Blog
2021.10.29 19:00

Vintage - A régi idők szerelmeseinek

Vintage - A régi idők szerelmeseinek

Az ilyen típusú elrendezések a régi idők szerelmeseit célozzák. 

A vintage stílust a régi stílus és a modern dizájn ügyes kombinációja jellemzi. Az uralkodó színek elsősorban a kékek, szeladonok, fehér, valamint mindenféle intenzív minták, mint például a retro pöttyös vagy csíkos tapéták.

Az elmúlt évek jellegzetes tárgyai, például a kagylófotel mindenképpen nagyszerű választás. A padlót fekete -fehér kockás táblák vagy apró fehér PRL csempe díszíti. A patchwork bútorkárpit elválaszthatatlan elem.

A belső tér vintage stílusú díszítése nagyszerű szórakozás, ahol a kreativitás és a fantázia számít. Sok belsőépítészeti stílus nem támogatja annyira az egyéniség kifejeződését. A Vintage ügyes egyensúly a jelen és a múlt között, egyesítve a modern elemeket egy időtlen klasszikussal, amely rendkívüli egészet ad.

25 évnél idősebb

A vintage szó a borterminológiából származik - ez egy nagyon jó minőségű bort jelent, amelyet egy szezon alatt betakarított gyümölcsökből készítenek. Ez a vintage stílus a belső térben is: ízléses, érett és klassz. A divatból származik, amelyben a 19. században megjelent, és célja az volt, hogy ruházaton keresztül kifejezze eredetiségét. Ezért más korszakból származó ruhák felvétele vagy stilizált, valamint különböző stílusok keverése, ami gyakran meglepő kombinációkat eredményezett. Minden, ami 25 évnél idősebb az vintage. A belső terekben érdemes inspirációt meríteni a 60 -as és 70 -es évek klasszikusaiból és dizájnjából.

Sajátos hangulat

A vintage stílus nagy szabadságot ad, mert az eklektika uralja, és nem fél az avantgárd kombinációktól. A múzeumi hatás elkerülése érdekében azonban óvatosság szükséges. A lélek tárgyaira épül, saját történelmükre. Ennek köszönhetően kerüljük a karbonpapírt, a másolást, a belső tér eredeti és sajátos hangulata van. A Vintage szereti a tompa árnyalatokat (bézs, szürke, fehér vagy patina), élénk és egyenletes neon színekkel kombinálva: sárga, narancs, akvamarin. Érdemes azonban nem túl sok fehér és világos rózsaszín kombinációt használni, hogy a dekoráció ne vegye fel a kopott chic stílus karakterét és édességét.

Bolhapiacokról és padlásokról

Hogyan vigyünk vintage stílust egy elrendezésbe, úgy hogy mérsékelt legyen? A régi lakásokban és bérházakban érdemes használni a bennük alkalmazott építészeti megoldásokat, leleplezni és modern bútorokkal kombinálni. A mai belső terekben érdemes régebbi elemeket és érdekes kiegészítőket hozzáadni. Érdemes őket a bolhapiacokon, a szülők vagy nagyszülők pincéiben és padlásain, antikváriumokban vagy online aukciókon keresni. Azonban nem kell drága bútorokat vásárolnia, fontos, hogy érdekes kialakítású legyen. Természetesen a régi bútorok felbecsülhetetlen értékűek lesznek, de könnyen használhatja a régimódi bútorokat. Használja saját képességeit, és hozzon létre eredeti dekorációt saját kezével! Minél több az egyéniség a belső térben, annál jobb!

Emlékek

A vintage stílusú lakást emlékekkel kell megtölteni, így a fényképek - szépia, fekete -fehér vagy régi plakátok, díszített keretekben jelennek meg - ragyogó kiegészítők lesznek. A nappaliban felakaszthat egy régi kakukkórát a falra, tehet egy forgótányért egy komódra, használhat egy kopott dohányzóasztalt vagy használhat bőr bőröndöt. A konyha különösen vonzó helyiség a vintage stílushoz - a porcelán csészék, a zománcozott vízforraló síppal vagy a dobozok a fűszerekhez itt remekül mutatnak. A fürdőszobát stílusos lábakon lévő kád, csaptelep vagy díszített, aranyozott keretben lévő tükör egészíti ki. A vintage belső tér szereti az "elfelejtett" bútorokat, például könyvespolcot, fésülködőasztalt vagy fésülködőasztalt. Az ilyen típusú elrendezés fontos elemei a fotelek és a puffok, amelyek kifejező kárpitozással frissíthetők - kockás vagy csíkos. Rajtuk alapulhat a teljes belső dizájn. A tágas hálószobákban egy hatalmas baldachinos ágy és díszes, virágos tapéta jól fog működni. Az olasz borozó hangulatának megismertetéséhez vasalatokat vagy kovácsoltvas bútorokat használhat a belső térben. Ennek köszönhetően az elrendezés még szokatlanabb lesz!

Rendezze be lakását vintagfe stílusban Webáruházunk segítségével!