3D hatású poszterek

Nem is olyan nagyon régen még mindenki azt gondolta, hogy a 3D hatások csak a filmes világban alkalmazhatók, de azután sorra jelentek meg a 3D-s könyvek, képek, poszterek, tapéták, sőt az iparban is hatalmas áttöréseket értek el a 3D-s nyomtatási technológia segítségével. A 3D hatású poszterek ma már olyan népszerűek, hogy úgy gondoltuk, megérdemelnek egy külön alkategóriát a “Fotótapéta, Poszter” kategórián belül. Ezen az oldalon ezeket találja, sőt kicsit lejjebb még ötleteket is gyűjthet a 3D effektusok otthoni alkalmazásával kapcsolatban.


Lépjen ki a szürke hétköznapokból! Újítsa meg lakását, varázsoljon valami lélegzetelállítót. Tapétáink és posztereink nagy része különösebb szakértelem nélkül felhelyezhető, így játszva alkothat olyan gyönyörű falakat, amiről eddig álmodni sem mert. Ha még ennél is többre vágyna, próbálja ki üvegre való öntapadós tapétáinkat kínálatunk termékeit és garantáltan nem érheti csalódás!

Rendelkezik már falburkolattal? Dobja fel egy csodálatos vászonkép készlettel a lehengerlő hatás érdekében.

Viszont az év slágere a falpanel! Ugye Ön is hallott már róla? A 3D falpanel az egyik leglátványosabb és legkönnyebben alkalmazható burkolási módszer, mellyel újjá varázsolhatja otthoni bármely helyiségét.

529termék 150
529termék 150

A 3D hatású poszterek és tapéták jellemzői

A háromdimenziós képek kitágítják a tervezési ötletek határait. Amikor belép egy szobába, amelyet 3D-s kép díszít, úgy érzi, hogy a szoba megnőtt. Nem szabad azonban megpróbálnia egy kis helyiséget tágasabbá tenni háromdimenziós tágulási effektus alkalmazásával. A tér vizuális kiszélesítéséhez be kell tartani a fal és a megfigyelők közötti bizonyos távolságot.

Ahhoz, hogy a kép minél nagyobbnak tűnjön, gondosan olvassa el a gyártó ajánlásait a fényforrások elhelyezésével és a felület megválasztásával kapcsolatban. Figyelembe kell venni a falak elhelyezkedését az ablakhoz viszonyítva. Az ilyen síkokon a megfelelő fényirány segít javítani a kép vizuális hatását. Ezen túlmenően a képnek összhangban kell lennie a helyiség teljes dekorációjával.

A legtöbb ember dekoratív tulajdonságai miatt választja az ilyen képeket. A 3D optikai csalódás, a modern megjelenés miatt otthoni és irodai használatra egyaránt alkalmasak.

A poszter egy vagy több darabból állhat, ez a méretétől függ. 

 

3D posztertípusok és témák

Eleinte az étterem- és kávézótulajdonosok kezdték el használni ezeket a képeket, egyszer-egyszer nagy irodaházak aulájában is felbukkantak. Egy ilyen megoldás segítségével vizuálisan megnövelték a teret, és betöltötték a szükséges dekorációval.

A leggyakoribb témák:

  • geometriai minták
  • absztrakt 
  • égbolt (nappali és csillagos egyaránt)
  • virágok, gyümölcsök
  • víz alatti mélységek
  • márvány-, gránit-, fa- és kőmintázat
  • városok, hidak, építmények
  • áttört fal

 

Tippek a nagy 3D háttérképek használatához

A 3D képeket téroptimalizáló hatásuk miatt értékelik. A panorámás 3D kép azt az illúziót kelti, hogy a szobában nincsenek határok. Kis helyiség esetén gondosan válassza ki a kívánt képet. Nagy, világos szobák esetében szinte nincsenek korlátozások. Az ilyen helyiségek lehetővé teszik a kreatív ötletek megvalósítását. Használhat többszínű vagy texturált képeket. 

A nagy képeket akár két fal találkozásánál is elhelyezheti, ezzel nagyon édekes térhatás érhető el.

Ahhoz, hogy a légkör természetes megjelenést nyújtson, az összes felület színpalettájának egységesnek kell lennie. A meleg színek segítségével kényelmet nyújthat, a hűvös tónusokkal térérzetet adhat hozzá. A háromdimenziós háttérképek színpalettája az ablakok helyétől is függ. 

Ha az ablakai az északi oldalra néznek, a szakértők javasolják a meleg árnyalatok használatát: vörös, méz, csokoládé. Fényhiány esetén felhasználhatja a napfény, a természet képeit. A frissesség hiányát a déli oldalon kompenzálhatja a kék és a lila árnyalatok segítségével. A fehér szín az egyszerűsége ellenére frissességet és könnyedséget kölcsönöz a helyiségnek. Színes belső térhez tiszta vagy monokróm képek használata ajánlott.

Az absztrakt képek alkalmasak a modern stílusra. A klasszikus belső térhez panorámaképeket érdemes választani.

Válassza ki a megfelelő képet webáruházunkból, és rendelje meg néhány kattintással!

Rólunk mondták