Blog
2022.11.24 10:00

Öntapadós fólia üvegre? Igen!

Öntapadós fólia üvegre? Igen!

Többször gondoltál már rá, hogy üveges felületeket fel kellene újítani, de ötleted sem volt, hogyan lehetne ezt kivitelezni? Léteznek már olyan öntapadós fóliák, amelyeket kifejezetten üveg felületekre gyártottak, így néhány pillanat alatt új külsőt varázsolhatunk otthonunk bármelyik helyiségében.

Az öntapadós fóliákról

Ezek az üvegre tapadó fóliák a fényt részben engedik csak át, így átlátni nem lehet majd az üvegen - éppen emiatt kiváló választás lehet ez a típusú fólia ablaküvegre, zuhanyfülkére. A fóliáknak mindkét oldaluk mintás, tehát felragasztva mind a két oldalról jól látható lesz majd a minta. Ezek a műanyag felületű fóliák vízállóak és rendkívül könnyen tisztíthatóak. 

Az üvegre való öntapadós fóliákat nem javasolt más anyagú felületekre, mint például fára, csempére vagy esetleg bútorra felhelyezni, mivel áttetszene alóla a felület színe és mintája.

Az üvegre való fóliák használata

Miután kiválasztottuk az ízlésünknek megfelelő tapétát, érdemes egy applikációs szettet is beszerezni kínálatunkból, hiszen ez nagyban megkönnyíti a tapéták precíz felhelyezését.

Az üvegre való tapétákat kétféleképpen lehet felhelyezni a kívánt felületre:

  1. A hagyományos módszer szerint, amikor is a fólia hátulja ragasztós, és így kell a felületre feltenni.
  2. A másik pedig a sztatikusan tapadó módszer: ez azt jelenti, hogy vizesen feltapasztjuk a felületre a fóliát és az ott marad. Hasonlóan működik, mint a telefonokon a védőfóliák.

A fóliák felhelyezése előtt alaposan meg kell tisztítani a felújítandó felületet, majd ezután a tapétatekercset megfelelő méretűre kell vágni. A sztatikus fóliák felületét spricceljük le vízzel. A levágott darab tetejéről óvatosan távolítsuk el a hordozóréteget, és a lecsupaszított részt helyezzük rá az üvegre, simítsuk oda. Érdemes szakaszonként eltávolítani a hordozóréteget. A sztatikus fóliák esetében pedig középről kifelé, a szélekhez haladva simítsuk ki a vizet a fólia alól. A lépéseket addig kell megismételni, amíg a kívánt felület el nem készül. Ha a sztatikus fóliánál foltokat észlelünk, nem kell aggódni: többször is felszedhetjük és megismételhetjük az applikálást, amíg tökéletes nem lesz az eredmény! Ezután nem maradt más hátra, mint csodálkozni az elkészült alkotásban.

Webáruházunk kínálatából széles választékban beszerezhetőek az üvegre való fóliák, így mindenki megtalálhatja azt a design-t, ami majd feldobja otthonát!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!