Blog
2021.10.27 16:00

A rusztikus stílus

A rusztikus stílus

A rusztikus stílus nevét az angol "rustic" szóról kapta, ami "vidéki", "otthonos", és érdekes módon ez a stílus az óceán túloldaláról érkezett hozzánk. Ez a stílus a békés életre utal egy nemesi udvarházban vagy egy fából készült vidéki házban. A természet és a kézművesség ihlette - hangulatos és meleg.

A hangulatos légkör, frissen sült kenyér illata, otthoni kandalló melegsége ... Egy belső tér, ahol békét és harmóniát találhat.

Fa és pasztel szinek

Népi minták és népi kiegészítők gyakran jelen vannak sok belső térben, rendkívül eredeti hangulatot teremtve. A rusztikus stílusban a világos, pasztell színek és a mindenütt jelenlévő fa díszítő falak és padlók játsszák a legfontosabb szerepet. A masszív, faragott bútorok és a kőből készült kandallók is remekül fognak kinézni.

Ebbe a stílusba illenek az olyan kiegészítők, mint a nehéz szőnyegek, hímzett ágytakarók, fonott kosarak és régiségek. Ez a stílus lakásunkban lehetővé teszi számunkra, hogy pihenjünk és elmeneküljünk a város nyüzsgésétől.

Egyszerű

A rusztikus belső terek szerények és egyszerűek, inspirációt merítenek a természetből, éppen ezért fán alapulnak. Mennyezeti gerendák és masszív bútorok - padok, asztalok, szekrények, ládák jól mutatnak egy ilyen térben. A fa szerkezetének, minden gyűrűnek és repedésnek jól láthatónak kell lennie. Ha meg akarjuk tartani a fa természetes színét, érdemes színtelen lakkréteggel lefedni. A rusztikus stílus azonban nem folt a mahagóni vagy a rózsafa számára. Az ilyen típusú elrendezésben az egyszerű berendezésekre összpontosítunk, felesleges díszítések nélkül. Egyéb anyagok, amelyek tökéletesen kiegészítik az ilyen belső teret, kő, öntöttvas vagy kerámia. Természetes szövetek is működnek itt - len, pamut vagy gyapjú.

Csíkok és virágmotívumok

A belső színekben a fehér, füstös pasztel, a kék és a földszínek dominálnak. Dörzsölést vagy vakolatot is felvihet a falakra, ami érdekes, durva hatást kölcsönöz. A dizájnt csíkok és virágmotívumok uralják, amelyek idilli hangulatot teremtenek. Ilyenkor jó ötlet lehet például a kilimeken is használható népi minták. Egy csipetnyi romantikát csipke vagy horgolt szalvéta tesz hozzá. A padlón kézzel szőtt szőnyegek vagy bőr állatbőrök lehetnek.

Kakukkos óra és szárított virágok

Az erre a stílusra jellemző dekorációk egy vidéki nyaraló felszereltségére utalnak, ezért egy kakukkóra, fonott kosarak, egy idilli festmény vagy családi ajándéktárgyak nagyszerűek lesznek ebben az elrendezésben. A konyhába tegyen agyagkorsókat, bádogcserepeket. Díszítő elem lehet szárított virág, zöldség vagy gyümölcs, például fokhagymafonat.

Mostanában

Annak ellenére, hogy a rusztikus stílus nagyon erősen kötődik a hagyományokhoz, manapság a tervezők ötvözik azt a kortárs elemekkel. Például egy tölgyfa, fehérre meszelt padló vagy falburkolat, amely szabálytalan kőből vagy gipszlemezből készült, üveggel és acéllal kombinálva. A modern RTV berendezéseket gyakran ügyesen integrálják a dekorációba, vagy kissé elfedik más tartozékok.

Rendezzen be rusztikus stílusú házat Webáruházunk segítségével!