Raktáron lévő poszterek kiárusítása! Oriási engedménnyel Készletről!

Blog
2022.05.03 08:00

Kreatív tippek a lakás lépcsőinek felújításához

Kreatív tippek a lakás lépcsőinek felújításához

Gyakran képesek vagyunk megfeledkezni a lakásunkban található lépcsőkről, annak ellenére, hogy napi szinten többször igénybe vesszük, ha az emeletet, vagy galériát szeretnénk megközelíteni. Kicsi felülete ellenére igen dekoratívan tudjuk díszíteni ezen részeit az otthonunknak. Mai blog cikkünkben néhány ötletet hoztunk, hogy igazán kellemes legyen a lépcsőzés.

Elengedhetetlen, hogy választáskor felmérjük, hogy az adott tapétát milyen helyiségben használnánk, mennyire lenne igénybe véve, milyenek a fényviszonyok és milyen stílusú a lakás.

 

A lépcsők általában a lakás stílusához, színeihez igazodnak, így azok sokszor fehérek, barnák maradnak, megtartják természetes mivoltukat. Ha azonban egy kis izgalomra és színekre vágyunk, akkor némi tapétával könnyedén dekorálhatjuk ezeket a felületeket, ami remekül kiemeli a feljárónk fokait és feldobja az egész lakás hangulatát.

Hova vezet az út?

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a lépcső melyik helyiségen belül található, vagy az hova vezet. Ennek megfelelően kell kiválasztanunk ugyanis a megfelelő bevonatot, mintázatot.

Központi elhelyezkedés:

Amennyiben a lépcső a lakás központi helyiségében, így az előszobában, vagy nappaliban található, úgy érdemes minél kellemesebb hatást kölcsönözni neki, hiszen itt fogjuk legtöbbet látni saját magunk is, de ha vendégeket fogadunk, számukra is szembetűnő lesz. Ezen helyiségekben a lépcsők szinte biztosan napi szintű igénybevételt jelentenek, így érdemes színben is egy “strapabíróbb”, sötétebb árnyalatot választani a koszolódás végett.

Amennyiben lakásunk romantikusabb stílusú, akkor érdemes lehet még kísérletezni az apróbb, virágos mintákkal. A geometriai formák sem ritkák, egyre több háztartás választja a modern, futurisztikus dizájnt, így tökéletes választás lehet egy ilyen tapéta a lépcsőkre.

Gyermekszoba:

Gyermekszobák esetében egyre elterjedtebb az a fajta galériás kialakítás, ahol a “lenti” térben közösségi tevékenység, tanulás folytatható, míg a “felső” lakrész alvásra szolgál. Fontos, hogy a két területet összekötő út se legyen unalmas!

Választhatsz két, három vagy akár több különböző színt, az ezekkel tapétázott lépcsőfokok azonnal életre keltik otthonod. A kicsik biztosan imádni fogják!

A gyermekszobába való tapéták is tökéletes választás lehetnek, illeszkedve a bútorokhoz és falak színeihez, mintázatához.

Érdemes mérlegelni a tapéták gyermekszobában való koszolódását, ezért inkább a lemosható, takarítható tapéták javasoltak, így biztosan nem kell aggódnod egy-két kósza folt miatt.


Ha fokozni szeretnéd a művészeti hatást, akassz képeket a lépcsőfeljáród mentén! Egyedi műalkotásokkal, vászonképekkel, családi fotókkal, montázsokkal könnyedén feldobhatod az unalmasnak hitt előszobát is! Válaszd a Tapetaposzter.hu színes ötleteit és termékeit, otthonod újragondolásához!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék élményutalvány