Blog
2022.12.22 10:00

Lakberendezési trendek 2023-ban

Lakberendezési trendek 2023-ban

2023 is tartogat érdekességeket számunkra a lakberendezés terén is. Az elmúlt években kialakult helyzet okozta térrendezési irányzatok továbbra is jelen lesznek, de felbukkannak új, szokatlan kombinációk is. Ezeket szedtük most össze.

A fő irányelvek

Az új évben is nagy hangsúly helyeződik a nyugalom megteremtésére, és az életünkben meglévő bizonytalanságok ellensúlyozására. A bizonytalanság, kiszolgáltatottság érzését erősítő világjárvány, válság és a háború hatására is hangsúlyos marad az otthonunkba való visszavonulás, ami nyugalmat, lelki támaszt biztosít számunkra. 

Ezek a színek lesznek dominánsak

Folytatódik a pasztell és cukorka színek népszerűsége, különösképpen a levendula lila, ami új energiákat tartogat és jól megfér mellette az örök favorit szín, a bézs, de a fekete, fehér, a mandula és a halványkék színekkel is párosíthatjuk. Népszerűek lesznek a meleg sárga árnyalatok is, amelyek a napsütésre emlékeztetnek minket és jókedvre derítenek majd. 

Közkedvelt anyagok

2023-ban a természetes és fenntartható felületek lesznek az élvonalban. A burkolatokat, díszítéseket is fából, kőből lehet kialakítani, de a gyapjú, a pamut, az agyag és a kerámia használata is trendi lesz. 

Minimalizmus

Szakértők szerint 2023-ban a minimalizmus lesz az uralkodó trend, ami nem véletlen: mindennapjainkra jellemző a túlzott információáramlás, amitől az emberek feszültebbek lesznek, így otthonaikban az egyszerűséggel és egységességgel ezt ellensúlyozni tudják.

A minimalizmus ismérvei:

  • Tágas terek kialakítása: 20% bútor, 80% szabad tér
  • Minimális dekoráció: amelyeket felhasználunk, azok is környezetbarát anyagból készüljenek
  • Többfunkciós bútorok: ággyá alakítható kanapé, tárolóként funkcionáló ülőke
  • 2-3 alapszín használata
  • Engedjünk be minél több természetes fényt

Ha szeretnéd felújítani 2023-ban otthonod a fenti trendeknek megfelelően, a Tapétaposzter kínálatában megtalálod a legjobb kiegészítőket hozzá, mint például a fotótapéták, poszterek, tapéták, öntapadó fotótapéták, de az üvegre való fóliák segítségével is látványos változásokat érhetsz el!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!