Öntapadós bordűr

Bár változnak a tapétatrendek, a bordűrök sohasem mentek ki a divatból, ma is nagyon népszerűek, hiszen szűkös költségből is megvalósítható a dekoráció, kiválóan fel lehet dobni velük egy egyszínű, unalmas falat, vagy érdekessé lehet tenni egy helyiséget vagy akár egy kisebb felületet is. Az öntapadós bordűr kimondottan alkalmas a “Csináld magad” lakásfelújítási projektekhez. Szakember bevonása nélkül is szemet gyönyörködtető dekoráció hozható létre. 

Ha azonban soha nem dolgozott még szegélycsíkokkal, érdemes néhány tanácsot megfogadnia, ezeket a lap alján találja. 


29termék 129
Raktáron: 1 tekercs
Kiszállítási idő:
Készletről azonnal, 1-2 munkanap alatt
2 990 Ft
Egységár: 598 Ft/m
Raktáron: 5 tekercs
Kiszállítási idő:
Készletről azonnal, 1-2 munkanap alatt
2 990 Ft
Egységár: 598 Ft/m
29termék 129

Bordűr alkalmazásával egyedi dizájnt adhat otthonának bármely helyiségének. A szegélycsíkot általában a fal tetejére vagy székek hátlapjának vonalában helyezik el, vagy egyszerűen arra használják, hogy felhívják a figyelmet a szoba egyik területére, vidámabbá tegyék a gyerek szobáját, kontrasztot adjanak a meglévő falfelületekhez. A projekt legnehezebb része a szegély kiválasztása a nagy stílus, méret- és színválaszték miatt.

Az öntapadós bordűrök előnye, hogy nem kell tapétaragasztóval vagy speciális bordűrragasztóval bajlódni. Webáruházunkban ez a “Bordűr, dekorcsík” alkategóriája, ami megkönnyíti a választást. Az alábbiakban részletezzük a felrakás lépéseit:

 

Első lépés: Felmérés

Először el kell döntenie, hogy hol fogja elhelyezni a bordűrt. A fal felső részén? Szemmagasságban vagy a fal közepén? Ha nincsenek ablakok, mérje meg a szoba teljes kerületét (ráhagyással számoljon a méréseknél, hogy az illesztés biztosított legyen). Ha van ablak, amelyet figyelembe kell venni, akkor ezeket le lehet vonni, de itt is kell ráhagyás.

 

Második lépés: Öntapadós bordűr kiválasztása

Ha megvan, hogy hová kerül a dekorcsík, keresse meg a webshopban a stílusban és színben legjobban odaillő bordűrt. A kép alatti feliratra kattintva kinyílik a termékoldal, ahol a pontos méreteket is megtalálja, a kerületet ossza el a tekercs hosszával, és megkapja a szükséges mennyiséget. Állítsa be ezt a mennyiséget a kosár ikon mellett és dobja be a kosárba.

 

Harmadik lépés: Felületkezelés

Ha a szegély festett falra kerül, enyhén csiszolja meg azt a területet, amelyre a csíkot szánja. A csiszolás elősegíti a tapadást.

 

Negyedik lépés: Vágás

Mérje meg az első fal vagy szakasz hosszát, és vágjon le egy körülbelül három centivel hosszabb szegélycsíkot. Ez lehetővé tesz egy kis átfedést mindkét végén.

+1 tipp: Először vágja le a leghosszabb fal hosszának megfelelő csíkot, és a legrövidebbet hagyja a végére. 

 

Ötödik lépés: Hely kijelölése

Ha a fal tetejére helyezi a szegélyt, egyszerűen kövesse a mennyezet vonalát körbe a helyiségben, a mintának megfelelő átfedéssel.

Ha a széktámla vonalába kerül a csík, akkor vízmértékkel és ceruzával húzzon egy segédvonalat a kívánt magasságban. 

Ha ablakot vagy ajtót keretez a csíkkal, ügyeljen arra, hogy a sarkok kb. 5 centivel fedjék egymást. Ezután vágja át mindkét csíkot a saroknál 45°-os szögben, ügyelve a maradék eltávolítására.

 

Hatodik lépés: Felhelyezés

Húzza le a hordozóréteget a csíkról 20-30 centiméteres hosszúságban. Helyezze a kijelölt területre, majd fokozatosan távolítsa el a hordozópapírt a csík teljes hosszában. Miután rögzítette a szegélyt a kívánt helyzetben, simítsa át egy simítólappal vagy egy bankkártyával, hogy az esetleges légbuborékokat eltávolítsa. 

 

Hetedik lépés: Ismétlés

Folytassa ezeket a lépéseket, míg minden szegély a helyére nem kerül.

 

Nyolcadik lépés: Befejezés

Tekintsen körbe az elkészült dekoráción, gyönyörködjön a látványban és ünnepelje meg magát!

Rólunk mondták