Blog
2021.11.26 09:00

Ötletes ajándék az ünnepekre

Ötletes ajándék az ünnepekre

Ha egy izgalmas és kreatív meglepetéssel szeretnéd megörvendeztetni magad, vagy szeretteid akkor ez az egyedi és szórakoztató ajándék a Neked való! Ez pedig nem más, mint az év slágere: a számfestő! Amellett, hogy remek hatást kelt vizuálisan és díszítheti otthonunk bármely helyiségét, kiváló stresszoldó hatással bír, így egy fárasztó nap után tökéletes módszer a napi szorongások levezetésére.

De mi is az a számfestő?

A gyermekkorunkból jól ismert kifestők újragondolása ez, azonban még sem a gyermekeket, sokkal inkább a felnőtteket célzó, szórakoztató hatású művészet. Igen nagy precizitálst és türelmet igényel, ezért is testhezállóbb az idősebb generációk számára, hiszen pontos vonalvezetést, koncentrált figyelmet igényel a munka. A számfestés során a vásznon megjelölt számok iránymutatása alapján, ugyanolyan számozással ellátott festékekkel történik a mázolás.

Honnan ered a számfestő?

Már Leonardo da Vinci idejében is ismeretes volt a számfestés technikája, a nagy művész úgy tanította diákjainak festést, hogy az üres vásznak egyes területeit számmal jelölte, így mutatva iránt tanoncainak a felhasználandó színeket illetően. A XX. században Max S. Klein tulajdonában álló amerikai Palmer Show Card Paint Co. cég alkalmazottja, Dan Robbins nevezetű művész tette ismertté a számfestést, amely azonnali sikert aratott és a Palmer Show Card Co. az 1950-es években számos felnőtt festékkészletet fejlesztett ki és dobott piacra. Számos akkori művész is alkalmazta a számok szerinti festést a festmények elkészítésekor, vagy fényképekből történő átmásoláskor. Ez a vonal jelenik meg az 1960-as évek Pop-art irányzatában is.

A számfestők jótékony hatása

A művészet, alkotás relaxáló, gyógyító ereje nem vitás. Így van ez a számfestő esetében is: a már említett stresszoldó hatása mellett segít összpontosítani, befelé figyelni. A számfestő készlet varázsa abban rejlik, hogy akár előzetes festészeti tudás, vagy gyengébb rajzolási készség mellett is kiváló szórakozást biztosít és a várt eredmény garantáltan elégedettséggel tölt el bennünket!

Mit tartalmaz a számfestő készlet?

A számfestő vászonhoz különböző méretű ecsetek és olyan színű akril festék, amely az elkészítéshez szükségesek, mellékelve vannak, így felbontás után kezdődhet is az alkotás!

Néhány jótanács kezdő számfestőknek:

  • Érdemes egy színnel kezdeni a vászon megfestését, amíg azzal nem végzünk, ne térjünk át másik színre, így megóvhatjuk a festéket a kiszáradástól.
  • A túl sűrű festéket minimális vízzel higítsuk.
  • Minden használat után érdemes kimosnunk ecsetünket.
  • Kezdjünk inkább nagyobb vásznon festeni, így szemünk és kezünk is megszokja a festéssel járó koncentrációt és mozdulatokat, ezután váltsunk csak aprólékosabb munkákra.

Egy kis érdekesség a számfestők használatáról

a XX. század elején több millió amerikai, köztük az akkori elnök, Dwight David Eisenhower is számozott vásznakat kezdett festeni a hozzájuk illő színekkel.

Ha Te is kedvet kaptál az alkotásra, vagy csak egy szuper kreatív ajándékötletet keresel, akkor a Tapetaposzter.hu számfestői csak Rád várnak, hogy felfedezd a számok és festékek bűvös ötvözetét! Kiváló ajándékként bizonyulhatnak az év végi stressz, vagy az ünnepek közötti feltöltődés időszakára.