Blog
2021.02.18 18:11

Csempetapéta a fürdőszoba esztétikus kinézetéért

Csempetapéta a fürdőszoba esztétikus kinézetéért

A tapéta használata a fürdőszobában olyan téma, amely sok embert foglalkoztat. Sokan tették fel azt a kérdést, lehet-e tapétázni a fürdőszobát és a jó hír, hogy igen, lehet. Szép számmal találhatunk ma már víz- és páraálló tapétát. Klasszikus hatást kelt a csempetapéta, de más fürdőszobába való dekorációt is vásárolhatunk. Ennek nézünk utána egy kicsit ebben a cikkben.

Milyen tényezőket kell figyelembe venni a választásnál?

Az egyik lehetőség az, hogy speciális tapétát választunk, a másik pedig, hogy egy általános tapétához adunk egy védőréteget, a víz és nedvesség ellen.

 

Páratartalom

Ha fürdőszobájában van egy ablak és egy elszívó ventilátor, a gőz nem csapódik le és folyik le a falakon, ha kád vagy zuhanyzó van, akkor a fürdőszobája tapétázható lesz. Ha a fürdőszobája kicsi és párás, nem tanácsoljuk a tapéta alkalmazását, de egyéb módszerekkel mégis lehetőség van a minták alkalmazására.

Léteznek nagy méretű akril vagy MDF bevonatú panelek, amelyeket a falra lehet ragasztani, és akár a zuhany, kád vagy mosdó mögött is használhatók. 

 

Elhelyezkedés

A tapéta helye a fürdőszobában nagyon fontos. Ne helyezze olyan területekre, amelyek naponta érintkezhetnek vízzel. A mosdókagyló mögé helyezett vagy valóban kád vagy zuhany közelében elhelyezett tapéta nem jó ötlet, mivel nem képes ekkora áztatásnak ellenállni. Ehelyett csak olyan helyekre helyezzen tapétát, amelyek nem kerülnek állandó érintkezésbe vízcseppekkel, és használjon alternatívát a nedves helyekhez.

A fürdőszobában a tapéta használatának egyik módja, ha csak a fal felső részén van - félig csempézett vagy félpaneles fal van az alján, amelyet folyamatosan érhet a víz.

 

Csempetapéta a fürdőszoba látványos kinézetéért

Nagyon népszerűek a fürdőszobába is a csempe-, mozaik-, kő- vagy famintázatú tapéták. Webáruházunk kínálatában sok ilyet talál.

Normál tapétát lehet dekorátorlakkal vagy fedőlappal védeni a fröccsenő víztől. A dekorátorlakk tiszta, akril lakk, amely nanotechnológiát használ, közvetlenül a tapéta felületére hordható fel hengerrel. 

A vinyl falmatrica vagy vinyl bevonatú poszter teljesen testreszabható, a legelegánsabb és leghétköznapibb környezetben egyaránt működik. Több száz stílusban és színválasztékban kapható. A fa sziluettjétől a szófelhőkig szinte bármit feltehet a falára. A könnyen eltávolítható, vinyl falmatricák nem károsítják az alatta lévő festéket, csempét vagy tapétát. Meleg vízzel, szivaccsal tisztíthatók, és viszonylag olcsók is. 

A rozsdamentes fémek kiváló lehetőséget kínálnak azok számára, akik szeretik a háromdimenziós műalkotás ötletét a fürdőszobában. A fém faldíszítések népszerű, tartós és költséghatékony lehetőségek a fürdőszobai falakhoz. Ügyeljen arra, hogy olyan árnyalatokat válasszon, amelyek vagy a meglévő berendezési tárgyakkal harmonizálnak, vagy pedig a gránit munkalapok vagy a csempék kiemelő színeivel. 

 

Összegzés

Függetlenül attól, hogy milyen típusú faliképet választ a fürdőszobába, győződjön meg róla, hogy jól illeszkedik-e a tér általános kialakításához és hangulatához. Gránit munkalapjai számos színt tartalmaznak - ez a gránit természetes tulajdonságainak egyik előnye. 

Összpontosítson könnyen tisztítható anyagokra és a kedvelt dizájnra. A fürdőszoba a menekülés - visszavonulás helyszíne a napi szorongások elől. Legyen olyan hely, ahol élvezi a pihenést, a fürdőkádban való áztatást vagy a forró gőzzuhanyt. Válasszon olyan díszítést, amely ezt támogatja.