Blog
2022.02.22 08:00

A tapétázás kellékei - tippek az egyszerűbb és minőségi munkavégzéshez

A tapétázás kellékei - tippek az egyszerűbb és minőségi munkavégzéshez

Te is éppen tavaszi lakásfelújítás előtt állsz és ötletelsz, hogy milyen eszközökre is van szükséged a tapétázáshoz? Tapétázás előtt legalább annyira fontos a szükséges felszerelést jól megválogatni, mint kiválasztani álmaink tapétáját. Természetesen alap eszközök, mint például olló, ecset, kenőkefe minden háztartásban előfordulhatnak, azonban ha minőségi munkát szeretnénk végezni, érdemes a profi eszközök után néznünk. Mai blog cikkünkben összeszedtük a legfontosabb, tapétázáshoz szükséges kellékeket, amelyek segítségével gyerekjáték lesz a munka!

A tapétázó asztal:

Amennyiben kényelmes, a tapéták méretre szabását, vágását végezhetjük a talajon, vagy egyéb egyenes felületen, ám az erre a célra kialakított tapétázó asztal biztos segítség lesz a kényelmesebb és precízebb munkavégzés során. A tapétázó asztal állítható magasságú, legtöbb esetben fém lábakon áll. A hosszú munkalap a tapétatekercsek szélességéhez idomul, így könnyítve meg a munkát.

Spakli:

Tapétázás előtt, a falak előkészítésekor nagyon hasznos eszköz. Egyrészről hasznunkra válik a régi, eltávolítandó tapéta lekaparásakor, másrészről pedig a tapétázás előtti munkálatok, így például repedések kitöltése, vagy a glettelés esetében alkalmazandó.

Vágóeszköz:

Fontos a jó vágóeszköz kiválasztása a méretre szabás előtt. Mindenképpen éles pengéjű szikét válasszunk, amellyel darabolni szeretnénk a tapétát, azonban figyeljünk ujjainkra!

Tapétaragasztó:

A tapétaragasztók széles skálájából válogathatunk manapság: egészen a zacskós, vagy dobozos por változatoktól kezdve az előre bekevert dobozos változatokig minden megtalálható az üzletekben.

Kenőkefe:

A tapétaragasztót tapétázó kefe segítségével kenjük a tapétára és a falra. Érdemes figyelembe vennünk a tapéta méreteit, ahhoz igazítva pedig szélesebb ecsetet alkalmazni.

Tapétasimító kefe:

A falra helyezett nedves tapétatekercset a tapétasimító kefe segítségével tudjuk tökéletesen a falhoz illeszteni, úgy, hogy az ne ráncolódjon és ne maradjanak apró buborékok a fal és a tapéta között.

Tapéta lenyomó henger:

A falra helyezett nedves tapétatekercset tapéta lenyomó henger segítségével tudjuk kiegyengetni a széleknél, hasznunkra válhat a tapéták precíz összeillesztésénél is. Mivel gyakran nyomot hagy a tapétán, főleg a dombornyomott, vagy habosított, vastagabb változatokon, így használatuk a tapétázásban jártas illetőknek ajánlott. 

Függőón:

Függőón segítségével tudjuk meghatározni a tapéta függőleges elhelyezkedésének teljes pontosságát, még a felragasztás előtt. Függőón helyett egy kellően hosszú vízmérték és egy kis pontosság is tökéletes megoldás lehet.

 

Emellett legyen még kéznél olló, vonalzó, egy vödör víz és már kezdődhet is a tapétázás!

 

Most, hogy már ismered a tapétázás elengedhetetlen kellékeit, érdemes felfedezned a Tapetaposzter.hu kínálatát és beszerezni a munkához szükséges eszközöket!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!