Blog
2021.02.08 16:43

Szobájában az egész világ - Föld és térkép falmatrica

Szobájában az egész világ - Föld és térkép falmatrica

Számtalan régi filmben láthattuk, hogy egy földgömb egészítette ki a helyiség dekorációját. Uralkodók, hadvezérek szőtték világuralmi terveiket egy földgömb vagy térkép mellett, arisztokrata családok emelték így az otthonuk dekorációjának színvonalát, vagy dicsekedtek azzal, hogy már milyen helyeken jártak. Régen a szegényebbek számára elérhetetlen és szükségtelen volt az ilyen dekoráció, ma már azonban bárkinek az otthonát díszítheti egy föld térkép falmatrica, vászonkép vagy posztertapéta.

 

Föld és térkép falmatrica és társai

A földgömb helyett ma már elterjedtebbek a térképek. A kiváló minőségű világtérképek sok bájjal és szépséggel gazdagítják a teret. Folyamatosan bővül a kínálat webáruházunkban is, számos térkép közül választhat, amelyek sokáig örömet fognak okozni Önnek. 

Térképes variációkból is több kivitel közül választhat pénztárcájának megfelelően:

Az egész világot ábrázoló megoldások helyett Ön dönthet kisebb egységek mellett:

  • Kontinenstérképek - Van, akinek a saját kontinense jelenti a világot, nem is vágyik arra, hogy interkontinentális utazásokat tegyen. Ezeken nagyobb felbontásban láthatja a helyet, ahol él és a környező országokat.
  • Nemzeti térképek - A legtöbben büszkék arra, hogy honnan jönnek, ezért logikus és szórakoztató egy országtérképet felakasztani identitásuk megjelenítésére.
  • Várostérképek - Rengeteg nagyszerű város közül választhat. Akár Párizs romantikus nagyszerűségét, London nemes arisztokráciáját, akár New York ikonikus építményeit részesíti előnyben.
  • Nevezetes helyek - Ez is egy alternatívája a térképeknek, ha egy kedvenc helyét ábrázoló képpel idézi fel a kedves emlékeket.
  • Űrtérképek - Tükrözik gyermeki csodálkozásunkat a világűr felé. A Naprendszer mindig is nagyon érdekelte az embereket. Az űrtérképeket általában sötét színekkel és a bolygók élénkebb színeivel tervezik. Ez az ellentét valóban vonzza a tekintetet. 
  • Tengeri térképek - Nemcsak érdekesek azok számára, akik szeretnének többet megtudni az óceánokról, hanem kellemes látványt nyújtanak egy házikóban, irodahelyiségben vagy egy nappaliban is. Az ember természet iránti kíváncsiságát tükrözik.

 

A térképek nem csak szépek - több hasznuk is van

Ha értéket szeretne hozzáadni otthona falaihoz, akkor a térkép kiváló lehetőség erre. A dekorációs célokon kívül egyéb előnyöket is élvezhetünk: 

 

Másfajta esztétikát nyújtanak

Ha figyelembe vesszük a fenti alkalmazási lehetőségeket, akkor könnyen beláthatjuk, hogy nemcsak a fal vagy a szoba egésze változik. Értéket teremtenek, mert különböző helyeket, kultúrákat ismerhetünk meg általuk. 

 

Tudatosabbá teszik a gyerekeket

Ahogy a gyerekek felnőnek, ismerniük kell a bolygót, ahol tartózkodnak. Igen, az iskolában sokat tanulnak a világról, de ezeknek a térképeknek a szobájukba történő telepítése gyakoribbá teszi a térképre nézést és a bolygók gyakorlatilag 7/24 megismerését. Ez egy szórakoztató tényezőt jelent a tanulásban, ami hosszú távon segít nekik.

 

Elmélyítik az általános ismereteket

Segítenek zökkenőmentesebben és könnyebben megtervezni egy utazást, megismerni a meglátogatni kívánt hely földrajzát.

 

Éles kontrasztot adnak

Amikor a térképek sötét falakkal párosulnak, létrehozzák azt a kontrasztot, amely sajátosan befolyásolja a lakók pszichéjét.

Válassza ki az Önnek legszimpatikusabb megoldást, és gyönyörködjön nap mint nap a világ szépségeiben!