Blog
2021.09.29 10:37

A modern stílus

A modern stílus

A modern stílust az egyszerűség és a minimalizmus jellemzi, a fő hangsúlyt a funkcionalitásra helyezik.

A legfontosabb szabály a „kevesebb a több”, de nagy és nyitott tér kívánatos. A modern stílus a 20. század első felében született, szemben a 19. századi díszítéssel és pompával.

A jelenlegi modern stílus prototípusa mindenképpen az Art Deco és a Bauhaus iskola volt. Egyszínű bútorok geometriai, egyszerű, de kifinomult formákkal és sima textúrákkal dominálnak itt. Ez a fajta elrendezés elsősorban acélt, üveget, követ, műanyagot és betont használ.

Nyitott terek

A modern stílusú belső terekben megszabadulunk a falaktól és megnyitjuk a teret, és a funkcionális zónákat különböző színekkel vagy befejező anyagokkal jelöljük ki. A tér felfelé is nyitható, ezért egy kétszintes nappali vagy egy félemelet illik ebbe a stílusba. Jobb, ha nem takarja le az ablakokat, ami még nagyobbá és fényesebbé teszi a belső teret. A megvilágítás, valamint a fény és az árnyékok elosztása itt erős akcentus lehet, ami lágyságot kölcsönöz a túlságosan kemény elrendezésnek. A lámpák és csillárok megjelenése, amelyek díszítő elemek, szintén fontosak.

Ha modern belső teret szeretnénk rendezni, kerüljük a dísztárgyakat vagy a további dekorációkat. A térnek "tisztának" kell lennie - felesleges kiegészítők és berendezések nélkül, amelyek káoszt okozhatnak. Ezért a falba rejtett polcok tökéletes megoldást nyújtanak.

Fekete, fehér, szürke

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ilyen díszítésbe semmilyen díszítést nem vezetünk be. A színkombinációnak itt nagy szerepe lehet. A modernitás szereti a fehéret, a feketét és a szürkét, amelyet élénk, kontrasztos színek, például sárga, kék és piros egészítenek ki. 

A stílusra jellemző anyagok az acél, a króm és az üveg. Sima kerámialapok, betonlapok, epoxigyanta, és melegebb változatban az egzotikus fa jól fog működni a padlón. A bútorok befejezéséhez laminált fát és bőrt választhat.

Rendezzen be egy modern lakást Webáruházunk segítségével!