Blog
2022.03.22 08:00

Japandi - a japán és skandináv lakberendezési stílusirányzatok ötvözete

Japandi - a japán és skandináv lakberendezési stílusirányzatok ötvözete

Az elmúlt években töretlen hírnévnek örvend a Japandi - Japánban és a skandináv országokban hódító dizájn, amely leginkább letisztultságában, minimalizmusában ismerszik meg. Jellegzetes vonásait a természetesség, a szerény színek, valamint a bútordarabok természetes anyagokból történő előállítása képviseli.

Mai cikkünk a Japandi tapétázásra átültetett jegyeit taglalja, valamint tippeket osztunk meg, ha kipróbálnátok otthonotokban ezt az újkeletű trendet.

Elegancia és otthonosság

A japandi stílusjegyei segítségével kialakított otthonokat a kifonomultság, egyszerűség jellemzi. A tárgyak szerepe a funkcionalitás, csupán a legesszenciálisabb bútordarabokat érdemes beszerezni, kerülni kell a zsúfoltságot és teret kell adni a világos, nyitott falaknak. Az egyenes vonalvezetés mellett a mintanélküliség jellemzi a japandi eszközvilágát, valamint natúr színek, így a bézs, a fehér és egyéb világos színek állnak a középpontban. Ennek ellenére a stílus kedvelt színe még a fekete, de a szürke világosabb árnyalatai is jellemzők, melyeket remekül lehet alkalmazni mind a falakon, a padlón, vagy a dekoráción.

 

A dizájn lényege, hogy egyszerűségével teremtsen lakályos, mégis egyszerű életérzést. Ez nem azt jelenti, hogy üres falak, dísztárgyak nélküli otthont kell elképzelnünk. A letisztultságot szobanövényekkel, fali vászonképekkel, vagy parafaképekkel, szerény kiegészítőkkel, bútorokkal lehet vegyíteni, a lényeg a kiegészítők harmóniája és a mértékletesség.

A stílus elengedhetetlen elemei

Fa és bambusz

A japán lakberendezési jegyek, így a sötét, tömör fa bútorok, valamint a skandináv trendek fém és fa díszítőelemei kombinálódnak, ezzel eredményezve egy feltűnés nélküli környezetet. A stílus kedveli a rattant, bambuszt és a fonott darabokat, így bármely lakásdekoráció, bútordarab könnyedén feldobja az otthon bármely szegletét. Szerezz hát be egy fonott karosszéket az esti olvasáshoz, vagy egy mangófa dohányzóasztalt a kanapé mellé!

Kézműves termékek

A stílus a letisztultságon túl az egyediségre törekszik. Szerezz be sajátos, kézzel készített dekorációs termékeket bármilyen kirakodó vásárban, vagy garázsvásáron! Hidd el, ezek a tárgyak sokkal személyesebbé teszik otthonod hangulatát és lenyűgözik majd vendégeidet!

Szelektálj!

Gyűjts össze minden olyan polcokat megtelítő, azonban haszontalan, mellőzhető tárgyat, díszt, amely nem szolgál. Egy-két üres, vagy néhány szimpla elem a polcon, sokkal kellemesebb hangulatot fog árasztani és szellősebbé teszi a teret!
Teremts Te is egyedi, letisztult Japandi stílust a Tapetaposzter.hu tapétáival, képeivel! Engedd, hogy átjárja otthonod ez a szerény stílus adta életérzés!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!