találunk mintákat a házak díszítésében, az út mellett sétáló nő fején lévő szövött kosáron, a ruhájához használt színes, nyomtatott vagy festett szöveten. Ezek az afrikai motívumok érdekes hangulatot adhatnak a lakásnak, mutatunk néhány példát.

A megnövekedett csomagszámra való tekintttet a Magyar Posta és a futárszolgálatok is kérik, hogy a csomagokat legkésőbb december 18.-án adjuk postára, különben nem vállalják a garanciát, hogy kiér karácsonyig.

Ha fel akar frissíteni egy helyiséget, új belső térre vágyik, akkor legjobb, ha választ egy stílusos dekort a falra. Az üres falak tele vannak lehetőségekkel, néhány ötletes dekorációval teljesen egyedivé teheti a helyiséget. Ha készen áll arra, hogy a csupasz falakat szemet gyönyörködtető középpontokká változtassa, olvassa tovább cikkünket! Akár műgyűjtő, akár természetrajongó, akár könyvbarát, a fala testreszabható úgy, hogy körülvehessék az Ön által szeretett dolgok.

Korábban már írtunk arról, hogy a végtelen univerzum számos művészt megihletett, így a filmeseket is. A filmgyártás talán legnépszerűbb galaktikus témájú filmjei George Lucas Star Wars filmjei. A filmek utóéleteként számos hihetetlen mennyiségű ajándéktárgy, használati tárgy, relikvia került a piacra, mivel a filmek népszerűsége a mai napig sem csökkent. Ebben a cikkben a Star Wars használati tárgyak, különösképp a Star Wars falmatrica témájával foglalkozunk.

többrészes vászonképA nappali a lakás kiemelt helye. Általában a legtágasabb helyiség, itt van lehetőség arra, hogy együtt legyen a család, és általában itt fogadjuk a látogatókat. Mivel sok időt tartózkodunk a nappaliban, egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan van dekorálva. Egy szép tapéta, néhány díszpárna, függöny és szőnyeg megadja az alaphangulatot. Ehhez választunk egy impozáns faliképet a nappali dekorációjának kiegészítésére.

A geometriai mintás tapéták nem minden helyiségben mutatnak jól. A kiegészítőket és bútorokat is körültekintéssel kell összeválogatni, ha ilyen tapétával díszítünk egy helyiséget. Ha viszont odafigyelünk, nagyon érdekes, energikus, továbbá igen modern hangulatot teremthetünk. Összeállításunkban ehhez igyekszünk tanácsokkal szolgálni.

Ha Önt is inspirálja a galaxis végtelen mélysége, szereti a csillagokat, bolygókat vagy a zodiákus csillagképeit, akár otthonát is díszítheti csodálatos galaxisképekkel, fotóposzterekkel, tapétákkal. Nyilván nem minden lakásba illenek a galaxisról készült képek, az sem mindegy, hová és hogyan helyezzük el őket. Ennek nézünk kicsit utána.

Sokan szeretik a szép fotókat, van, aki a családjáról készült fényképeket nézi szívesen, van, aki, az utazásai során készült képeket és vannak szép számmal olyanok is, akik hivatásos fotográfus által készített alkotásokkal díszítik inkább otthonukat. A fotók elhelyezésének rengeteg variációja van, nincsenek írott szabályok, de vannak ajánlások, megosztható praktikus tanácsok, amelyekkel a fotók a falon szemet gyönyörködtetően helyezhetők el. Ezeket osztjuk most meg Önnel.

Méltán mondhatjuk, hogy a delfin egy közkedvelt állat, több film is készült delfinekről, számtalan dekoráció, illusztráció, kép létezik ebben a témában, sőt ma már kimondottan delfináriumok is léteznek, ahol bárki megtapasztalhatja az ember és a delfinek különleges kapcsolatát és kommunikációját. A delfin sok kultúrában szimbólumként jelenik meg, és mint szimbólum, számos jelentése van, amelyet akár tudatosan is alkalmazhatunk a lakásdekorációban.

Napjainkban a falmatrica és faltetoválás nagy népszerűségnek örvend, hiszen kis költségvetéssel át lehet velük alakítani egy helyiséget, használatuk egyszerű, nem igényelnek szaktudást, és a hatalmas választékból adódóan szinte minden stílus és színigényt ki lehet elégíteni. Cikkünk témája tehát a falra tehető dekormatrica, milyen szempontokat érdemes a kiválasztásnál mérlegelni, és hogyan kell ezeket a csodálatos dekorációkat alkalmazni.

A trópusi minták manapság minden nagyobb áruházban megtalálhatók valamilyen formában. Ananászok, flamingók, papagájok, kaktuszok, pálmafák, botanikus virágok találhatók poharakon, tányérokon, füzeteken, írószereken, törölközőkön, lámpákon, párnákon, bútorszöveteken, posztereken, tapétákon és még számtalan egyéb használati tárgyon. Éppen ezért nem nehéz igazi dzsungelhangulatot varázsolni egy lakásba, sőt inkább az a nehéz, hogy ha belekezdünk, ne vigyük túlzásba. A pálmaleveles tapéta megadhatja az alaphangulatot, megmutatjuk, hogyan.

A mai technika már annyira fejlett, hogy mindenféle felületre festenek, nyomtatnak szinte bármilyen képet, mintát, szöveget. Gondoljon csak a fényképes ajándéktárgyakra vagy a fényképes tortára, ahol ostyalapra nyomtatnak ehető festékkel, vagy meg lehet említeni akár a 3D nyomtatást is, ahol térbeli alakzatokat hoznak létre egy speciális nyomtatóval. Mindezek ellenére a művészek körében ma is a vászonra festés az igazi festészet. Erről elmélkedünk a továbbiakban.

Kis méretű fali dekorációt szinte bárhová lehet tenni, azonban egy nagy méretű falikép elhelyezése komolyabb tervezést igényel. Pontosan a nagy méret miatt szinte biztosan uralni fogja azt a falfelületet, ahová kerül, de az sem kizárt, hogy az egész helyiség hangulatát meghatározza. Ezzel kapcsolatban szedtünk össze néhány gondolatot.

Tapétázni sem mindig egyszerű, de a tapéta eltávolítása néha még ennél is több gondot okoz. Bosszantó, sőt dühítő tud lenni, ha a vakolat is jön a tapétával együtt. Sokakban felmerül, hogy le kell-e szedni a régi tapétát, vagy meg lehet ezt a lépést spórolni? Léteznek olyan tippek, amelyekkel eme folyamatot zökkenőmentesebbé lehet tenni, ezeket mutatjuk meg.

Eddigi cikkeinkben sokféle fali dekorációról írtunk már, most abból a szemszögből mutatjuk be a különböző megoldásokat, hogy mekkora költségvetésből lehet megvalósítani őket. Lesz köztük néhány filléres dekor falra, lesznek normál árfekvésű variációk és persze exkluzív termékek is.

Az ablakmatrica egy nagyon impozáns, a külvilág számára is látható dekoráció, ugyanakkor különleges is, különbözik az egyéb matricáktól. Kirakat, üvegezett bejárati ajtó, nappali, hálószoba vagy gyerekszobaablak, mind-mind feldobható ablakmatrica alkalmazásával. A friss külső kialakításának ez egy viszonylag olcsó módja, mivel nem kell az egész helyiséget kidekorálni, egyben praktikus is, mivel a megunt matrica könnyen eltávolítható.

Egy térelválasztó lehet funkcionális vagy dekorációs célú. Készülhet saját kezűleg vagy a kereskedelemben megvásárolható elemekből, anyagokból. Elhelyezhető lakásban, irodában, iskolában, étteremben, a lehetőségek száma végtelen. Ezekből mutatunk néhány ötletet.

Korábban már írtunk arról, hogy csempematricákkal hogyan dobhatja fel a konyháját, de mi van akkor, ha nincs csempe? Mi van akkor, ha egy egyszínű meszelt vagy diszperzites fallal kell mindennap szembenéznünk? Természetesen van olyan tapéta, amely konyhai használatra is alkalmas, de a 3D falpanel konyhába való változata sokkal izgalmasabb lehetőségeket tartogat, meg is mutatjuk, miért.

Ha a festmény szót meghallja valaki, általában egy híres festő által festett vászonkép villan be neki elsőre. Manapság a vászonképek töretlen népszerűségnek örvendenek, és nem csak a nagynevű művészeké, hanem a művészek által tervezett, de sorozatban gyártott képek is. A vászonra festés ma már az amatőr művészeknek, hobby festőknek is elérhető, minden kellék adott hozzá. Ehhez adunk néhány tippet

Érdekes dolog ez az akvarell. Az akvarellfestés vízfestést jelent. Ugyanakkor, ha meghalljuk azt a szót, hogy vízfesték, mindjárt az általános iskolai alsó tagozatos remekműveink jutnak eszünkbe, meg a 12 darabos vízfestékkészlet, amely a rajzfelszerelés része. Ha viszont az akvarellkép szót halljuk, egy művészi alkotás képe jelenik meg előttünk, és mindjárt előkelőbb színezetet kap minden. Ez az érzéskülönbség a festékek árában is megmutatkozik, az akvarellfestékek ára körülbelül százszorosa a vízfestékének. Természetesen a speciális akvarellfestékek más minőségi kategóriát képviselnek.

Az akvarellképek készítése bár nem egyszerű, mégsem igényel szakirányú művészeti végzettséget, van azonban néhány trükkje, ezeket vizsgáljuk most meg közelebbről.

Az új otthonba költözés nagyon izgalmas és örömteli tud lenni. Azt viszont már kevésbé őszinte örömmel vesszük tudomásul, ha rájövünk, mennyi mindent kellene felújítani, kicserélni, megjavítani, különösen, ha a költözés után alig maradt pénzünk. A fürdőszobai járólapok vagy csempék cseréje tetemes összegbe kerülhet, ezért olyan megoldást kell keresni, amelynél nem kell a burkolatot cserélni. Ennek egyik módja a csempematrica fürdőszobai használatra szánt változata. 

Az adventi időszakban nagyon jó sétákat tenni. Szinte minden háznál van valamilyen karácsonyi dekoráció, hangulatos ablak dekor, fényfüzér, feldíszített fenyőfa, vagy hasonló. Az ünnepek elmúltával pedig általában eltűnnek a dekorációk is. De miért ne lehetne egy ablak kidíszítve az év minden napján? Ehhez adunk néhány ötletet.

A kamaszkori lázadást sokféleképpen meg lehet élni. Néhányan a véget nem érő bulikat szeretik, mások az extrém frizurákat vagy öltözékeket, megint mások a veszélyes mutatványokat és sportokat. A lázadás párosulhat kreativitással, amikor az extrém ötleteket nem mások megbotránkoztatásával valósítjuk meg, hanem érdekes alkotásokat hozunk létre. Ebben a cikkben bemutatunk néhány ilyen ötletet, melyek közül a nagyoknak készült színezők  témáját kicsit részletesebben is kifejtjük.

A tükör önmagában is egy érdekes dekorációs elem, sokféle módon lehet egy lakásban felhasználni. Bár általában sík felület, mégis képes térbeli hatást kelteni. Számos ötlet létezik, amelyben a tüköré a főszerep. De miért kerüljön a tükörre dekoráció – ezt a témát járjuk körbe ebben a cikkben.

Az előszoba a lakás egy speciális helye. Nem hosszú tartózkodásra tervezték, de legtöbbször ez az első helyiség, amit a lakásba érve meglát az ember. Egy meleg, barátságos otthonhoz nem illik egy sötét, barátságtalan előszoba. Fontos, hogy jó érzéssel lépjünk be egy ajtón, amit belépéskor látunk, legyen az is barátságos. Íme a barátságos tapétaötletek az előszoba dekorációjához.

Vészhelyzet idején felértékelődnek azok a szakmák, amelyek a vész elhárításáért felelős embereket tömörítik. A médiában rengeteg szó esik a rendőrökről, katonákról, mentősökről, orvosokról és ápolókról. Naponta látjuk a beszámolót a járvány alakulásáról. Viszonylag kevés híradás van a tűzoltókról, hiszen ők ebben a helyzetben kevésbé érintettek. A karantén alatt tapasztalt extrém ötletek okozhatnak olyan helyzetet, amikor tűzoltók segítségére van szükség, láthatunk embereket, amint a háztetőn egyensúlyozva drónokat röptetnek, vagy az erkélyen táncolnak. Ha már az extrém ötleteknél tartunk, Ön mit tenne, ha egy sorsoláson nyerne egy tűzoltó képet? Elmondjuk a mi ötleteinket.

A gyerekeket, akárcsak a vadászó-gyűjtögető életmódot folytató ősembereket, akik életüket a barlangok falán örökítették meg, erősen vonzza a falra írás. Ön persze lehet, hogy a haját tépi, amikor meglátja a zsírkrétarajzot a frissen tapétázott nappali falán, ugyanakkor ez nagyszerűen mutatja, hogy a gyermeke kreativitása, finommotorikus képességei és szimbolikus gondolkodása fejlődik. Számos olyan módszer létezik, például gyerekkifestő és mandala formában, melyekkel jó irányba terelheti ezt a kreatív alkotóerőt, és remekül szórakozhat gyermekével együtt a karantén alatt és után is. Ehhez adunk néhány tippet.

Kevés nyomasztóbb dolog létezik egy lakásban, mint négy díszítés nélküli, fehér fal. Ez az otthon melege helyett inkább a kórház hangulatát idézi fel az emberben, a meghitt családi együttlét helyett a rideg, szeretet nélküli világot. Már egyetlen jól kiválasztott öntapadós falmatrica is képes megtörni ezt a hangulatot, színt, egyediséget, megfelelő hangulatot varázsolni. Ezt a témát feszegetjük egy kicsit ebben a cikkben.

Ha több kedvenc képe van, és egyikről sem szeretne lemondani, a vászonképkollázs kézenfekvő ötlet lehet a nappalijába, hálószobájába vagy akár irodájába. A Wikiszótár szerint a kollázs: “képekből, részekből összeragasztott képszerű alkotás”, tehát amikor több különböző képből, tárgyból, anyagból egy új műalkotás születik. 

A kollázs elkészítéséhez csak egy háttérre, néhány alapanyagra, ragasztóra és némi fantáziára van szüksége. Azok számára, akik először készítenek kollázst, vagy fejleszteni akarják tudásukat, felvázoljuk az alapvető tudnivalókat.

Kérdezze meg egy belsőépítésztől, mi a legjobb módja annak, hogy egyéni stílust adjon egy helyiségnek, tíz építészből kilenc nagy valószínűséggel tapétát fog javasolni. A tapéta egy fantasztikus eszköz, amely látszólag végtelen színben, mintában és textúrában kapható, és csak az Ön választásán múlik, hogy merész, modern, klasszikus vagy művészien finom stílust választ. A nappali a lakás egyik frekventált helye. Ebben a cikkben bemutatjuk, melyek a legkreatívabb tapéta ötletek nappaliba.

A művészi alkotások jelentős szerepet játszanak az otthon díszítésében. Használhatja egy meghatározott hangulat beállításához, valaminek a hangsúlyozásához vagy egyszerűen csak arra, hogy gyönyörködjön benne. Egy művészi alkotás ráteheti a koronát a dekorációra. Minden helyiségnek megvan a maga funkciója, berendezése, hangulata, a dekorációnak illeszkednie kell ezekhez. Ebben a cikkben azt a témát járjuk körbe, hogy milyen a legmegfelelőbb falikép a hálószobába.

Aki nem készen vásárol lakást vagy házat, szerencsés abból a szempontból, hogy maga választhatja ki a burkolatok anyagát, színét, hangulatát. A legtöbben azonban használtan vesznek ingatlant, így a burkolatok adottak, teljes cseréjük igen költséges. Ilyenkor a csempematrica a konyha díszítésénél kiváló és pénztárcabarát megoldás lehet.

 Átélte már Ön is azt az élményt, amikor egy szobában egy falikép volt az egyetlen dekoráció, de az önmagában hangulatossá varázsolta a helyiséget? Vajon lehet ezt még fokozni? Igen, egy 3 részes vászonkép képes erre. Megmutatjuk, hogyan!

A számok szerinti festés fent van a századunk 100 legjobb hobbijának listáján. A kifestők felnőtteknek egy igen kreatív módszer a szabadidő eltöltésére, hasznos unaloműzés karanténban. A karantén ellenére is jól érezheti magát, festhet szórakozásból, kikapcsolódásképpen, vagy egyszerűen élvezheti a festés örömeit, korától vagy tapasztalatától függetlenül.

Kezdőknek a kifestő tökéletes kiindulópont lehet a művészet megtanulásához. Csak ki kell töltenie a vászon számozott részeit a megfelelő színnel. Webáruházunk kínálatában több mint száz kifestőkészlet közül választhat.

A tapétázásnál egy dolog biztos, sohasem lehet pontosan eltalálni, hány tekercsre lesz szükség, mivel mindig ráhagyással kell számolni. Ha megmarad egy vagy akár több tekercs, sok ember bosszankodik a feleslegesen kidobott pénz miatt. De ez nem feltétlenül kell így legyen! Akár egyetlen csík tapétával is szuper dekorációkat lehet alkotni, de különböző anyagok variálásával is egyedivé lehet tenni egy falat. Íme a legkreatívabb tapétacsík ötletek.

A bordűr a francia szegély (bordure) szóból ered. Nem csak tapétának, hanem ruhának, csempének, szőnyegnek is lehet szegélye. Egy egyszínű falat is érdekessé lehet varázsolni egy jól megválasztott kivitellel. Jelen írásunkban kimondottan a fali dekorációknál alkalmazott bordűr ötleteket vizsgáljuk meg közelebbről. 

A bordűr tapéta vagy szegélycsík általában két különböző felület közötti elválasztó, amely átmenetet képez a két felület, két szín vagy 2 minta között. Egy unalmas falfelületet is fel lehet dobni egy szép mintával. A bordűr tapéta használata egyszerű, Ön is próbálja ki!

Ki ne tudná, hogy a festmények és vászonképek színt és stílust varázsolhatnak egy helyiségbe. A családi és művészi festmények mellett megjelentek a modern, az absztrakt és a művészek által tervezett, de sorozatban gyártott vászonképek. A többrészes vászonkép variációk viszont sokkal kevésbé ismertek a laikus otthontervezők körében, inkább dekoratőrök használják. Ezért most erre mutatunk néhány érdekes megoldást, amely az Ön otthonát is egyedivé és különlegessé teheti.

A tapétaválasztás korántsem egyszerű feladat. Előfordul, hogy valaki menet közben megunja a választott mintát, ezért is halogatják sokan ezt a feladatot. Ha viszont Ön abban gondolkodik, hogy egyéniséget adjon a belső tereknek, érdemes belevágni ebbe a kihívásba. Egy exkluzív tapéta jó ötlet lehet a nappali, a hálószoba vagy az előtér felélénkítéséhez. Ma már számos gyártó kínál eltávolítható kivitelt, ezeknél még az sem jelent gondot, ha menet közben megunja a választott mintát.

Sok belsőépítész úgy tekint a tapétára, mint ami gyökeresen át tudja alakítani a tereket, mivel ez egy sokoldalú dizájn elem, amelynek segítségével egy hangsúlyos falnak vagy egy egész helyiségnek merész megjelenést lehet adni. Mivel nehéz meghatározni az Önnek belsőépítészeti dizájn szempontjából legmegfelelőbb mintát, összeszedtünk néhány közkedvelt exkluzív kivitelt.

Sokféle módon teheti egyedivé otthonának megjelenését, legyen szó akár egy új otthonról, akár egy megunt helyiségről. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás például a bútorok és egyéb berendezési tárgyak áthelyezése. De mi van, ha ez nem elég? A “Csináld magad!” faldekorációk számos lehetőséget tartogatnak, az egyik ezek közül a kifestők felnőtteknek. Az egyedi fali dekorációk témáját járjuk körbe ebben a cikkben.

Egy pillanatra csukja be a szemét, és próbálja meg felidézni, milyen volt az Ön gyerekszobája! Volt egyáltalán saját szobája? Színes volt, praktikus, szerethető? Tíz éves koromig egy egyszoba-konyhás, komfort nélküli lakásban éltünk, majd vettünk egy panellakást, ahol egy szobán osztoztam a testvéremmel. Csak kamaszkoromra lett saját szobám, de akkoriban a panellakásokban a szürke, durva szövésű szőnyegpadló és a giccses nagymintás tapéta volt a divat, így csak a berendezési tárgyakkal lehetett némileg enyhíteni ezt a szocreál hatást. Nem volt semmiféle gyerekszoba fali dekor.

Ma már számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy otthonosabbá, praktikusabbá, élvezhetőbbé tegye gyerekei életterét, hiszen az a cél, hogy a gyermekek szeressenek otthon lenni. Biztonságban, kellemes környezetben nőjenek fel, élvezzék a gyerekkort. A gyerekszoba kialakítása, díszítése döntő szerepet játszik ebben. Milyen tehát a jó gyerekszoba?

Az otthon művészet nélkül olyan, mint a torta hab nélkül. Az otthonok díszítésére használt egyik leggyakoribb fali dekoráció a modern vászonkép. Klasszikus, mégis nagyon hatékony, mivel képes érzelmeket kiváltani az emberekből és egyedi hangulatot adni egy helyiségnek. Mind a kézzel festett, mind a nyomtatott vászonképek alkalmasak arra, hogy művészi megjelenést adjanak a belső tereknek, egyénivé tegyék azokat. 

Az olcsó nyomatoktól a kézzel festett művészi alkotásokig a vászonképek széles skálája érhető el. Hogyan válassza ki a megfelelőt? Ehhez segítünk néhány tippel.

A tapétázás népszerűsége manapság sem csökken, sőt, egyre újabb és újabb design ötletek és trendi minták jelennek meg a hagyományos és internetes kereskedelemben. Egy újdonsült háztulajdonosnak azonban nehézségeket okozhat a végtelennek tűnő tapéta választékból megtalálni a megfelelőt. És ha meg is van a tökéletes tekercs, vajon mi a következő teendő? Íme a trendi tapéta ötletek: