Blog
2021.09.24 10:15

Boho – Hippik és Bohémia

Boho – Hippik és Bohémia

A boho stílust a Virággyerekek és a Bohémia ihlették.

A boho sok kedvelőt szerzett szerte a világon. Tökéletes a bátor és lázadó individualisták számára.

Ha hálószobát vagy nappalit rendezünk be ebben az eklektikus stílusban, úgy fogjuk érezni magunkat, mintha Scheherazade palotájába léptünk volna.

A boho stílus kulcsszava a kontraszt.

Esztétikus fúziót érünk el, ha karakterrel teli bútorokat kombinálunk avantgárd dekorációs kiegészítőkkel. Minél színesebb, annál jobb! A kifejező, vibráló, kontrasztos színkombinációk, valamint etnikai puha szövetek jellemzőek erre a stílusra. A tarka párnák kötelezőek kanapéinkra és ágyainkra.

A bútorzat keményfából vagy fémből készült. Többnyire egyedi, kézzel készített, nem szettben lévő darabok jellemzik.

Bátorság és kreativitás

A boho elrendezésnek izgalmasnak, alkalminak és energikusnak kell lennie, ugyanakkor melegnek és hangulatosnak is. A boho stílus bátorságot és kreativitást igényel, mert az első pillantásra nem illő elemek kombinálásán alapul. Az intenzív színek, mint amarant, türkiz, fukszia vagy narancs szintén kötelezőek. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a túl sok erős árnyalat fárasztó lehet, ezért érdemes semleges alapon megjeleníteni, és enyhe földszínekkel kombinálni. Az elem, amely összeköti az egész elrendezést, lehet arany, például díszítés formájában a szöveteken vagy a falakon.

Egy boho elrendezésben megengedheti magának, hogy eklektikus legyen: ötvözze a modernitást a retro stílusú részletekkel, merítsen a keleti vagy afrikai kultúrákból - arab, marokkói vagy indiai. A szobában tükröt helyezhet faragott keretbe, áttört lámpásokat, színes bojtokat, fonott kosarat vagy etnikai kiegészítőket, például indiai álomfogót.

Tree of Life vászonkép

Az önkifejezés tökéletes lehetősége

Válassza kifejező minták keverékét - virágos, geometrikus és népies. Árassza el a szobát szövetekkel - párnákkal, szőnyegekkel vagy puffokkal, tegyen egy színes szőnyeget a padlóra, és függesszen fel mintás függönyöket az ablakokhoz. A DIY horgolt dekorációk nagyon értékesek lesznek. A hálószobában elengedhetetlen egy hatalmas, színes ágytakaróval borított vagy baldachinos ágy. Vigyázzon a megfelelő hangulatra - egy ilyen belső térben a tökéletes hangulatot a lámpás meleg, szórt fénye és a füstölő illata vezeti be.

Boho stílusban kifejezheti magát - vegye ki a fiókból az összes kedvenc, de rejtett tárgyát - könyveket, ékszereket, apróságokat vagy utazási ajándéktárgyakat. A belső tér tökéletesen illeszkedik az antik bútorokhoz, ezért mindenképpen menjen el a bolhapiacra, vagy látogassa meg nagymamája padlását. A Boho nem ismer mértéket, így megőrülhet, és művészi rendetlenség benyomását keltheti.

Állítsa össze Boho stílusú lakását Webshopunk kínálatából!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!