Ajándék poszter 25.000 Ft feletti vásárlás esetén!

Blog
2022.08.22 10:00

Minimalizmus és a tapéták

Minimalizmus és a tapéták

A minimalizmus és a minimalista dizájn vonalát követő bútorok, használati tárgyak és annak a jegyében berendezett ingatlanok egyre nagyobb teret nyernek, hiszen ki ne szeretné a letisztult, egyszerű színeket, formákat?! Mai blog cikkünket a minimalista stílus bemutatása köré építettük és hoztunk néhány tapéta ötletet, amelyet Te is bátran alkalmazhatsz, ha hasonló irányokat szeretnél követni a lakásfelújítás, vagy tapétázás során.

A minimalizmusra számos helyen, cikkben úgy hivatkoznak, mint “rideg stílus”, ami részben igaz is. Már az 1920-as évek építészetében is jelen volt, amit Ludwig Mies van der Rohe tervező népszerűsítette - beton, üveg és fém alapanyagok alkalmazásával. A modern minimalizmus Joshua Fields Millburn és Ryan Nicodemus nevéhez fűződő, az 1960-as években kialakult stílusirányzat, amely a korábbi, art-decoból származó pompát, túldíszítettséget és aprólékosságot váltotta fel és hozott létre egy olyan irányzatot, amely az egyszerűséget hirdeti és hasonlóan a japandi stílusirányzatához. Kizárólag arra törekszik az otthonban, ami elengedhetetlen a mindennapokban - legyen szó bútorokról, használati tárgyakról, vagy dekorációról.

Manapság a minimalizmus már nem csupán a belsőépítészetre vagy divatra vonatkoztatható, hanem egyfajta életmóddá is vált, mely legtöbbször a “zero waste” irányzat követésével párosul, hiszen ott is a pazarlás mentesség, természetesség áll a középpontban.

Színek

A dizájn egyik kulcskérdése a megfelelő szín: a fehér, szürke, fekete és barna, valamint ezek árnyalatai a leginkább közkedvelt minimalista színek, de természetesen élénkebb, világosabb színeket is lehet választani, a lényeg az egységen alapul és a helyiségben található eszközök, bútorok fallal, padlóval való harmóniáján.

Néhány tapéta ötlet, amelyet érdemes szemügyre venned:

Nabucco 58011 tapéta:

Ez a viles alapú, habosított tapéta kiváló választás, ha a valami tényleg egyszerű alapot szeretnél otthonra. A tört fehér szín mellé tökéletesen passzolnak sötét, fa bútorok, melyek ki is emelik a háttér letisztultságát.

GMK Fashion For Walls 2 10004-15 tapéta:

Az előzővel ellentétben itt a fehér bútorok dominanciája lenne élvezhető és kiemelhető, ha beszerzünk néhány tekerccsel ebből a GMJ Fashion For Walls 2 10004-15 tapétából. Amennyiben túl sötétnek véljük, fehérrel kombinálva, vagy egy négyzet alapú helyiség esetében a fehér és fekete falak fele-fele arányban való megosztásával tudjuk enyhíteni a szürkeséget, ám mégis egy elegáns, minimalista stílust elérni.

Ciklámen egyszínű tapéta:

Ha a színek szerelmese vagy és nem tudod az otthonod elképzelni csupán fehér, szürke, fekete színekben, de mégis a minimalizmus jegyében szeretnéd kialakítani az otthon dizájnját, akkor sem kell aggódnod! Nyugodtan választhatsz egy élénkebb színt, ebben az esetben azonban lehet, hogy jobb választás a bútorok egyszínűségére törekedni és nem kombinálni a feketét a fehérrel.


Válassz a Tapetaposzter.hu széles kínálatából, hogy a megálmodott stílust minőségi alapanyagokkal tudd megvalósítani!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!

Ajándék Poszter