Virágok

Virágok

Bárhogyan is változnak a lakásdekorációs trendek, a virágok sohasem mennek ki a divatból. Ezen az oldalon összegyűjtöttük az összes virágmintás tapétánkat, melyekből kiemeltünk néhány jellegzetes virágot alkategóriaként: pipacs, levendula, rózsa, tulipán, cseresznyevirág, rét, kert, liliom, orchidea, napraforgó, pitypang, bambusz, magnólia, a többit pedig betettük az Egyéb csoportba.

Lejjebb görgetve az oldalon további hasznos tanácsokat talál virágmintás tapétáink alkalmazásával és kiválasztásával kapcsolatban. A Virágok egy a tematikus aloldalaink közül.

Számos népnek vannak jellegzetes virágai, amelyek a dekorációs tárgyakon is megjelennek, így az ilyen mintájú tapéták harmóniában lesznek a dekorációval. Nézzünk erre néhány példát:

  • Cseresznyevirágos tapéta - japán vázák, lámpák
  • Anjou liliomos tapéta - antik bútorok
  • Pipacsos vagy tulipános tapéta - vintage vagy rusztikus berendezés
  • Levendulás tapéta - levendulás berendezési tárgyak
  • Bambuszos tapéta - zen stílusú berendezési tárgyak

 

Virágmintás tapéták alkalmazása

A virágminták sok ember lelkére vannak jó hatással, gyönyörködtetik meg nap mint nap szemlélőiket. De vannak íratlan szabályok, amelyeket érdemes megfontolni virágmintás tapéta vásárlásakor, hogy ne essünk túlzásba a virágok hangsúlyozásával. A túl sok virág azt az érzetet keltheti, mintha virágboltban lennénk és nem egy lakásban. A nagyon nagy és hangsúlyos mintáknál érdemes megfontolni, hogy csak egy falat borítunk ilyen tapétával, a többi falhoz visszafogottabb dizájnt választunk.

A nagyon színes és harsány virágmintás tapétához válasszunk kevésbé hivalkodó, halványabb, akár egyszínű bútorokat, dekorációkat. Ha a tapéta is és a bútorszövetek is virágmintásak, akkor a minták passzoljanak egymáshoz, de a mintaméretekkel lehet játszani kicsit. Az apró minták sokszor messziről nem is látszanak, ha nem rikító a minták színe, elég jól beilleszthetők a dekorációba.

A rétet ábrázoló tapétákhoz a mezei virágos, a kert alkategóriába sorolt tapétákhoz pedig a kerti virágos dekorációk illenek jobban, például vázában, kaspóban vagy képen.

 

További ötletek:

  • A fehér mennyezet helyett dönthetünk úgy, hogy egy szolid, halványabb, egyszínű, virágmintás tapétát teszünk a mennyezetre. 
  • A hálószoba ágy mögötti falát dekorálhatjuk virágos rét mintájú tapétával, mintha az ágyunk a rét közepén lenne.
  • A levendulás és bambuszos tapéták mellé alkalmazhatunk hangulatvilágítást, gyertyákat, füstölőket, természetes kavicsokat vagy bármilyen más, nyugalmat árasztó dekorációt.
  • Sok pitypangos tapétát lehet akár modern nappaliban is alkalmazni, mivel futurisztikus hatású a tapéta.

 

A tapéta kiválasztása

Az oldalon választhatunk az alkategóriák közül, vagy akár végig is lapozhatjuk a közel 100 virágmintás tapétát. Az alkategóriára kattintva további szűkítési lehetőségeket adhatunk meg a képernyő bal oldalán, mely az adott alkategóriától függ, de általában alapanyagra, stílusra, méretre és szállítási határidőre mindig lehet szűrni. A megjelenített listában bármelyik kép alatti feliratra klikkelve nyitható meg a termék oldala, ahol az adott cikkről részletesebb információkat talál, például választható méretek, szállítási információk, alapanyag tekintetében. Ha bármelyik megtetszik, csak nyomja meg a termék alatti vagy a termék oldalán a részletes leírás feletti kosár gombot, és kövesse a megjelenő útbaigazítást!

Rólunk mondták