Öntapadós bordűr

Bár változnak a tapétatrendek, a bordűrök sohasem mentek ki a divatból, ma is nagyon népszerűek, hiszen szűkös költségből is megvalósítható a dekoráció, kiválóan fel lehet dobni velük egy egyszínű, unalmas falat, vagy érdekessé lehet tenni egy helyiséget vagy akár egy kisebb felületet is. Az öntapadós bordűr kimondottan alkalmas a “Csináld magad” lakásfelújítási projektekhez. Szakember bevonása nélkül is szemet gyönyörködtető dekoráció hozható létre. 

Ha azonban soha nem dolgozott még szegélycsíkokkal, érdemes néhány tanácsot megfogadnia, ezeket a lap alján találja. 


Lépjen ki a szürke hétköznapokból! Újítsa meg lakását, varázsoljon valami lélegzetelállítót. Tapétáink és posztereink nagy része különösebb szakértelem nélkül felhelyezhető, így játszva alkothat olyan gyönyörű falakat, amiről eddig álmodni sem mert. Ha még ennél is többre vágyna, próbálja ki üvegre való öntapadós tapétáinkat kínálatunk termékeit és garantáltan nem érheti csalódás!

Rendelkezik már falburkolattal? Dobja fel egy csodálatos vászonkép készlettel a lehengerlő hatás érdekében.

Viszont az év slágere a falpanel! Ugye Ön is hallott már róla? A 3D falpanel az egyik leglátványosabb és legkönnyebben alkalmazható burkolási módszer, mellyel újjá varázsolhatja otthoni bármely helyiségét.

60termék 150
Raktáron: 12 tekercs
Kiszállítási idő:
Készletről azonnal, 1-2 munkanap alatt
2 990 Ft
Egységár: 598 Ft/m
Raktáron: 1 tekercs
Kiszállítási idő:
Készletről azonnal, 1-2 munkanap alatt
1 990 Ft
Egységár: 398 Ft/m
Raktáron: 13 tekercs
Kiszállítási idő:
Készletről azonnal, 1-2 munkanap alatt
2 990 Ft
Egységár: 598 Ft/m
Raktáron: 4 tekercs
Kiszállítási idő:
Készletről azonnal, 1-2 munkanap alatt
2 990 Ft
Egységár: 598 Ft/m
60termék 150

Bordűr alkalmazásával egyedi dizájnt adhat otthonának bármely helyiségének. A szegélycsíkot általában a fal tetejére vagy székek hátlapjának vonalában helyezik el, vagy egyszerűen arra használják, hogy felhívják a figyelmet a szoba egyik területére, vidámabbá tegyék a gyerek szobáját, kontrasztot adjanak a meglévő falfelületekhez. A projekt legnehezebb része a szegély kiválasztása a nagy stílus, méret- és színválaszték miatt.

Az öntapadós bordűrök előnye, hogy nem kell tapétaragasztóval vagy speciális bordűrragasztóval bajlódni. Webáruházunkban ez a “Bordűr, dekorcsík” alkategóriája, ami megkönnyíti a választást. Az alábbiakban részletezzük a felrakás lépéseit:

 

Első lépés: Felmérés

Először el kell döntenie, hogy hol fogja elhelyezni a bordűrt. A fal felső részén? Szemmagasságban vagy a fal közepén? Ha nincsenek ablakok, mérje meg a szoba teljes kerületét (ráhagyással számoljon a méréseknél, hogy az illesztés biztosított legyen). Ha van ablak, amelyet figyelembe kell venni, akkor ezeket le lehet vonni, de itt is kell ráhagyás.

 

Második lépés: Öntapadós bordűr kiválasztása

Ha megvan, hogy hová kerül a dekorcsík, keresse meg a webshopban a stílusban és színben legjobban odaillő bordűrt. A kép alatti feliratra kattintva kinyílik a termékoldal, ahol a pontos méreteket is megtalálja, a kerületet ossza el a tekercs hosszával, és megkapja a szükséges mennyiséget. Állítsa be ezt a mennyiséget a kosár ikon mellett és dobja be a kosárba.

 

Harmadik lépés: Felületkezelés

Ha a szegély festett falra kerül, enyhén csiszolja meg azt a területet, amelyre a csíkot szánja. A csiszolás elősegíti a tapadást.

 

Negyedik lépés: Vágás

Mérje meg az első fal vagy szakasz hosszát, és vágjon le egy körülbelül három centivel hosszabb szegélycsíkot. Ez lehetővé tesz egy kis átfedést mindkét végén.

+1 tipp: Először vágja le a leghosszabb fal hosszának megfelelő csíkot, és a legrövidebbet hagyja a végére. 

 

Ötödik lépés: Hely kijelölése

Ha a fal tetejére helyezi a szegélyt, egyszerűen kövesse a mennyezet vonalát körbe a helyiségben, a mintának megfelelő átfedéssel.

Ha a széktámla vonalába kerül a csík, akkor vízmértékkel és ceruzával húzzon egy segédvonalat a kívánt magasságban. 

Ha ablakot vagy ajtót keretez a csíkkal, ügyeljen arra, hogy a sarkok kb. 5 centivel fedjék egymást. Ezután vágja át mindkét csíkot a saroknál 45°-os szögben, ügyelve a maradék eltávolítására.

 

Hatodik lépés: Felhelyezés

Húzza le a hordozóréteget a csíkról 20-30 centiméteres hosszúságban. Helyezze a kijelölt területre, majd fokozatosan távolítsa el a hordozópapírt a csík teljes hosszában. Miután rögzítette a szegélyt a kívánt helyzetben, simítsa át egy simítólappal vagy egy bankkártyával, hogy az esetleges légbuborékokat eltávolítsa. 

 

Hetedik lépés: Ismétlés

Folytassa ezeket a lépéseket, míg minden szegély a helyére nem kerül.

 

Nyolcadik lépés: Befejezés

Tekintsen körbe az elkészült dekoráción, gyönyörködjön a látványban és ünnepelje meg magát!

Rólunk mondták