40.000 Ft feletti vásárláskor választhat ajándék termékeink közül!

Blog
2020.09.25 10:18

Hová kerüljön egy nagy méretű falikép?

Hová kerüljön egy nagy méretű falikép?

Kis méretű fali dekorációt szinte bárhová lehet tenni, azonban egy nagy méretű falikép elhelyezése komolyabb tervezést igényel. Pontosan a nagy méret miatt szinte biztosan uralni fogja azt a falfelületet, ahová kerül, de az sem kizárt, hogy az egész helyiség hangulatát meghatározza. Ezzel kapcsolatban szedtünk össze néhány gondolatot.

Mekkora legyen a kép mérete?

Az egészen biztos, hogy a nagy méretű képhez nagy felület szükséges, de mégis mekkora? Ha adott egy falfelület, döntenünk kell, hogy a teljes felületet befedje a kép vagy csak egy részét. 

A teljes felületű képnél nem biztos, hogy találunk pontosan akkorát, mint a fal, ezért nagyobbat kell vennünk és a széleit levágnunk. Ilyenkor fontos a tervezés, meg kell vizsgálnunk, hogy a kép mely részei esnek a levágandó területre, nehogy fontos képrészleteket is levágjunk. Teljes felület esetén inkább az öntapadós fotótapéta a jó választás, mivel ez vágható, a vászonkép nem.

Ha a kép csak egy részét fedi le a felületnek, akkor is terveznünk kell, mekkora lehet az ideális képméret. A túl nagy kép nyomasztó lehet. A felület méreténél csak kicsit kisebb méret olyan hatást kelthet, mint amikor valaki kinövi a nadrágját és a bokáját veri, az ember azt érezheti, hogy nem találtak akkora képet, ami a teljes felületet lefedi. A legjobb tehát az, ha a falikép nagy méretű, de körülötte is van elég szabad tér. Ez a variáció megvalósítható fotóposzterrel, nagy méretű vagy akár többrészes vászonképpel.

 

Inspiráló nagy méretű falikép ötletek

Egy kép esetén nyilván nem csak a méretek számítanak, hanem a színek, a hangulat, a stílus is. A képnek összhangban kell lennie a helyiség többi berendezésével és dekorációjával, illetve a hangulatával is. 

A cél meghatározása és a helyiség jellege nagyban befolyásolja a kép kiválasztását:

  • Iskolában általában a végzett osztályok tablóit szokták kitenni, de az aulában, színházteremben elképzelhető valami nem túl hivalkodó falikép. Tantermekben nagy méretű, ismeretterjesztő, például ABC-s, periódusos rendszeres, mértékegységes, térképes táblák használhatók.
  • Egy modern irodába leginkább egy absztrakt kép illik, esetleg idézetes, motiváló poszter.
  • Étterembe tehetünk tájképeket, természetfotókat, különleges térképeket, városokat ábrázoló vagy gasztronómiai témájú képeket.
  • Nappaliba szinte bármilyen témájú falikép vagy poszter kerülhet, csak passzoljon a nappali hangulatához.
  • Hálószobába inkább a megnyugtató, lecsendesítő fali dekoráció való.
  • Gyerekszobába valami vidám, mesefigurás, autós, hercegnős képet vagy posztert válasszunk.
  • Sportegyesületbe mehetnek a csapatfotók és trófeák dekorációként.
  • Ajándékba is adhatunk nagyméretű faliképet, de ezzel csínján kell bánni. Vagy tudnunk kell, miről ábrándozik a megajándékozott, mi az ő célja, vagy nagyon jól el kell találnunk, mi illik adott helyiségbe. Az biztos, hogy ez egyedi ajándék lesz, és ha megfelelő képet találunk, emlékezetes is.

Bármilyen képet is választ, fontos, hogy a kép ne csak Önnek legyen kedves, hanem az Önnel együtt élők ízlésével is összhangban legyen. Webáruházunk kínálatában megtalálhatók mind a nagy méretű posztertapéták, egy- és többrészes vászonképek, valamint kaparós térképek is, nézzen körül a további inspiráló ötletekért!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány