Blog
2022.11.10 10:00

Tippek a tágas térérzetért

Tippek a tágas térérzetért

Sokan rajonganak a tágas terekért, ám azonban ez nem mindenütt megvalósítható a helyiségek kialakítása miatt. Azonban nem kell kétségbe esni, hiszen néhány trükkel könnyedén nagyíthatunk a térérzetünkön optikailag - ebben segítenek a tapéták is! Lássuk is, hogyan!

Gondolkodj világos anyagokban! 

Ez különösen akkor fontos, ha kicsi az a helyiség, amit szeretnél átalakítani. Ha világos árnyalat mellett még fényes is a kinézett tapéta, még jobb, hiszen ettől még tágasabbnak érezzük majd a teret a fényvisszaverődés miatt. Az eredmény légies és nagyobb tér optikailag! 

Minél több napfény, annál jobb!

Nemcsak a fényes effekter, tükröződő felületek, de a természetes napfénytől is szellősebbnek, légiesnek érzékelhetjük a teret. Ha szerencsések vagyunk, és nagy ablakokkal rendelkezünk, akkor hosszasan élvezhetjük a jótékony napsugarakat. A sötétebb, komorabb napokon azonban könnyen csalhatunk egy derűs hangulatú fotótapétával.

Pro tippünk:  a vertikális vonalminták még inkább növelhetik a teret, így akár ilyen mintájú fotótapétát is választhatunk otthonunkba.

Nagy, egybefüggő felületek

Ha egymásból nyílnak a helyiségek otthonunkban, akkor játszhatunk a kontrasztokkal is: egy falra tehetünk látványosabb mintás tapétát, míg a többi falra egy harmonikus, egyszínű darabot választunk, így lehetséges trükközni a térmélységgel.

Halvány minták

A finom, rajzolt hatású, kontrasztos minták is vezetik a tekintetet a térben, és ha világos vagy fehér alapszínt választunk, akkor szintén tágas, világos tereket érhetünk el. A világos árnyalatú tapétákon lévő vékony rajzok manapság nagyon divatosak, és stílusosak is, így biztosan nem lövünk mellé, ha ilyet választunk otthonunkba! Emellé fehér ajtó és néhány nagyobb ugyanilyen színű bútor dukál, amelyek még inkább érvényesítik a légies térérzetünket.

Webáruházunk kínálatában megtalálhatod azokat a tapétákat, fotótapétákat vagy posztereket, amelyekkel növelhetsz a helyiségek nagyságán optikailag.

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!