3D hatású poszterek

Nem is olyan nagyon régen még mindenki azt gondolta, hogy a 3D hatások csak a filmes világban alkalmazhatók, de azután sorra jelentek meg a 3D-s könyvek, képek, poszterek, tapéták, sőt az iparban is hatalmas áttöréseket értek el a 3D-s nyomtatási technológia segítségével. A 3D hatású poszterek ma már olyan népszerűek, hogy úgy gondoltuk, megérdemelnek egy külön alkategóriát a “Fotótapéta, Poszter” kategórián belül. Ezen az oldalon ezeket találja, sőt kicsit lejjebb még ötleteket is gyűjthet a 3D effektusok otthoni alkalmazásával kapcsolatban.


390termék 150
Raktáron: 1 db
Kiszállítási idő:
Készletről azonnal, 1-2 munkanap alatt
Ajándék:
Tapétaragasztó /A felrakáshoz szükséges típusú és mennyiségű/
Tervezett kiszállítási nap:
2024.06.19
31 970 Ft
Egységár: 31 970 Ft/db
Raktáron: 1 db
Kiszállítási idő:
Készletről azonnal, 1-2 munkanap alatt
Ajándék:
Tapétaragasztó /A felrakáshoz szükséges típusú és mennyiségű/
Tervezett kiszállítási nap:
2024.06.19
31 970 Ft
Egységár: 31 970 Ft/Kpl.kép
390termék 150

A 3D hatású poszterek és tapéták jellemzői

A háromdimenziós képek kitágítják a tervezési ötletek határait. Amikor belép egy szobába, amelyet 3D-s kép díszít, úgy érzi, hogy a szoba megnőtt. Nem szabad azonban megpróbálnia egy kis helyiséget tágasabbá tenni háromdimenziós tágulási effektus alkalmazásával. A tér vizuális kiszélesítéséhez be kell tartani a fal és a megfigyelők közötti bizonyos távolságot.

Ahhoz, hogy a kép minél nagyobbnak tűnjön, gondosan olvassa el a gyártó ajánlásait a fényforrások elhelyezésével és a felület megválasztásával kapcsolatban. Figyelembe kell venni a falak elhelyezkedését az ablakhoz viszonyítva. Az ilyen síkokon a megfelelő fényirány segít javítani a kép vizuális hatását. Ezen túlmenően a képnek összhangban kell lennie a helyiség teljes dekorációjával.

A legtöbb ember dekoratív tulajdonságai miatt választja az ilyen képeket. A 3D optikai csalódás, a modern megjelenés miatt otthoni és irodai használatra egyaránt alkalmasak.

A poszter egy vagy több darabból állhat, ez a méretétől függ. 

 

3D posztertípusok és témák

Eleinte az étterem- és kávézótulajdonosok kezdték el használni ezeket a képeket, egyszer-egyszer nagy irodaházak aulájában is felbukkantak. Egy ilyen megoldás segítségével vizuálisan megnövelték a teret, és betöltötték a szükséges dekorációval.

A leggyakoribb témák:

  • geometriai minták
  • absztrakt 
  • égbolt (nappali és csillagos egyaránt)
  • virágok, gyümölcsök
  • víz alatti mélységek
  • márvány-, gránit-, fa- és kőmintázat
  • városok, hidak, építmények
  • áttört fal

 

Tippek a nagy 3D háttérképek használatához

A 3D képeket téroptimalizáló hatásuk miatt értékelik. A panorámás 3D kép azt az illúziót kelti, hogy a szobában nincsenek határok. Kis helyiség esetén gondosan válassza ki a kívánt képet. Nagy, világos szobák esetében szinte nincsenek korlátozások. Az ilyen helyiségek lehetővé teszik a kreatív ötletek megvalósítását. Használhat többszínű vagy texturált képeket. 

A nagy képeket akár két fal találkozásánál is elhelyezheti, ezzel nagyon édekes térhatás érhető el.

Ahhoz, hogy a légkör természetes megjelenést nyújtson, az összes felület színpalettájának egységesnek kell lennie. A meleg színek segítségével kényelmet nyújthat, a hűvös tónusokkal térérzetet adhat hozzá. A háromdimenziós háttérképek színpalettája az ablakok helyétől is függ. 

Ha az ablakai az északi oldalra néznek, a szakértők javasolják a meleg árnyalatok használatát: vörös, méz, csokoládé. Fényhiány esetén felhasználhatja a napfény, a természet képeit. A frissesség hiányát a déli oldalon kompenzálhatja a kék és a lila árnyalatok segítségével. A fehér szín az egyszerűsége ellenére frissességet és könnyedséget kölcsönöz a helyiségnek. Színes belső térhez tiszta vagy monokróm képek használata ajánlott.

Az absztrakt képek alkalmasak a modern stílusra. A klasszikus belső térhez panorámaképeket érdemes választani.

Válassza ki a megfelelő képet webáruházunkból, és rendelje meg néhány kattintással!

Rólunk mondták