Használati útmutatók
Webáruház
2020.02.25 11:00

Vlies poszter használati útmutató

Vlies poszter használati útmutató

Ez a használati útmutató a vlies alapanyagú poszterek felrakásához nyújt segítséget.

A vlies alapanyagú poszterek lényege, hogy nem papír, hanem gyapjúrostból készül. A nálunk forgalmazott posztereket könnyű felismerni, hogy milyen alapanyagúak, mert a papír poszternek világoskék a poszter hátoldala, míg a vlies poszternek fehér színű a háta.

Használati útmutató vlies poszterhez, fotótapétához

A fal előkészítése  megegyezik a szokásos tapétázási műveletekkel.

Az alap legyen tiszta, sima és zsírmentes. A festék és tapéta maradványokat távolítsa el, az egyenetlenségeket javítsa ki. A jó száradás érdekében a falfelületnek enyhén nedvszívónak kell lennie. Ha túlságosan erős a nedvszívó képessége a falnak, mélyalapozással csökkenteni kell.

A nálunk vásárólt poszterekhez ajándék ragasztót adunk!

A hengerbe csomagolt posztereknél a henger tetejében van. Vagy az aljában, ha a másik végét bontotta ki a hengernek :). A zacskón található keverési arány szerint kell kikeverni.

Használati útmutató ragasztóhoz:

Egy vödörbe kimért vízbe folyamatos keverés mellett beleszórjuk a ragasztóport. Legalább fél percig keverjük, ezzel segítve az eloszlását, majd 3 percig állni hagyjuk.
Ezek után újra átkeverjük, majd 15-20 percig állni hagyjuk, végül átkeverés után a ragasztó felhasználásra kész.

Rajzoljon fel a falra vízmérték, inga, vagy lézer segítségével egy függőleges segédvonat, amihez a posztercsík szélét illeszti.

Ragasztóval a falat kell egyenletesen bekenni a poszter leendő helyén. Egyszerre egy csík helyét kenje csak be.

A száraz posztert a ragasztós falra kell felhelyezni. Illessze az ívet a falra rajzolt segédvonalhoz, majd simítsa a posztert fentről lefelé a falra. A levegőbuborékokat középről a szélek felé haladva távolítsa el.

A következő ívet a másik ív mellé, átfedés nélkül kell felhelyezni.

Lehetőleg a poszter felületére ne kerüljön ragasztó, mert feloldhatja a festéket! Ha mégis rákerül akkor azonnal egy tiszta puha törlőronggyal törölje le. A tapéta felrakásához tapétaázó kefe javasolt.

Az egyenletes száradás érdekében dolgozzon 18-20 C szobahőmérsékleten és kerülje a huzatot. A felesleges részeket tapétavágókéssel vágja le.

Kisebb és formára vágott poszterek

Kisebb posztereknél egyszerűbb és megengedett, hogy a fal helyett a posztert kenje be ragasztóval, külön ügyelve a szélekre. Egyszerre csak egy ívet. Ne hajtsa össze, ne rakja a ragasztóval bekent részeket egymásra! A bekenés után azonnal illessze az ívet a falra rajzolt segédvonalhoz, majd simítsa a posztert fentről lefelé a falra. A levegőbuborékokat középről a szélek felé haladva távolítsa el.

Lehetőleg a poszter felületére ne kerüljön ragasztó, mert feloldhatja a festéket! Ha mégis rákerül akkor azonnal egy tiszta puha törlőronggyal törölje le.

Az egyenletes száradás érdekében dolgozzon 18-20 C szobahőmérsékleten és kerülje a huzatot. A felesleges részeket tapétavágókéssel vágja le.

Technikailag adott minimális színeltérések előfordulhatnak. A munka megkezdése előtt minden poszter részletet fektessen egymás mellé és vizsgálja meg az esetleges színeltéréseket, hibákat.

Reklamációt minden esetben csak a tapétázás megkezdése előtt fogadunk el!

Ragasztási költségeket nem áll módunkban visszatéríteni.

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány