Blog
2022.07.18 10:00

Tapétázás a nyári hőség idején

Tapétázás a nyári hőség idején

Sokan a nyári szabadságok időszaka alatt intézik el a lakásfelújítást, a festést, tapétázást. Remek időszak arra, hogy a festék, vagy a ragasztó jobban száradjon és megfelelően lehessen a lakást szellőztetni. Van néhány apróság azonban, amire a nagy nyári melegben is érdemes odafigyelni, mielőtt belekezdünk a munkálatokba. Mutatjuk ezeket!

Mire figyeljünk?

Különösen a kánikula időszakában nem mindegy, hogy milyen alapanyagokkal dolgozunk. Egy rosszul megválasztott ragasztó, vagy egy silány minőségű tapéta sajnos képes tönkretenni az addigi munkánkat, beleértve az alapozást, glettelést. 

Amennyiben tartós hőség idején végeznénk a tapétázást, érdemes lehet por alapú ragasztóanyagot választani, amelyet vízzel kell hígítani. Ennek kisebb az esélye a túlzott olvadásra és elfolyósodásra. Fontos, hogy inkább a sűrűbb állag kikeverésére törekedjünk, hiszen azt még higíthatjuk, azonban a folyós ragasztó állaga utólag már nem, vagy csak igen körülményesen javítható.

Meleg ide, vagy oda, egy ideig bizony mellőznünk kellene a klímát, ha az abban a helyiségben található, ahol a munkálatokat végeznénk, hiszen a hirtelen hőmérsékletváltozás és a huzat még nagyobb károkat tud okozni a tapétának és a ragasztónak, mint a forróság. A tapéta a hőingadozás során képes összemenni, a ragasztó sűrűsége pedig romlik.

Nem utolsó sorban gondoskodjunk saját szervezetünk hidratáltságáról a nagy munkák közepette!

A tapétázás sokszor jelent kihívást, a nyári időszakban pedig bárminemű lakásfelújítási feladat kihívást jelenthet. Ha nem vagyunk biztosak tudásunkban és hozzáértésünkben, akkor mindenképpen bízzuk szakemberre a munka oroszlánrészét.


Szerezz be minőségi tapétákat, ragasztóanyagot és egyéb kellékeket a Tapetaposzter.hu oldaláról a tökéletes végeredmény elérése érdekében és kezdődjön a nyári felújítás!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!