Blog
2020.12.27 12:52

Borostyánfal - örökzöld kreativitás a lakásban

Borostyánfal - örökzöld kreativitás a lakásban

A növények kiválóan alkalmasak a lakás légterének frissítésére és oxigénellátására. Ha olyan növényt keres, amely felpezsdíti otthonának megjelenését, a borostyán tökéletes természetes erőforrás mind a belső tér, mind a külső tér számára. Ezért szeretnénk néhány dekorációs ötletet mutatni, amelyben a borostyán játssza a főszerepet, mint például egy borostyánfal a nappaliban.

A borostyán jellemzői

Sokan hajlamosak vagyunk megfeledkezni a növények napi gondozásáról. Néha hosszú időre elutazunk anélkül, hogy gondoskodnánk a megfelelő mennyiségű vízről. Ha tehát zöld dekorációban gondolkodunk, érdemes olyan növényt választani, amely nem igényel sok figyelmet. A borostyán erre tökéletes növény, mivel olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek javítják a tér légkörét, és megadják a zöld színű alaphangulatot.

A Hedera helix néven is ismert borostyán eredetileg Európából származik, örökzöld kúszónövény. Levelei nagyon ellenállóak. Hozzá tud kapaszkodni rönkökhöz, falakhoz vagy bármilyen felülethez, amely közel van a növekedési helyéhez. A szabadban (parkokban, kertekben vagy kint az erdőben) és beltéren egyaránt megtalálható, mert könnyen alkalmazkodik a különböző környezetekhez és klímához. Levelei sötétzöldek, háromszög alakúak, oválisak vagy elliptikusak. A szárak akár 15 méter magasra is felfuthatnak.

A borostyán helyszíntől függetlenül tökéletesen megnő és hosszú, virágzó életet élhet, bármilyen térbe betörhet és el is foglalhatja azt. Tehát, ha bent van, akkor mindenképpen ellenőriznie kell, és szükség esetén le kell vágnia. Ha ezt nem teszi meg, akkor beteríti majd az összes falat és felületet.

Az ágakat levághatja aszerint, hogy mekkora helyet szeretne foglalni. Ne feledje, hogy a legjobb, ha a borostyánt magasabb területekre helyezi, így nem fogja akadályozni a bútorait. Ez a növény más díszítőelemekkel is használható. A borostyánnal való díszítés nem okoz feszültséget, és meg tudja őrizni a kívánt harmóniát otthonában.

 

Milyen érzéseket közvetít a borostyán és a leveles zöld színe?

 • Egészség és vitalitás
 • Természetesség
 • Esztétikai érzékenység
 • Frissesség
 • Nyugalom

Ha úgy dönt, hogy otthonán kívül használja, például a kertben vagy a teraszon, akkor hagyhatja, hogy a növény jobban növekedjen, és megmutassa vad oldalát.

 

Hol a legjobb a borostyánfal?

Nagyon fontos, hogy megértse ennek a növénynek a jellemzőit. Tehát tartsa szem előtt a következő dolgokat:

 • A fényre kell helyezni. Nem igényel közvetlen napfényt, a közvetett fény működni fog.
 • Ne tegye a borostyánt sötét helyiségekbe. Mint minden élőlénynek, fényre is szüksége van.
 • Ne tegye nagyon száraz helyre, mert némi páratartalomra van szüksége.
 • Függesztett kaspóba is tehető, hogy bemutassa függő karakterét.
 • Javasoljuk, hogy tegye a növényt egy sarokba, ahol képes lesz felmászni a falakon. Ez a legjobb módja a tér díszítésének.
 • Nem kell folyamatosan öntöznie, csak havonta néhányszor. Ha a borostyán valóban száraz, észre fogja venni, hogy elveszíti színét.
 • A metszés nagyon hasznos, mert nagyobb sűrűséget ad, javítja a növény általános egészségi állapotát, elősegíti a növekedés szabályozását, ez lelassítja és megszelídíti vad karakterét. Évente kétszer meg kell metszeni a növényt.

 

Alternatív megoldások

Ha nem áll módjában valódi növényből dekorációt készítenie, nézzen szét webáruházunkban és válasszon borostyán mintájú tapétát, vagy keressen borostyán témájú fotóposztert.