Háttérminták

Háttérminták

Amikor tapétát vagy fotóposztert választ, többféle megoldás kínálkozik. Dönthet egyszínű fal mellett, választhat egy kedvelt képet, illetve fotót, vagy díszítheti a helyiséget egy mintás tapétával. Ezen az oldalon a mintás tapétákat és fotótapétákat gyűjtöttük össze, és az oldal alján segítséget talál a háttérminták kiválasztásához is. A megfelelő színű, stílusú és méretű minták alkalmazásával teljesen egyedi hatásokat érhet el, és fantasztikus belső tereket alakíthat ki.

A mintákat a keresés gyorsítása érdekében négy kategóriába soroltuk: barokk, geometrikus, virág és egyéb.

Mintás vagy sima tapétát válasszon?

Ha a helyiség dekorációjában különböző mintákat használ, akkor sem kell feltétlenül egyszínű tapétát választania. A legfontosabb a megfelelő színek és mintaméret kiválasztása. Ha mintás függönyök és kárpitok vannak, akkor tónusban és mintában hozzá illő vagy texturált tapéta lesz a jó megoldás. Ha mintás tapétát választ, akkor a minta lehet akár kisebb, akár nagyobb a drapéria vagy kárpit mintájánál. A sima tapéta jó választás lehet az erősen mintázott dekorációhoz.

 

Mekkora legyen a háttérminta mérete?

Téves elképzelés, hogy a tapéta mintájának meg kell egyeznie a többi dekoráció mintaméreteivel, például kis minták kis helyiségekhez és nagy minták nagy helyiségekhez. Ez is járható út, de túl szokványos. Egy kis fürdőszobában a nagy minta drámai hatást kelthet. 

A minta mérete miatt a helyiség nagyobbnak vagy kisebbnek tűnhet. Vizuálisan csökkentheti a nagy szoba méretét egy sötét, nagy méretű háttérmintával. A minta és a színkontraszt olyan optikai illúziót adhat, hogy a falak közelebb vagy távolabb vannak egymástól. Egy kis mintájú tapéta hatására egy kis szoba nagyobbnak vagy egy nagy szoba még nagyobbnak tűnhet.

Vízszintes csíkok hatására a fal szélesebbnek tűnik, míg a függőleges csíkok a magasság illúzióját adják. Választhat széles, keskeny vagy akár szabálytalan csíkozású mintát.

 

Néhány példa a mintaválasztásra

A tapéta stílusának meg kell felelnie a többi dekoráció stílusának és a tér többi elemének: 

  • Hivatalos: A formális belső tér előnyeit hangsúlyozhatjuk különböző elegáns mintákkal vagy textúrákkal.
  • Alkalmi: Dekorációját különböző mintákkal javíthatja, például virágos vagy texturált háttérrel.
  • Viktoriánus: A barokk minták tökéletesen illenek ehhez a korabeli stílushoz.
  • Modern: Válasszon geometriai vagy absztrakt mintát a modernebb dekorációhoz.
  • Elegáns nappali: Válasszon fakó, matt színű hátteret, fémes virágmintával.
  • Loft lakás: A hullámos, fémhatású minták hatásosak lehetnek.
  • Rusztikus: Természetes anyagminták illenek a legjobban ehhez a stílushoz.

 

Hogyan kereshet mintát a webáruházban?

Webáruházunkban több mint 600-féle mintát talál. A találatok számát szűkíteni lehet, ha kiválasztja a megfelelő kategóriát: barokk, geometrikus, virág és egyéb. A kategória kiválasztása után további szűrési lehetőséget talál majd a bal oldali sávban: például méret, stílus, szállítási idő és típus. A legkedveltebb mintákat úgy teheti a lista elejére, ha a népszerűség szerinti sorrendet választja.

A kép alatti szövegre kattintva további információkat talál a termékről, például méret, ár és szállítási lehetőségek tekintetében. Ha sikerült kiválasztania a megfelelő mintát, tegye a megfelelő mennyiséget a kosárba, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat! Ha bármilyen okból meggondolja magát, 15 napon belül kérdés nélkül visszavesszük a megvásárolt terméket.

Rólunk mondták