40.000 Ft feletti vásárláskor választhat ajándék termékeink közül!

Blog
2020.04.24 13:58

Csempematrica: a konyha látványos és egyedi dekorációja

Csempematrica: a konyha látványos és egyedi dekorációja

Aki nem készen vásárol lakást vagy házat, szerencsés abból a szempontból, hogy maga választhatja ki a burkolatok anyagát, színét, hangulatát. A legtöbben azonban használtan vesznek ingatlant, így a burkolatok adottak, teljes cseréjük igen költséges. Ilyenkor a csempematrica a konyha díszítésénél kiváló és pénztárcabarát megoldás lehet.

Webáruházunk kínálatában sokféle matrica megtalálható, melyek kiválóan alkalmasak a konyha, fürdőszoba, nappali vagy a gyerekszoba díszítésére.

A csempematrica kiválasztása

A kiválasztásnál fontos szempont, hogy milyen célt szolgál a helyiség, ahol a csempe van. Ebből a szempontból megkülönböztetünk konyhai, fürdőszobai és egyéb matricákat.

A legtöbb matrica falmatrica, padlóra nem javasolt, arra speciális kivitel való. A matricák 10×10, 15×15 és 20×20 centis csempékhez használhatók, a méretválaszték függ a mintától.

A választásnál azt is el kell döntenie, hogy egyedi matricákat, vagy több darabból álló szetteket szeretne az adott helyiségbe. Az egyedi matricákból például ki lehet alakítani egy sormintát, amely akár bordűrként is szolgálhat.

A témaválaszték hatalmas, a természet ihlette képektől az absztrakt mintákig mindenféle matrica létezik, virágok, városok, mesefigurák, hangszerek, használati tárgyak. A marokkói, spanyol vagy portugál stílusú minták különös hangulatot adnak, kiváló és költséghatékony alternatívái a hasonló kinézetű csempéknek. A feliratokat tartalmazó matricák általában minden helyiségben jól alkalmazhatók. 

 

A csempematrica konyhában történő elhelyezése

A konyhai csempematrica elhelyezésénél olyan helyet kell választani, amelynél a matrica nincs kitéve erős hőhatásnak, de a meleg levegő, pára, gőz még önmagában nem akadály, mivel a matricák anyaga és ragasztója vízálló. A csempematrica UV-álló, tartós, világos helyiségekben sem veszít eredeti pompájából, nem halványodik el.

A matrica felragasztása előtt a falfelületet alaposan meg kell tisztítani a portól és a vízkőtől. A felülettisztítást törölközővel vagy tiszta ruhaanyaggal érdemes végezni. 

A matricát a csempe szélétől indulva simítsa rá a csempére úgy, hogy buborékok ne kerüljenek alá! A nagyobb kiviteleket jobb, ha segítővel teszi fel, és ezeknél célszerű a hordozóréteget nem egyszerre eltávolítani, hanem csak a szélén megbontani és a simítással együtt haladva fokozatosan lehúzni. 

A felület később mosogatószerrel tisztítható, kerülni kell a klórtartalmú vagy savas tisztítószereket és a súrolószereket. Ha megunta a látványt, egy darabban le tudja húzni, nem kell hozzá speciális oldószer.

A jó minőségű csempematricák könnyen és gyorsan felhelyezhetők, vízállóak és nyom nélkül eltávolíthatók. 

 

Inspiráló konyhai csempematrica ötletek

A teljesség igénye nélkül íme néhány variáció, amely jól illik a konyhába:

  • Sorminta a legfelső vagy az az alatti csempesorra
  • Fekete-fehér vagy retró hatású kék-fehér minta
  • Fűszereket, fűszernövényeket, kávét, konyhai eszközöket, zöldségeket, gyümölcsöket ábrázoló matricák

További inspirációért nézzen szét webshopunk széles kínálatában!

 

Összegzés

A csempematrica gyors, egyszerű és gazdaságos módja a konyha díszítésének. Próbálja ki Ön is, sok sikert!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány