Több ezer Artgeist fotótapéta, poszter 20% engedménnyel! Már csak ennyi ideig:

Blog
2022.06.21 12:43

Vászonképek elhelyezése a falon

Vászonképek elhelyezése a falon

Vászonképet szeretne venni, de felmerült pár kérdése? Itt összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket és pár jótanácsot.

Hogyan rendezzem el a vászonképeimet?

Először helyezze ki képeit vagy vászonképeit az asztalra vagy a padlóra. Ne féljen kísérletezni a darabok mozgatásával. Általában jó ötlet a képeket szemmagasságban felhelyezni. Ha egynél több darabot szeretne kirakni, csoportosítsa őket szemmagasságban.

Hogyan akasszak fel több műalkotást?

Kiegyensúlyozottabbá teheti a kollekciót, ha több darabot akaszt fel 150 cm fókuszpont körül. Ha több darabot szeretne együtt felhelyezni kezelje őket úgy, mintha egyetlen kép lennének. 5-10 cm ideális távolság több kép között.

Lehet, hogy túl sok kép van a falon?

Képzelje el őket egységes darabként a galéria falán való elrendezéshez. Gondoljon rájuk úgy, mint egy teljes kompozícióra, ha sok vászonképet tesz ki ugyanazon a falon. Az egyes vászonképek között csak néhány centi maradjon. Ne húzza szét őket túl messzire, különben szétszórtnak tűnnek.

Milyen távolságra legyenek egymástól a vászonképek?

Fontos, hogy ne felejtsen el megfelelő helyet hagyni az egyes vásznak vagy bekeretezett képek között, ha több darabot akaszt fel. Általában ajánlott 5-10 cm közötti távolságot hagyni az egyes keretek között.

Hogyan helyezzek el képeket a falon?

Az általános javaslat az, hogy a nagyobb képeket egymástól 5-10 cm-re helyezzük el ugyanazon a falon. Ha a képek mind kisebbek a köztük lévő távolság is lehet kisebb. Azonban az egyes keretek feletti, alatti és mindkét oldalán lévő távolságnak mindig egyenlőnek kell lennie.

Hogyan készíthetek galériafalat?

Ügyeljen arra, hogy ne legyen túl sok azonos tájolású darab egymás közelben. Válogassa szét a méretben, színben vagy stílusban hasonló darabokat. Ügyeljen arra, hogy a hasonló színpalettával rendelkező darabok ne helyezkedjenek el egymás mellett. A falon át egyenletesen helyezd el őket.

Hogyan helyezhetek el két azonos méretű vászonképet a falon?

Tekintsünk két darabot, akár azonos méretűek, akár különbözőek, egy nagy képnek. Általában 5-10 cm legyen a képek között egy falon. Rakhatjuk őket egymás mellé vagy akár egymás alá.

Hogyan rendszerezzem képeimet a falakon?

Szervezze meg elrendezését úgy, hogy először a legnagyobb és legszembetűnőbb darabjait függessze fel középre vagy alul, hogy az egyik darab kiemelkedjen az elrendezésben. Ha elegendő darabja van, haladjon kifelé, és az idő múlásával adjon hozzá kisebb darabokat. Célszerű legalább egyszer megismételni ugyanazt a stílust vagy színt, hogy egységes maradjon.

Hogyan tegyek ki vászonképet szögek nélkül?

  • Használhat ragasztócsíkot. Pl Command strip. Így nem kell szöget verni a falba és elméletileg ezek maradvány nélkül eltávolíthatóak.
  • Állítsa a vászonképet a komódra, asztalra, polcra, úgy hogy az a falnak támaszkodik.
  • A könyvespolcon is megtámaszthatja.
  • A kandalló párkányt se hagyjuk üresen.
  • Helyezze festőállványra.

Találjon új képeket galéria falára Webáruházunkban!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány