Blog
Webáruház
2020.03.08 18:15

Milyen a kép, mennyire valósághű?

Milyen a kép, mennyire valósághű?

A feltöltött termék képek sok esetben a gyártó által biztosított jó minőségű kép, más esetben mi készítjük a képeket stúdióban, nagyfelbontással. Nagyképernyős TV-én ellenőrizzük vissza és ha kell digitálisan módosítunk még a színárnyalaton, fényerőn. Összegezve nálunk a képek valósághűek.

Sajnos ez sem garantálja, hogy önnél a képek pont olyanok, mint a mi gépünkön. Ezt a mai technika még nem tudja biztosítani.

Ennek főbb okai:

Az internetes hálózaton több konvertáláson, átalakításon megy keresztül különböző tároló, vezérlő megjelenítő eszközök vannak. A gyorsaság kedvéért tömörítve továbbítódik. Ez is okozhat színárnyalatnyi eltérést, kis szín módosulást.

Az ön készüléke milyen minőségű, milyen gyártmányú, milyen a gyári beállítása, a felhasználó hogyan állította be magának a fényerőt, színmélységet, színárnyalatot, kontrasztot. Ha bemegy egy műszaki áruházba, ahol vagy 50 db TV működik egymás mellett és ugyanazt az adást adják, mégis milyen szín és árnyalat eltérések vannak köztük gyártmánytól, beállítástól függően.

A telefonoknál még nagyobb eltérések lehetnek. Ma már a legtöbb új okostelefon fényérzékelős. Automatikusan állítja a képernyő fényességét a külső fényviszonyokhoz. Itt még az is előfordulhat, ha a szabadban nézi sötétebbnek látja a terméket, mintha bent a szobában nézné.

Ezért van a 14 napos elállás. Ha megkapta a terméket megnézi élőben és ha nem olyan, amire ön gondolt a készüléke alapján, nem tetszik, akkor elállhat a vásárlástól, visszaküldheti a terméket.