Blog
2021.02.22 21:01

Hogyan segíti a számfestő gyerekeknek készült változata a csemeték fejlődését?

Hogyan segíti a számfestő gyerekeknek készült változata a csemeték fejlődését?

Csodálatos tulajdonságai miatt a számok szerinti festés egyre népszerűbb elfoglaltság. Lenyűgöző, minden alkalommal gyönyörűnek bizonyul, és bárki átélheti ezt a tevékenységet, a gyermekektől a felnőttekig és az idősebbekig. A számfestő gyerekeknek kiváló művészeti oktatási eszköz, és többet segít a gyerekének, mint gondolná. Ez a cikk felvázolja a festés előnyeit a gyermekek fejlődésében.

Miben segít a számfestő gyerekeknek szóló változata?

 

Webáruházunkban külön alkategóriát alakítottunk ki a gyerekeknek való kifestőkészleteknek, amelyek a “Festés számok szerint” kategóriába kerültek. A kifestők többféle módon is hozzájárulnak a gyerek fejlődéséhez:

A kezdők könnyen tanulhatnak

A művészet megtanulása megfélemlítő lehet, ha gyermeke még csak most kezdi a festészetet, ezért a számokkal történő kifestőkészletek vagy könyvek segíthetik őket az elindulásban. Nincs szükség különösebb készségekre, csak arra, hogy tudják, hogyan kell tartani az ecsetet, és szükség esetén keverni a színeket. Idővel a gyermek magabiztosabbá válik képességeiben, és bonyolultabb alkotásokat is létre tud hozni. Nincs stressz, hogy a mű nem fog sikerülni, a sikerélmény pedig megadja azt az érzést, hogy érdemes folytatni.

Fejlődik a kreativitás

Bár úgy tűnhet, hogy a vászonra kerülő színek meghatározása elveszi a kreativitást a festéstől, vannak bonyolultabb festékkészletek, amelyek többet igényelnek a festőtől. Kezdhetnek alapkészletekkel, amelyeken nagyobb egybefüggő területek és kevesebb szín van, majd haladhatnak a bonyolultabb többszínű, részletgazdagabb felé.

Később, amikor a gyermeke már magabiztosabb, nyugodtan meg lehet engedni, hogy ne az előírt festékekkel készítse el az alkotást, hanem szabadon választhasson színt. Minden lépéssel tökéletesítik a festési készségüket.

Finommotorikus készségek és szem-kéz koordináció fejlesztése

A számokkal történő festés lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy gyakorolják a szem és a kéz koordinációját, és fejlesszék finommotorikus készségeiket. Ilyenek például az ecset tartása, mozgatása, a festék keverése. A vonalakon belüli festés készsége is rendkívül fontos. A jobb szem-kéz koordináció növeli a gyermek termelékenységét, javítja a reakcióidejét, atlétikai képességeit és mozgékonyságát.

Megtanulják követni az utasításokat

A számok alapján történő festés segít a gyerekeknek abban, hogy megtanulják a türelmet, és betartani az utasításokat egy “késztermék” előállításához. A gyermek megtanulja, milyen stratégiával tud jobb végterméket előállítani, például fentről lefelé vagy a sötétebb színektől a világosabbak felé haladva, hogy elkerülje a maszatosodást, vagy hogy használjon különböző ecseteket a különböző színekhez. Az egymás utáni utasítások megértése és követése (szabálykövetés) életük minden területén alkalmazható.

Hozzájárul az értelmi és érzelmi fejlődéshez

A festés számokkal projektben az a kihívás, hogy megköveteli abszolút koncentrációjukat. A számok szerinti haladás kezelhető részekre bontja a projektet, lehetőséget ad arra, hogy szünetet lehessen tartani, ne váljon unalmassá a festés. Ez csökkenti a művészet vagy a festészet gyakorlásával járó nyomást. Miután befejeznek egy projektet, sikeresnek érzik magukat, ami növeli a felelősségtudatot és az önértékelést.