Blog
2021.03.29 15:38

Hogyan válassza ki a tökéletes vászonfotót?

Hogyan válassza ki a tökéletes vászonfotót?

Környezetünk számos okból fontos. Az a légkör, amelyben élünk és dolgozunk, sok mindent befolyásolhat. Például a környezetünk befolyásolhatja hangulatunkat, vásárlásainkat, sőt étvágyunkat is! A környezet kialakításához, szebbé tételéhez sokféle dekorációs lehetőség közül választhatunk, például bútorok, szőnyegek, drapériák, dekorációk, tapéták, poszterek, vászonképek és még sorolhatnánk. Ezek közül most a vászonfotókat vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan készülnek, milyen előnyökkel rendelkeznek, és mire érdemes odafigyelni a választásnál. 

A vászonfotó gyártása

A vászonfotó - szemben a vászonfestménnyel - nem festéssel készül, hanem egy tintasugaras nyomtatóval. Nyomtatás után ráfeszítik a vásznat egy vakrámára, vagy beteszik egy keretbe.

Maga a vászon erős és tartós kenderből vagy pamutból készült szövet, de ma már poliésztert is használnak a nyomatokhoz. A kettő közötti fő különbség a színek élessége, mivel a szövet beszívja a festéket, míg a szintetikus szálaknál a felületen marad. Emiatt a poliészter nyomatok élénkebbek, a pamutnyomatok pedig hosszabb élettartamúak.

Tehát melyik a jobb? Attól függ, mit keres. Sokan úgy gondolják, hogy a pamutnyomatok minőségibbek és közelebb állnak ahhoz, amit egy múzeumban találna. A poliészter viszont megfizethetőbb megoldás, merész és élénk színű nyomatokat is eredményez.

 

A vászonfotó előnyei 

Hagyományosan a fotókat fényes papíron jelenítik meg és keretekre akasztják, míg a vásznakat főleg művészi festményekhez használják. A vászonfotónak számos előnye van a hagyományos fotókkal szemben:

 1. Professzionális megjelenés - Olyan, mint a galériában.
 2. Tartósság - Akár egy életen át.
 3. Egyszerű szerkesztés - Minden digitális fotó szerkeszthető, hogy elérje a kívánt megjelenést. 
 4. Nagyobb képek - A vásznak számos méretben kaphatók és a keret nélkül teljesen kifutnak a szélekig.

A fotók fontos részét képezik emlékeink megőrzésének és megosztásának. Csodálatos, kreatív módon jeleníthetők meg, amelyek fokozzák a pillanat szépségét. Webshopunk kínálatában számos művészek által tervezett kiváló minőségben nyomtatott vászonkép közül választhat.

 

Hogyan válasszon vászonfotót?

A következő szempontokat vegye figyelembe a választásnál: 

 • Képminőség - A nagyszerű fotók nagyszerű vászonnyomatokat eredményeznek.
 • Ha a kép nem megfelelő felbontású, mindegy, hogy milyen jó a vászonnyomtató, az eredmény nem lesz jó.
 • Kép ​​tárgya - Ezt a képet hosszú távon is szívesen fogja nézegetni?
 • Kompozíció - Illik-e a kép a környezetbe?
 • Vászon nyomtatási stílusok - Egyetlen kép, kollázs, alakzat?
 • Vászon anyaga és nyomtatási minőség - Keresse meg az információkat. 
 • Keret, illetve ráma - A valóságban a vászonkép csak addig fog tartani, amíg a keret, amelyre ráfeszítik, és a tinták, amelyekkel kinyomtatják.
 • Szélek és sarkok - Nem lehetnek ráncok, gyűrődések a széleken.
 • Csomagolás és szállítás - A vászonképek meglehetősen finomak és jó csomagolást, valamint körültekintő szállítást igényelnek. 
 • Vászonképek vásárlása ajándékként - Egyedi, személyes, értékes.

A fenti lista segíthet, hogy olyan vászonfotót szerezzen magának, amely megéri a nehezen megkeresett pénzt. A legfontosabb, hogy megértse, hogy a vászonképek között nagyon nagy különbségek vannak minőségben, árban, kivitelben.

Ha viszont sikerül egy jó vászonképet választania, a dekoráció egyedi és lenyűgöző lesz. Élvezze sokáig a gyönyörű kép által árasztott hangulatot!