Használati útmutatók
2020.07.19 17:18

3D PVC panel és ragasztó használati útmutatója

3D PVC panel és ragasztó használati útmutatója

 

 

   

  • A burkolni kívánt felületnek tisztának, száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie. Nem lehet pergő, máló, porló részek, valamint penészes, vízes, sókivirázott a fal. Használjon megfelelő tisztítószert a por és szennyeződés eltávolításához. 
   •Vízmérték jelölje ki, hogy hol kezdi a burkolást, hogy szép egyenes legyen
   • A ragasztót a falpanel hátoldalára, lehetőleg a falburkolat érintkezési felületére, mind a perem, mind a panel belsejére, több ponton kell felhordani. Helyezze a panelt a kívánt területre a falhoz és óvatosan nyomja meg. A felragasztást  +5 ° C és +40 ° C között lehet elvégezni. A friss ragasztómaradékot azonnal száraz törlőronggyal el kell távolítani.
  • A falpanelt azon a részen kell csak ragasztózni amelyik része a fallal érintkezik. Főleg körben a szélét teljes egészében és a belsejében több helyen kb 10 cm-enként.
   A lyukakba nem kell ragasztót tenni.
   Sarkokat 2 féle képpen lehet megoldani. Vagy a csempéknél is használatos sarok profillal, ami alá becsúszik a falpanel, ezt barkács és csempe boltokban lehet kapni.
   Vagy meg lehet hajlítani a falpanelt. Hajszárítóval (hőlégfúvóval) meg kell kicsit melegíteni és egy fém sín vagy faléc segítségével szépen meg lehet hajtani.

  PVC falburkolatok tisztítása:
  A panelek tisztításához nem használható oldószeres, savas, vagy lúgos hatású tisztítószer, mert a panelek nyomtatott felületét károsítja!
  Az alapanyag vízálló a felülete semleges mosószeres vízzel tisztítható, mely azt jelenti, hogy letörölhető nedves, vizes törlőkendővel, de nem áll ellen a dörzs szivacsnak, a vegyszeres tisztítószereknek és a súrolószereknek. 
  Dörzsölés és vegyszerek hatására a nyomtatott felület (mintázat) lekopik.

  Ajánlott ragasztók:

  Grace Glue ragasztó

  A gyártó saját márkás ragasztója. Árban a legkedvezöbb.
  Nedvszívó felületre, mint fa, vakolat, tégla, kő, gipszkarton való ragasztásra tökéletes.
  Oldószeralapú ragasztó, jellegzetes hidító szaga van. Így használatkor biztosítani kell megfelelő szellőztetés, ílletve ragasztás után ki kell alaposan szellöztetni, míg meg nem szűnik a szag.

  T-Rex szálerősített szerelőragasztó

  Gyári ragasztónál kicsit drágább, de oldószermentes szagtalan ragasztó.
  Szintén nedvszívó felületre való, mint fa, vakolat, tégla, kő, gipszkarton.
  Frissen fehér színű, de száradás után szintelen lesz.

  Fix All Flexi ragasztó

  Hibrid polimer tömítő-ragasztó univerzális felhaszánálású nedvszívó és nem nedvszívó felületre is jó. Így csempéhez, fémhez történő ragasztáshoz kimondottan ezt ajánljuk.
  Szintén oldószermentes szagtalan ragasztó.

   

   

   

  Köszönjük, hogy nálunk vásárolt!     Fuchs Józsefné ev.

  10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

  Ajándék élményutalvány