Használati útmutatók
Webáruház
2020.02.21 20:45

Papír alapanyagú poszter használati útmutató

Papír alapanyagú poszter használati útmutató

Ez az útmutató kimondottan a hagyományos papír alapanyagú poszterek felrakásáról szól.

Honnan tudod, hogy a poszter alapanyaga papír?

A termék leírásából. a terméken lévő feliratból. Az általunk forgalmazott papír alapanyagú posztereket kék hátú tapétapapírra nyomtatja mindegyik gyártó. 

És azért hívják kék hátú tapétapapírnak, mert ténylegesen világoskék a poszter hátulja. Azaz, ha a nálunk vásárolt posztered hátulja világoskék színű akkor az papír alapanyagú és így rakd fel.

Használati útmutató papír poszterekhez

Felhasználás előtt még szárazon fektesse egymás mellé a részeket és ellenőrizze az esetleges szín és méreteltéréseket, illetve mintaillesztéseket! Technikailag adott minimális színeltérések előfordulhatnak.
Reklamációt minden esetben csak a tapétázás megkezdése előtt fogadunk el! Ragasztási költségeket nem áll módunkban visszatéríteni

A fal előkészítése megegyezik a szokásos tapétázási műveletekkel.

Az alap legyen tiszta, sima és zsírmentes. A festék és tapéta maradványokat távolítsa el, az egyenetlenségeket javítsa ki. A jó száradás érdekében a falfelületnek enyhén nedvszívónak kell lennie. Javasolt a fehérre festett falra ragasztani, sokkal szebbek, mélyebbek lesznek a színek. A színes fel egy világos poszternél esetleg átüthet.

Használati útmutató az ajándék ragasztóhoz, mi minden nálunk vásárolt poszterhez adunk:

Egy vödörbe kimért vízbe folyamatos keverés mellett beleszórjuk a ragasztóport. Legalább fél percig keverjük, ezzel segítve az eloszlását, majd 3 percig állni hagyjuk.
Ezek után újra átkeverjük, majd 15-20 percig állni hagyjuk, végül átkeverés után a ragasztó felhasználásra kész.

Rajzoljon fel a falra vízmérték, inga, vagy lézer segítségével egy függőleges segédvonat, amihez illeszti a poszter első csíkját.

A papíríveket egyenletesen kenje be ragasztóval, külön ügyelve a szélekre! Maximum 3 percig ázhat a papírív, ne hajtsa össze, ne rakja a ragasztóval bekent részeket egymásra! Egyszerre mindig 1 panelt kenjen be. Mindig azonos mennyiségű ragasztót tegyen rá és azonos ideig hagyja puhulni, különben eltérő méretűre nyúlhat.

Illessze a papírívet a falra rajzolt segédvonalhoz, majd simítsa fentről lefelé a falra. A levegőbuborékokat középről a szélek felé távolítsa el.

Lehetőleg a poszter felületére ne kerüljön ragasztó, mert feloldhatja a festéket! Ha mégis rákerül akkor azonnal egy tiszta puha törlőronggyal törölje le. A tapéta felrakásához tapétázó kefe javasolt.

A papír poszter a felrakás után enyhén felhólyagosodik, felpúposodik. Ez természetes folyamat, ne nyomkodja a hólyagokat. Száradáskor a hólyagok visszahúzódnak.

A papír a ragasztóval történő bekenése után telítődik, megnyúlik. A növekedés 1-2 % közti. Így a falra felhelyezett 1 méteres rész akár 2 cm-rel is nagyobb lehet mint a száraz, ragasztóval be nem kent részlet.

 Az egyenletes száradás érdekében dolgozzon 18-20 C szobahőmérsékleten és kerülje a huzatot.

A felesleges részeket tapétavágókéssel vágja le.

 

Köszönjük vásárlását! Lelje sokáig örömét a termékben!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány