Blog
2022.09.05 10:00

A harmonikus dolgozó- vagy tanulószoba kialakítása

A harmonikus dolgozó- vagy tanulószoba kialakítása

Beköszöntött a szeptember! Ez egyet jelent az iskolakezdéssel, valamint a munkába visszarázódás időszakával - amit remélhetőleg újult erővel kezdünk meg! Ahhoz, hogy a tanulásban, vagy a munkahelyünkön jól teljesítsünk, elengedhetetlen a megfelelő környezet kialakítása és ehhez otthonunkban is lehetőség nyílik! Egy jól megválasztott tapéta és egy stílusosan berendezett közeg nem csak a lakás ékes pontjává válik, de munkakedvünket is meghozza. Ehhez mutatunk most néhány ötletet, tartsatok velünk!

Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a színek harmóniája, a kényelem és a praktikusság között. Például a rikító színeket érdemes kerülni, hiszen hosszú távon zavaró lehet az órákig tartó koncentráció közben. Használjunk inkább semleges, natúr árnyalatokat, vagy pasztell színeket, amelyek kellemesek a szemnek és mégis jól illeszkednek a bútorokhoz.

Dolgozószobánkban és a gyerkőcnek kialakított tanulósarok esetében is érdemes lehet inkább mellőzni a túlzottan világos és fehér színeket és könnyen tisztítható tapétát választani, amely felveszi a harcot a kapkodós munkavégzés közben falra csöppenő kávéfoltokkal, vagy a gyermek művészi hajlamának falon történő kiélésével.

Választhatunk konkrétan olyan tapétát is, amely egy könyvtár hangulatát kölcsönzi, így még inkább át tudunk szellemülni feladatvégzés közben. Erre tökéletes választás lehet a Symphony F92338 tapéta, azonban mintája és sötét árnyalatai révén nem javasolt az egész szobát tapétázni vele, inkább 1-2 sávot helyezzünk fel belőle.

A falak színharmóniája mellett nem érdemes megfeledkezni a padló -és bútorvédelemről sem. Szék -és asztalalátétekkel könnyedén megóvhatjuk a padlót a forgósszékek gurulásából fakadó karcoktól, vagy asztalunkat a kopásoktól, vagy a kimlő kávé okozta kellemetlenségektől.


Ha kedvet kaptál egy kellemes munkakörnyezet kialakításához, akkor a Tapetaposzter.hu széles kínálata biztosan segítségedre lesz a választásban!

10.000 Ft visszajár, ha képet küld a felhasznált termékről!