Raktáron lévő poszterek kiárusítása! Oriási engedménnyel Készletről!

Blog
2022.04.05 08:00

Bútorok felújítása tapéták és fóliák segítségével

Bútorok felújítása tapéták és fóliák segítségével

Meguntad régi bútorod, vagy tönkrement a költözködés során, vagy talán elnyűtte az idő vasfoga? Van megoldás, hogy ne kelljen megszabadulnod hőn szeretett, praktikus szekrényeidtől, polcaidtól, vagy étkezőgarnitúrádtól, csupán egy kis trükkre van szükség!

A tavasz közeledtével lehetőségünk nyílik az udvarban, vagy a kerti fészerben barkácsolni, így remek délutáni, vagy hétvégi hobbi lehet bútoraink tapétával vagy öntapadós fóliával való renoválása. Ha esetleg maradt egy kis alapanyag a tavalyi lakásfelújításból, akkor mindenképp remek gazdát fognak találni, de ha kimondottan erre a célra vásárolsz új tapétát, vagy fóliát, akkor is kiváló választás lesz az efféle felújítás!

Mai blog cikkünkben néhány hasznos tanácsot osztunk meg, amelyeket kezdőként, de akár haladó felújítóként is érdemes elolvasnod, ha igazán látványos és eredeti végeredményre vágysz!

Kezeld a felületet!

Bútorok felújítása során nagyon fontos a felületkezelés, pláne, ha tapétával, vagy fóliával dolgoznál a kiválasztott berendezésre. A felszín legyen teljesen sima - por- és zsírmentes -, ehhez csiszold meg jó alaposan, továbbá érdemes alapozót alkalmazni főleg kezeletlen fa esetében, így biztosra mehetünk, hogy semmilyen szemcse, vagy fadarab nem kerül a tapétánk alá, ami dudorokat eredményezne a bútoron.

Méretezz!

Csavard le a renoválandó bútor gombjait, fogantyúit. Mérd le a dekorálni kívánt területet, jelöld be a tapéta hátoldalán ceruzával, majd vágd le a kívánt alakzatot a fóliából vagy tapétából.

A tapéta, fólia felhelyezése:

Hasonlóan a falak tapétázásánál itt is érdemes vizet alkalmazni a ragasztandó bútoron, főleg, ha nagyobb felületet veszünk igénybe. A ragasztást próbáld minél pontosabban végezni, de szerencsére nem történik baj, mivel a teljes ragasztóerő csak néhány óra elteltével alakul ki. A fóliát óvatosan lehúzhatod és visszaragaszthatod, kivéve karton és papír aljzatok esetén!

A felület kisimítása:

Fontos, hogy kis lépésekben haladj: mindig csak 10-15 cm-t húzz le a fólia hátoldalán lévő papírból, majd a fólia szabaddá vált részének középről a szélek felé haladva simítsd ki simító lapáttal vagy puha szivaccsal, ronggyal.

Tippek:

Tapéta, vagy fólia alkalmazása kerek felületekre:

Ehhez szükséged lesz egy hajszárítóra, amit a legkisebb fokozaton kell működtetned. Melegítsd fel a fóliát, ha ez megvan, könnyedén formálhatod, igazíthatod az éleknél a tapétát. Ügyelj arra, hogy ne húzd túl a fóliát a kelleténél!

Tisztítás:

Mind a tapéták, mind a fóliák esetében a tisztítás megoldható alkohol bázisú tisztítószerrel, tökéletes megoldás lehet, ha meleg vízbe keversz egy kis mosogatószert.


Ennek a pénztárcabarát megoldásnak köszönhetően otthonod új köntösbe öltöztetheted, a lakás megunt stílusát könnyedén átvarázsolhatod anélkül, hogy bútoraidat kidobnád és vagyonokért vásárolnál új garnitúrát. Légy Te is kreatív, válogass a Tapetaposzter.hu több száz stílusos tapétájából, fóliájából és kezdődjön a felújítás!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány