Blog
2020.12.31 19:13

Mitől lesz egyedi a tapéta?

Mitől lesz egyedi a tapéta?

Ha bármikor szóba kerül az egyedi tapéta, legtöbben arra gondolunk, hogy ez egy olyan tapéta, amely a kereskedelmi forgalomban nem kapható, hanem egyedi tervezést és gyártást igényel. Nos igen, létezik ilyen is, de nem csak ettől lehet egyedi. Ha párhuzamot vonunk a tapéta és a ruházat között, akkor például egy konfekcióöltözet is lehet egyedi, ha szokatlan módon variáljuk, másképp viseljük, más célokra vetjük be, mint eredetileg tervezték. Ugyanígy a tapéta is lehet egyedi, ha más tapétával, illetve dekorációval kombináljuk, szokatlan módon helyezzük el, vagy nem tapétaként használjuk. 

Lakásdekoráció- és tapétatrendek

 

Ebben az évben a tapétadivatok a merész mintákról, a meleg színekről, a 3D textúrákról és a természetes anyagokról szólnak. A legfontosabb trendek a hagyományos virágoktól és a trópusi mintáktól a modern geometriáig terjednek. Az új technikákkal a tapéták nem csak papírra készülhetnek, ami még izgalmasabbá teszi a dolgokat.

Nézzünk néhány napjainkban divatos trendet, hozzátéve persze, hogy azért a tapétát nem évenként, évszakonként cseréljük, tehát csak olyat válasszon ezek közül, ami hosszabb távon is tetszeni fog:

 

  • Kárpitszerű és festményhatású minták

 

A kárpitszerű és festményhatású minták tökéletes fókuszpontot jelentenek egy helyiség számára. Gyakran idilli tájak ihlették, és a természet gyönyörű színeit hozzák az otthon belsejébe. 

 

  • A természet érintése

 

A fenntarthatóság állandóan ott motoszkál a fejünkben, egyre jobban tudatában vagyunk természeti erőforrásaink végességének. Tehát nem meglepő, hogy a természetes anyagok is megjelennek a tapéták anyagaként vagy mintázatában.

 

  • Panoráma

 

A fali tájpanorámák nagy méretük miatt magával ragadóak, továbbra is óriási tendenciát mutatnak 2020-ban.

  • Geometrikus

 

Ebben az évben mindannyian biztonságot és struktúrát kerestünk a káosz közepette. Egyre növekszik az igény az egyszerűsített, strukturált rendszerek bevezetésére az élet minden területén. Az elemi geometriai minták ezt közvetítik.

 

  • 3D textúrák

 

A falburkolatok legújabb trendje, hogy a falaknak csábító tapintású textúrát vagy 3D effektusokat adnak.

 

  • Trópusi minták

 

A trópusi trend nem megy ki a divatból, számos új tapétakollekció klasszikus pálmákat és egzotikus növényeket ábrázol. A flamingók helyett a karibi stílusú életen van a hangsúly.

 

Egyedi tapéta

 

Mostanában újra divatba jöttek a tapéták, és a legváltozatosabb minták, textúrák kaphatók. Webáruházunk kínálatában is sokféle tájképes, geometrikus, különleges anyagú és mintázatú tapétát talál. A modern tapétatrendek előnye, hogy nem szükségszerű az egész helyiséget egyforma tapétával borítani. 

 

Így lesz egyedi a tapétája:

 

  • Több tapéta kombinálása 

 

Akár falanként, akár csíkonként is kombinálhatunk tapétákat, leginkább kétfélét, a több már zavaró lehet.

  • Szokatlan elhelyezés

 

Ilyen lehet a függőleges helyett a vízszintes vagy ferde elhelyezés, vagy az eldugottabb helyek kiemelése tapétával, például lépcsők, lépcsőfordulók, előszobafalak és polcok mögötti rész. Ma még szintén egyedinek számít, ha valaki a fürdőszobát, a WC-t vagy a mennyezetet díszíti tapétával.

 

  • Dekorációként való felhasználás

 

A tapétacsíkokból készíthetünk faliképeket, bevonhatjuk velük a bútorokat és más használati tárgyakat is, például lámpaernyőt, tálcát, zsúrkocsit.

 

  • Szokatlan minták és textúrák

 

A különleges anyagokból készült vagy izgalmas mintájú tapéták kombinálása a helyiség egyéb dekorációjával szintén egyedivé teheti a belső teret.